Kaikki tempereseptit löydät täältä!

Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt Jalotempe Härkäpapu 250g
  • 1 ps babypinaattia (n. 70-100g)
  • 3 tomaattia tai 10 kirsikkatomaattia
  • 5 siitake- tai herkkusientä
  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 punainen chili
  • 2 rkl limen mehua
  • 3 rkl maapähkinävoita (sokeriton)
  • 1 prk kookoskermaa 200ml
  • 2+2 rkl öljyä paistamiseen (rypsi)
  • ½ tl kurkumaa
  • ½ tl currya
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • Lisäksi riisiä tai nuudeleita

TEMPEÄ MAAPÄHKINÄKASTIKKEESSA ohje

  • Leikkaa tempe kuutioiksi. Puolita chili ja poista siemenet. Silppua chili ja valkosipulit pieneksi. Pilko sipuli, sienet ja tomaatit. Raasta inkivääri.

    Kiehauta riisi tai nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

    Kuumenna kaksi ruokalusikallista öljyä pannulla. Lisää tempekuutiot kuumaan öljyyn ja paista kummaltakin puolelta, kunnes pinta on ruskean rapea. Nosta sivuun erilliseen kulhoon.

    Kuumenna samalla pannulla kaksi ruokalusikallista öljyä ja lisää pannulle valkosipuli, inkivääri, chili, sipuli ja sienet. Paista muutama minuutti keskilämmöllä koko aika sekoittaen. Lisää pinaatti ja tomaatit. Paista kunnes ne ovat tarpeeksi pehmeitä. Lisää joukkoon tempekuutiot, limemehu, mausteet, kookoskerma ja maapähkinävoi. Sekoita hyvin ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Tarjoile riisin tai nuudeleiden kanssa.

Vinkkejä tempen paistamiseen!

Katso lisää videoita YouTube-kanavaltamme
  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.