10 min
NOPEA (5 MIN.) TERIYAKIKASTIKE TOFULLE
Teriyakikastike on perinteinen japanilainen soijapohjainen maustekastike, jolla saa tofuun helposti makua ja kauniin kiiltävän paistopinnan. Kastike syntyy kotikeittiössä varsin helposti. Kiehauta ainekset pienessä kattilassa ja kastike on valmis noin 5 minuutissa. Itsetehty teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon.
Tofuteriyaki
Teriyaki-kastike
Ruokavinkki
Voit käyttää itsetehtyä 5 minuutin teriyakikastiketta esimerkiksi tofu-pannunuudeleissa, rapeissa uunitofu-tacoissa, pannumarinoidussa tofussa tai aasilaisissa nyhtötofutacoissa!
Näitä tarvitset
Itsetehty teriyakikastike:
½dl
soijakastiketta (vähäsuolaista, esim tamarin)
½dl
tummaa sokeria esim ruokosokeria
2rkl
mirin (makea riisiviinietikka)
2
valkosipulinkynttä silputtuna
1,5 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
2tl
maizenaa
3rkl
kylmää vettä
Näin valmistat
- Raasta inkivääri ja silpua valkosipulit. Yhdistä soijakastike, seesamöljy, sokeri, mirin, inkivääri ja valkosipuli pienessä kattilassa. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen muutaman minuutin ajan.
- Sekoita maizena pieneen määrään kylmää vettä ja kaada kastikkeen joukkoon sekoittaen. Keitä kastiketta kokoon muutaman minuutin ajan ja sekoita koko ajan, kunnes koostumus on sakeaa ja hieman siirappimaista.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä