15 - 20 min

neljälle

TEMPEÄ, MARINOITUA BROCCOLIINIA JA MAAPÄHKINÄKASTIKETTA

Nappaa talteen ruokaisan tempesalaatin simppeli resepti! Satokauden rouskuvaa broccoliinia tai parsakaalia marinoituna ja kotimaista luomulaatuista hernetempeä rapeaksi paistettuna maapähkinäkastikkeen kera. Jos et ole vielä hernetempeä maistanut, tässä on helppo tapa aloittaa herkuttelu!

Näitä tarvitset

Tempe

1pkt

Jalotempe Herne Luomu (250g)

n. 2rkl

öljyä paistamiseen

suolaa ja mustapippuria

Salaatti

1nippu

broccoliineja tai parsakaalia 200g

1ps

salaattisekoitusta (180-200g)

2

kypsää avokadoa siivuina

1rs

kirsikkatomaatteja pilkottuna

1

paprika kuutioina

1/4tl

Togarashi-chilijauhetta (valinnainen)

seesaminsiemeniä koristeluun (valinnainen)

Marinadi broccoliineille tai parsakaalille

½dl

sitruunamehua

½dl

öljyä esim. sesam

1kpl

valkosipulinkynsi silputtuna

1rkl

sokeria (ruoko)

suolaa ja pippuria myllystä

Maapähkinäkastike

1dl

maapäkinälevitettä

1dl

vettä

1-2rkl

soijakastiketta (vähäsuolaista)

2rkl

limetinmehua

(luomu)limenkuori raastettuna

1rkl

sokeria (esim. ruoko)

Näin valmistat

  • Valmista maapähkinäkastike. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta. Voit lisätä hyppysellisen sormisuolaa kastikkeen päälle tarjoiluvaiheessa tuomaan kastikkeen makuja esiin.
  • Valmista broccoliinit. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Keitä broccoliineja 3-4 minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla. Valuta ja pilko sopiviksi suupaloiksi. Kaada marinadi broccoliinien päälle ja sekoita.
  • Pilko paprika ja kirsikkatomaatit. Siivuta avokado.
  • Pilko hernetempe siivuiksi, kuutioiksi tai kolmioiksi. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää paistamiseen soveltuvaa öljyä pannulle niin, että se peittää melkein koko pannun pohjan. Paista tempesiivut molemmilta puolin, kunnes niissä on kauniin ruskea pinta. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
  • Aloita salaattiannoksen kasaaminen salaattisekoituksella ja lisää seuraavaksi broccoliini tai parsakaali, paprika, tomaatit, togarashilla maustetut avokadot ja lopuksi paistetut tempet. Mausta tempet suolaisenmakealla maapähkinäkastikkeella ja koristele annos seesaminsiemenillä.

Vinkkejä tempen paistamiseen!

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu