10 min

NOPEA (5 MIN.) TERIYAKIKASTIKE TOFULLE

Teriyakikastike on perinteinen japanilainen soijapohjainen maustekastike, jolla saa tofuun helposti makua ja kauniin kiiltävän paistopinnan. Kastike syntyy kotikeittiössä varsin helposti. Kiehauta ainekset pienessä kattilassa ja kastike on valmis noin 5 minuutissa. Itsetehty teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon.

Tofuteriyaki

Teriyaki-kastike

Ruokavinkki

Voit käyttää itsetehtyä 5 minuutin teriyakikastiketta esimerkiksi tofu-pannunuudeleissa, rapeissa uunitofu-tacoissa, pannumarinoidussa tofussa tai aasilaisissa nyhtötofutacoissa!

Näitä tarvitset

Itsetehty teriyakikastike:

½dl

soijakastiketta (vähäsuolaista, esim tamarin)

½dl

tummaa sokeria esim ruokosokeria

2rkl

mirin (makea riisiviinietikka)

2

valkosipulinkynttä silputtuna

1,5 rkl

tuoretta inkivääriä raastettuna

2tl

maizenaa

3rkl

kylmää vettä

Näin valmistat

  • Raasta inkivääri ja silpua valkosipulit. Yhdistä soijakastike, seesamöljy, sokeri, mirin, inkivääri ja valkosipuli pienessä kattilassa. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen muutaman minuutin ajan.
  • Sekoita maizena pieneen määrään kylmää vettä ja kaada kastikkeen joukkoon sekoittaen. Keitä kastiketta kokoon muutaman minuutin ajan ja sekoita koko ajan, kunnes koostumus on sakeaa ja hieman siirappimaista.

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu