Ainesosat

Tempe:
  • 1 pkt Jalotempeä (Original Soija tai Lupiini)
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • n. 2 rkl vaahterasiirappia
  • n. 1 rkl limen tai sitruunan mehua
  • Ripaus merisuolahiutaleita
  • Ripaus sitruunaruohoa (mauste)
Kasvikset:
  • Noin 600-700 g erilaisia kasviksia esim:
  • kesäkurpitsaa
  • porkkanaa
  • - keräkaalia
  • paprikaa
  • - neulapapuja
  • ½ purjoa
  • Oliiviöljyä kasvisten kuullottamiseen
Kastike:
  • 4 dl vegaanista ”fraichea” (kaura)
  • 2 rkl limen tai sitruunan mehua
  • 1,5-2 dl vettä
  • 3 tl currya (jauhe)
  • ¼ tl (tai maun mukaan) sitruunaruohoa (mauste)
  • Mustapippuria ja suolaa
  • Riisiä 4:lle

VEGAANINEN ”KANA”KASTIKE RIISILLÄ ohje

  • Putsaa/pese kasvikset ja pilko ne. Kuumenna (wokki)pannussa öljy ja kuullota kasviksia hetki. Siirrä kasvikset pois pannulta.

    Viipaloi tempe ”kana”paloiksi ja laita kuumalle pannulle oliiviöljyn kera paistumaan, kunnes palat saavat väriä pintaan. Kun Tempe on valmista, siirrä palat syvälle lautaselle ja valuta päälle vaahterasiirappi, limen tai sitruunan mehu sekä mausteet. Pyörittele paloja, niin että ne maustuvat kauttaaltaan. Jätä palat vielä marinoitumaan muutamaksi minuutiksi.

    Laita kasvikset takaisin pannuun ja kaada sekaan vegaaninen ”fraiche”, vesi ja muut kastikkeen ainekset. Mausta kastike suolalla ja pippurilla maun mukaan.

    Hauduttele muutama minuutti ja lisää Tempe palat viimeiseksi. Tarjoile ”kana”kastike riisin kanssa. Viimeistele annos persiljalla.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Required fields are marked *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.