15 - 20 min

2kpl

(6)

TÄYTELÄINEN TOFU CURRY HOT POT

Täydellinen vegaaninen resepti sellaisiin pimeneviin iltoihin tai viikonlopun hitaalle lounaalle, kun kaipaat lämpöä. Paistettu tofu ja sen makupareina vihannekset, lämmittävät mausteet kermaisessa kookosmaitoliemessä = ihanan täyteläinen kasvisruoka, joka lämmittää makuhermoja, mieltä ja kehoa.

Ruokavinkki

Pidempi korsi -blogin kirjoittaja Paula Heinonen:

“Tofu on mielestäni parhaimpia ja monipuolisimpia kasviproteiinin lähteitä ja olen huomannut, että se on lempeintä vatsalleni. Tämä keitto on lohturuokaa parhaimmillaan ja se kannattaa nauttia linnottautuneena sohvalle tyynymuurin sisälle (lempparisarjaa töllöttäen, tietenkin!).

Ohjeen keitto on mieto, mutta voit itse lisätä niin paljon chiliä kun sielu sietää. Ohjeesta tulee kaksi isoa annosta tai neljä pienempää.”

Näitä tarvitset

150g

Jalotofu Kylmäsavu tai Marinoitu ((1/2 pakettia))

1

pieni sipuli

3

valkosipulikynttä

2cm

pätkä inkivääriä

puolikas chili ilman siemeniä

1

pieni punainen paprika

1rkl

currya

1rkl

kurkumaa

1tl

paprikajauhetta

2dl

vettä

4dl

kookosmaitoa

kasvisliemikuutio

pieni nuppu parsakaalia (n. 3 dl)

3kiekkoa

täysjyvä nuudeleita (n. 150 g) (tai riisiä)

suolaa

öljyä paistamiseen

Näin valmistat

  • Tarvitset valmistamiseen paistinpannun sekä kattilan (onnistuu myös pelkällä pastinpannulla).
  • Kuutio tofu ja paista paistinpannulla rapeiksi. Laita tofut sivuun odottelemaan.
  • Silppua sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili. Leikkaa paprika kuutioiksi.
  • Lorauta kattilan pohjalle öljyä ja kuullota kasvikset.
  • Lisää joukkoon mausteet.
  • Kaada päälle vesi ja lisää kasvisliemikuutio. Lisää joukkoon myös kookosmaito ja anna porista 5 minuutin ajan.
  • Pieni parsakaali nupuiksi.
  • Heitä kattilaan nyt nuudelit ja parsakaali ja keitä kunnes nuudelit ovat kypsiä.
  • Lisää lopuksi mukaan tofukuutiot.
  • Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa ja chiliä maun mukaan.

Arvostelut

    Arvostelu