VEGAANINEN “KANA”KASTIKE RIISILLÄ
- Määrä:
- 4:lle
- Kategoriat:
- Risotot, Kastikkeet
Resepti, joka on omistettu heille, jotka pohtivat mitä tarjota kasvisruokaan hieman skeptisemmin suhtautuville. Tai heille, jotka kaverin puolesta miettivät, mistä arkisesta ruoasta uskaltaisi lähteä liikkeelle kasvisruokaa kokeilemaan. Etenkin jos kanaruoat normaalisti puhuttelevat.
Ainesosat
Tempe:
- 1 pkt Jalotempeä (Original Soija tai Lupiini)
- oliiviöljyä paistamiseen
- n. 2 rkl vaahterasiirappia
- n. 1 rkl limen tai sitruunan mehua
- Ripaus merisuolahiutaleita
- Ripaus sitruunaruohoa (mauste)
Kasvikset:
- Noin 600-700 g erilaisia kasviksia esim:
- kesäkurpitsaa
- porkkanaa
- - keräkaalia
- paprikaa
- - neulapapuja
- ½ purjoa
- Oliiviöljyä kasvisten kuullottamiseen
Kastike:
- 4 dl vegaanista ”fraichea” (kaura)
- 2 rkl limen tai sitruunan mehua
- 1,5-2 dl vettä
- 3 tl currya (jauhe)
- ¼ tl (tai maun mukaan) sitruunaruohoa (mauste)
- Mustapippuria ja suolaa
- Riisiä 4:lle
VEGAANINEN “KANA”KASTIKE RIISILLÄ ohje
Putsaa/pese kasvikset ja pilko ne. Kuumenna (wokki)pannussa öljy ja kuullota kasviksia hetki. Siirrä kasvikset pois pannulta.
Viipaloi tempe ”kana”paloiksi ja laita kuumalle pannulle oliiviöljyn kera paistumaan, kunnes palat saavat väriä pintaan. Kun Tempe on valmista, siirrä palat syvälle lautaselle ja valuta päälle vaahterasiirappi, limen tai sitruunan mehu sekä mausteet. Pyörittele paloja, niin että ne maustuvat kauttaaltaan. Jätä palat vielä marinoitumaan muutamaksi minuutiksi.
Laita kasvikset takaisin pannuun ja kaada sekaan vegaaninen ”fraiche”, vesi ja muut kastikkeen ainekset. Mausta kastike suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Hauduttele muutama minuutti ja lisää Tempe palat viimeiseksi. Tarjoile ”kana”kastike riisin kanssa. Viimeistele annos persiljalla.
-
Arvostele resepti
Jaa resepti
Jalotofu reseptikirjat
Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.