30 min

3-4 annosta

(1)

RAASTETTU TOFU JA PANNUNUUDELIT

Tässä esittelemme yhden helpoimmista tavoista muuttaa tofu monikäyttöiseksi herkuksi arkiruoanlaitossa. Raasta vain tofu karkeaksi ja paahda se uunissa rapeaksi, ja lopputuloksena on uskomattoman maukas täyte erilaisiin ruokiin. 👇🥔 Reseptissä käytetään tavallisten nuudeleiden sijasta, perunasta valmistettuja Rooty Pannunuudeleita, jotka nopeuttavat ruoanlaittoa ja tuovat kivaa vaihtelua yleisesti käytetyille riisi- tai vehnänuudeleille.

✅ RESEPTITOIVE

Raastettu Tofu

🥢 AASIA

Ruokavinkki

  • Mikäli käytät valmiiksi marinoituja tofuja (Aasia, Kylmäsavu, Marinoitu), niin tofua ei tarvitse välttämättä maustaa paahtamisen yhteydessä, vaan mausta uunista tullut rapea tofuraaste lempikastikeellasi ja lisää annokseesi. Voit käyttää maustamiseen esimerkiksi valmiita hoisin- tai teriyakikastikeita. Tulisemman ruoan ystäville suosittelemme kokeilemaan maustaa tofuraaste sriracha- tai gochujang-kastikeella.
  • Raastettu tofu sopii mainiosti niin tortilla- ja tacotäytteeksi kuin pastojen ja nuudeleiden kaveriksi. Sen herkullinen maku ja koostumus sopii myös salaatin ja erilaisten wokkien täytteeksi.
  • Itsetehty teriyakikastike: kokeile myös tätä 5 minuutissa valmistuvaa teriyakikastikkeen reseptiä valmiin kastikkeen sijasta!
  • Löydät kaikki raastettu tofu -reseptit linkistä.

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Aasia 300g (tai Jalotofu Marinoitu / Kylmäsavu)

300g

Rooty (peruna)pannunuudeleita

1,5+1,5rkl

öljyä paistamiseen (esim seesam tai oliiviöljy)

2rkl

maustekastiketta (esim Hoisin tai teriyaki)

1

pieni paprika

1

pieni porkkana

1

punainen chili ilman siemeniä

100g

sokeriherneitä

2

kevätsipulin vartta

1-2rkl

seesaminsiemeniä

tuoretta korianteria

Näin valmistat

  • Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  • Avaa Jalotofu Aasia -paketti ja valuta talteen pakkauksen ylimääräinen marinadi. Raasta tofu raastimen isoimmalla terällä ja nosta raaste kulhoon. Sekoita joukkoon 1,5 rkl öljyä, esim paahdettua seesamiöljyä. Levitä raaste uunipellille tasaisesti leivinpaperin päälle. Mitä ohuempi kerros, sitä rapeampi lopputulos.
  • Nosta pelti uunin keskitasolle tai toiseksi ylimmälle tasolle. Paista 20 minuuttia ja kääntele tofuraastetta paistamisen puolessa välissä. Varo polttamasta raastetta ja seuraa paistoa tasaisen väliajoin. Ota rapeaksi paistunut tofuraaste uunista ja sekoita joukkoon 2 rkl valitsemaasi maustekastiketta (esim hoisin- tai teriyakikastiketta).
  • Raasteen paistuessa kuutio paprika, suikaloi porkkana pieniksi tikuiksi, pilko sienet, chili ja kevätsipuli.
  • Kun tofuraaste on valmis, kuumenna 1,5 rkl öljyä pannulla ja paista kasviksia 2-3 minuuttia käännellen. Lisää tofuraaste ja pannunuudelit ja paista muutama minuutti. Nosta pannu liedeltä, kaada joukkoon extrakastike ja seesaminsiemenet. Sekoita. Koristele tuoreella korianterilla.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.