15 - 20 min

4 annosta

(2)

SAMETTINEN MAAPÄHKINÄVOI-PANANGCURRY

Pystytkö vastustamaan tämän näköistä currya? Maapähkinävoin ansiosta samettisen mausteinen, mutta nopeasti valmistuva Panang curry vie sinut täyteläiselle makumatkalle Kaakkois-Aasiaan. Tofun maustat kätevästi pannulla, yhdistämällä suositun chili-valkosipuliöljyn ja japanilaisen soijakastikkeen. Murustettu ja kevyesti paistettu kukkakaali on taas rouskuvan hyvä vaihtoehto korvaamaan riisin!

Panangcurry

Näitä tarvitset

Curry:

1pkt

Jalotofu Maustamaton Luomu 270g

1,5rkl

Panang currytahnaa (tai red curry tahnaa)

1ps

(300 g) woksekoitusta esim Tuorekset tai Pirkka Parhaat Bangkok

1tlk

(400 g) kookosmaitoa

3rkl

maapähkinävoita (smooth)

½

limetinmehu

1,5tl

japanilaista soijakastiketta

1,5rkl

chili-valkosipuliöljyä

Lisäksi:

½

ruukku korianteria tai ruohosipulia

riisiä tai kukkakaalimurua

chili-valkosipuliöljyä

seesamisiemeniä koristeluun

Näin valmistat

  • Leikkaa tofu kahdeksi siivuksi ja painele kuivaksi keittiöpyyhkeen välissä. Voit myös käyttää tätä varten tarkoitettua tofupressiä. Kuutioi kuivattu tofu.
  • Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofukuutiot ruskistumaan. Paista 3-5 min välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman väriä pintaansa ja kuutiot kuivuvat (kosteus katoaa).
  • Vähennä lämpötila puoleen ja ota pannu pois liedeltä. Sekoita soijakastike ja chiliöljy. Kaada tofujen päälle ja sekoita hyvin. Lisää seuraavaksi currytahna ja wokkikasvikset.
  • Nosta pannu takaisin kuumalle levylle, sekoita hyvin ja paista hetki. Kaada joukkoon kookosmaito ja maapähkinävoi ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta limetinmehulla. Tarjoa tofucurry riisin tai vaihtoehtoisesti kukkakaalimurun kanssa. Koristele annos tuoreella korianterilla, seesaminsiemenillä ja chili-valkosipuliöljyllä.

Arvostelut

    Arvostelu