60 min

4 annosta

(2)

TOFU KATSU CURRY

Tämä versio tunnetusta kasviscurrysta on täydellinen tapa nauttia tofusta. Rapeaa pankojauhoilla leivitettyä, japanilaisittain maustettua tofua kermaisessa, miedosti maustetussa currykastikkeessa. Tarjoile riisin ja marinoitujen kasvisten kanssa.

🥢 AASIA

[u:mami]

Ruokavinkki

  • Aasialaisista kaupoista sekä monista isommista ruokakaupoista saa myös valmista Japanese curry -seosta, jolla currykastikkeen voi valmistaa nopeammin.

Näitä tarvitset

Tofu Katsu:

1pkt

Jalotofu Aasia 300g

2rkl

vehnäjauhoa

n. 3dl

pankojauhoja

rypsiöljyä paistamiseen

Curry:

3kpl

salottisipulia (tai yksi keltasipuli)

2kpl

porkkanaa

n. 4cm

pala inkivääriä

2kpl

valkosipulinkynttä

2rkl

vegaanista margariinia

1tl

garam masala -mausteseosta

1tl

curryjauhetta

1tl

kurkumajauhetta

2rkl

vehnäjauhoa

250ml

kookosmaitoa

300ml

kasvislientä

1rkl

soijakastiketta

1rkl

vaahterasiirappia

Pikkelöidyt retiisit:

150g

retiisejä

½dl

riisiviinietikka

1rkl

sokeria

1 ½dl

vettä

½rkl

(mustia) seesaminsiemeniä

Lisäksi:

neljä annosta jasmiiniriisiä

koristeluun tuoretta korianteria, limetinlohkoja ja seesaminsiemeniä

Näin valmistat

  • Aloita pikkelöidyistä retiiseistä: Viipaloi retiisit ohuelti ja siirrä viipaleet kuumaa kestävään astiaan. Mittaa riisiviinietikka, vesi, sokeri ja suola kattilaan, ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada kiehuva vesi retiisien päälle, ja sekoita. Peitä kannella ja jätä jäähtymään. Koristele jäähtyneet retiisit seesaminsiemenillä.
  • Laita riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaisesti.
  • Valmista curry: Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja viipaloi porkkana. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulit.

 

Kuumenna margariini pannulla ja lisää sipuli sekä porkkana. Kääntele viitisen minuuttia, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää valkosipuli ja inkivääri, ja kääntele hetki. Lisää vielä mausteet ja kääntele, kunnes ne tuoksuvat voimakkaasti.

 

Ripottele kasvisten päälle vehnäjauho ja sekoita huolella. Lisää sitten kasvisliemi tilkka kerrallaan koko ajan hämmentäen. Kun olet lisännyt kaiken liemen ja seos on paksua, lisää kookosmaito, soijakastike ja vaahterasiirappi. Peitä kannella ja jätä porisemaan noin 10 minuutiksi, kunnes porkkanat ovat kypsiä.

  • Valmista tofu: Avaa pakkaus varovasti, ja valuta pakkauksen neste talteen erilliseen astiaan. Leikkaa tofu leveyssuunnassa kahdeksaan osaan, ja taputtele palojen pinnat kuiviksi esimerkiksi talouspaperilla. Vispaa tofupaketin neste ja vehnäjauho taikinaksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä niin, että seos on lettutaikinamaisen notkeaa.

 

Leivitä tofu: Kierittele jokainen tofupala yksitellen ensin taikinassa, ja sitten pankojauhoissa. Valuta paistinpannulle rypsiöljyä niin, että pannun pohja peittyy. Kuumenna, ja paista sitten jokainen tofupala keskikuumalla pannulla molemmin puolin kullanruskeaksi. Lisää tarvittaessa öljyä. Nosta paistetut tofupalat talouspaperin päälle jäähtymään.

  • Kokoa annos riisistä, currystä, tofu katsusta ja pikkelöidyistä retiiseistä. Purista päälle hieman limemehua, ja koristele seesaminsiemenillä ja tuoreella korianterilla.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.