15 - 20 min

4:lle

VEGAANINEN ”KANA”KASTIKE RIISILLÄ

Resepti, joka on omistettu heille, jotka pohtivat mitä tarjota kasvisruokaan hieman skeptisemmin suhtautuville. Tai heille, jotka kaverin puolesta miettivät, mistä arkisesta ruoasta uskaltaisi lähteä liikkeelle kasvisruokaa kokeilemaan. Etenkin jos kanaruoat normaalisti puhuttelevat.

Näitä tarvitset

Tempe:

1pkt

Jalotempeä (Original Soija tai Lupiini)

oliiviöljyä paistamiseen

n. 2rkl

vaahterasiirappia

n. 1rkl

limen tai sitruunan mehua

Ripaus merisuolahiutaleita

Ripaus sitruunaruohoa (mauste)

Kasvikset:

Noin 600-700 g erilaisia kasviksia esim:

kesäkurpitsaa

porkkanaa

- keräkaalia

paprikaa

- neulapapuja

½ purjoa

Oliiviöljyä kasvisten kuullottamiseen

Kastike:

4 dl vegaanista ”fraichea”

2rkl

limen tai sitruunan mehua

1,5-2dl

vettä

3tl

currya (jauhe)

¼tl

(tai maun mukaan) sitruunaruohoa (mauste)

Mustapippuria ja suolaa

Riisiä 4:lle

Näin valmistat

  • Putsaa/pese kasvikset ja pilko ne. Kuumenna (wokki)pannussa öljy ja kuullota kasviksia hetki. Siirrä kasvikset pois pannulta.
  • Viipaloi tempe ”kana”paloiksi ja laita kuumalle pannulle oliiviöljyn kera paistumaan, kunnes palat saavat väriä pintaan. Kun Tempe on valmista, siirrä palat syvälle lautaselle ja valuta päälle vaahterasiirappi, limen tai sitruunan mehu sekä mausteet. Pyörittele paloja, niin että ne maustuvat kauttaaltaan. Jätä palat vielä marinoitumaan muutamaksi minuutiksi.
  • Laita kasvikset takaisin pannuun ja kaada sekaan vegaaninen ”fraiche”, vesi ja muut kastikkeen ainekset. Mausta kastike suolalla ja pippurilla maun mukaan.
  • Hauduttele muutama minuutti ja lisää Tempe palat viimeiseksi. Tarjoile ”kana”kastike riisin kanssa. Viimeistele annos persiljalla.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu