10 min

(1)

NOPEA (5 MIN.) TERIYAKIKASTIKE TOFULLE

Teriyakikastike on perinteinen japanilainen soijapohjainen maustekastike, jolla saa tofuun helposti makua ja kauniin kiiltävän paistopinnan. Kastike syntyy kotikeittiössä varsin helposti. Kiehauta ainekset pienessä kattilassa ja kastike on valmis noin 5 minuutissa. Itsetehty teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon.

Teriyaki-kastike

Tofuteriyaki

marinointi

maustaminen

Ruokavinkki

Voit käyttää itsetehtyä 5 minuutin teriyakikastiketta esimerkiksi tofu-pannunuudeleissa, rapeissa uunitofu-tacoissa, pannumarinoidussa tofussa tai aasilaisissa nyhtötofutacoissa!

Näitä tarvitset

Itsetehty teriyakikastike:

½dl

soijakastiketta (vähäsuolaista, esim tamarin)

1,5rkl

paahdettua seesämiöljyä

½dl

tummaa sokeria esim ruokosokeria

2rkl

mirin (makea riisiviinietikka)

2

valkosipulinkynttä silputtuna

1,5 rkl

tuoretta inkivääriä raastettuna

2tl

maizenaa

3rkl

kylmää vettä

Paistettu tofu:

1pkt

Jalotofu Maustamaton 270g

1,5 rkl

öljyä paistamiseen

1dl

teriyaki-kastiketta

Näin valmistat

  • Raasta inkivääri ja silpua valkosipulit. Yhdistä soijakastike, seesamöljy, sokeri, mirin, inkivääri ja valkosipuli pienessä kattilassa. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen muutaman minuutin ajan.
  • Sekoita maizena pieneen määrään kylmää vettä ja kaada kastikkeen joukkoon sekoittaen. Keitä kastiketta kokoon muutaman minuutin ajan ja sekoita koko ajan, kunnes koostumus on sakeaa ja hieman siirappimaista.
  • Valmista tofu: Leikkaa maustamaton tofu kahdeksi siivuksi ja painele kuivaksi keittiöpyyhkeen välissä. Kuutio tofu tai käytä siivuina. 
  • Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofupalat ruskistumaan. Paista  2-3 minuuttia välillä käännellen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa.  Vähennä lämpö puoleen, lisää öljy ja jatka hetki paistamista.
  • Ota lämpö pois ja kaada joukkoon teriyakikastike. Sekoita ja anna hautua hetki. Lisää tofu lempiruokaasi.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.