TEMPEÄ, MARINOITUA BROCCOLIINIA JA MAAPÄHKINÄKASTIKETTA

(3)
neljälle
Nappaa talteen ruokaisan tempesalaatin simppeli resepti! Satokauden rouskuvaa broccoliinia tai parsakaalia marinoituna ja kotimaista luomulaatuista hernetempeä rapeaksi paistettuna maapähkinäkastikkeen kera. Jos et ole vielä hernetempeä maistanut, tässä on helppo tapa aloittaa herkuttelu!
Katso video

Ainesosat

Tempe
1 pkt Jalotempe Herne Luomu 250g (myös Härkäpapu- ja Soijatempe sopii reseptiin)
n. 2 rkl öljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
Salaatti
1 nippu broccoliineja tai parsakaalia 200g
1 ps salaattisekoitusta (180-200g)
2 kypsää avokadoa siivuina
1 rs kirsikkatomaatteja pilkottuna
1 paprika kuutioina
1/4 tl Togarashi-chilijauhetta (valinnainen)
seesaminsiemeniä koristeluun (valinnainen)
Marinadi broccoliineille tai parsakaalille
½ dl sitruunamehua
½ dl öljyä esim. sesam
1 kpl valkosipulinkynsi silputtuna
1 rkl sokeria (ruoko)
suolaa ja pippuria myllystä
Maapähkinäkastike
1 dl maapäkinälevitettä
1 dl vettä
1-2 rkl soijakastiketta (vähäsuolaista)
2 rkl limetinmehua
(luomu)limenkuori raastettuna
1 rkl sokeria (esim. ruoko)

Näin valmistat

Valmista maapähkinäkastike. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta. Voit lisätä hyppysellisen sormisuolaa kastikkeen päälle tarjoiluvaiheessa tuomaan kastikkeen makuja esiin.

Valmista broccoliinit. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Keitä broccoliineja 3-4 minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla. Valuta ja pilko sopiviksi suupaloiksi. Kaada marinadi broccoliinien päälle ja sekoita.

Pilko paprika ja kirsikkatomaatit. Siivuta avokado.

Pilko hernetempe siivuiksi, kuutioiksi tai kolmioiksi. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää paistamiseen soveltuvaa öljyä pannulle niin, että se peittää melkein koko pannun pohjan. Paista tempesiivut molemmilta puolin, kunnes niissä on kauniin ruskea pinta. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

Aloita salaattiannoksen kasaaminen salaattisekoituksella ja lisää seuraavaksi broccoliini tai parsakaali, paprika, tomaatit, togarashilla maustetut avokadot ja lopuksi paistetut tempet. Mausta tempet suolaisenmakealla maapähkinäkastikkeella ja koristele annos seesaminsiemenillä.

Vinkkejä tempen paistamiseen!

Lisää videoita YouTube-kanavallamme!

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme