30 min

2-3:lle

TEMPEÄ MAAPÄHKINÄKASTIKKEESSA

Huikea vegaaninen resepti, jossa kotimainen härkäpaputempe on elementissään kermaisessa maapäkinäcurryssa. Värikäs annos pursuilee makuja ja lämmittää varmasti kehoa ja mieltä.

Ruokavinkki

Kaikki tempereseptit löydät täältä!

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotempe Härkäpapu 250g

1ps

babypinaattia (n. 70-100g)

3

tomaattia tai 10 kirsikkatomaattia

5

siitake- tai herkkusientä

1

iso sipuli

4

valkosipulinkynttä

1rkl

inkivääriä raastettuna

1

punainen chili

2rkl

limen mehua

3rkl

maapähkinävoita (sokeriton)

1prk

kookoskermaa 200ml

2+2rkl

öljyä paistamiseen (rypsi)

½tl

kurkumaa

½tl

currya

1tl

suolaa

1/4tl

mustapippuria

Lisäksi riisiä tai nuudeleita

Näin valmistat

  • Leikkaa tempe kuutioiksi. Puolita chili ja poista siemenet. Silppua chili ja valkosipulit pieneksi. Pilko sipuli, sienet ja tomaatit. Raasta inkivääri.Kiehauta riisi tai nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Kuumenna kaksi ruokalusikallista öljyä pannulla. Lisää tempekuutiot kuumaan öljyyn ja paista kummaltakin puolelta, kunnes pinta on ruskean rapea. Nosta sivuun erilliseen kulhoon.
  • Kuumenna samalla pannulla kaksi ruokalusikallista öljyä ja lisää pannulle valkosipuli, inkivääri, chili, sipuli ja sienet. Paista muutama minuutti keskilämmöllä koko aika sekoittaen. Lisää pinaatti ja tomaatit. Paista kunnes ne ovat tarpeeksi pehmeitä. Lisää joukkoon tempekuutiot, limemehu, mausteet, kookoskerma ja maapähkinävoi. Sekoita hyvin ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Tarjoile riisin tai nuudeleiden kanssa.

Vinkkejä tempen paistamiseen!

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu