1

TÄYTETYT PATONGIT RAPEALLA TEMPELLÄ

Älä anna nälkäkiukulle yliotetta oman tai lasten treenien / kiireisen työpäivän / saunan / retken / jonkun muun venähtäneen hetken jälkeen. Vegaaninen täytetty patonki, jonka kruunaa rapea tempe ja suolaisenmakea kastike. Resepti, joka pelastaa tilanteen kuin tilanteen!

Ruokavinkki

Nälkäkiukku vs mielessä pyörivä proteiinipitoinen kasvisruoka-ateria. Nopeasti rapeaksi paistettu Jalotempe, pintaan suolaisen makeaa hoisin-kastiketta ja valikoima meheviä suosikkikasviksia. Täyteläinen ja täydellinen pikaruoka!

Jalotempe valmistetaan luomusoijapavuista perinteisellä indonesialaisella reseptillä fermentoimalla. Se on siis erittäin luonnollinen, neutraalin makuinen kasviproteiini. Tempen kiinteä koostumus tekee siitä melkeinpä luvattoman helpon käsitellä, ja siksipä se toimii erityisesti nopeissa ruoissa. Tempe imee itseensä makuja sienen lailla, joten se taipuu vaikka mihin kasvisruokiin.

Käytämme tässä reseptissä täyteläistä ja paksua Spice Up! Hoi Sin -kastiketta, jota on saatavilla kätevissä 260g lasipurkeissa.

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotempe (original soija, härkäpapu, tai herne)

1

patonki (gluteeniton)

1kpl

avocado (muussattuna)

1/2

sitruunanmehu

salaattia esim. lehtikaalia

1kpl

porkkana ohuina siivuina tai porkkalaa

hoi sin -kastiketta

öljyä paistamiseen

suolaa ja mustapippuria myllystä

Näin valmistat

  • Pese ja kuivaa lehtikaali. Revi se kulhoon sopivan kokoisiksi paloiksi ja raasta porkkana juustohöylällä sekaan. Kaada joukkoon puolikkaan sitruunanmehu ja suolaa ja pippuria myllystä. Sekoita hyvin ja anna marinoitua noin 10-15 min.
  • Leikkaa patonkiin viilto siten, että se jää toisesta reunasta “kiinni”. Asettele sen sisään ensin muussattu avokado ja muut kasvikset valmiiksi. Leikkaa tempepala varovasti halki ja tämän jälkeen viistoon puoliksi, jotta saat neljä kolmionmallista palaa.
  • Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää paistamiseen soveltuvaa öljyä pannulle niin, että se peittää pannun pohjan muutaman millin verran. Kun öljy on kuumaa, paista tempekolmiot siinä molemmilta puolin, kunnes niiden pinta ruskistuu. Poista tempekolmiot pannulta ja sivele niiden pintaan hoisin-kastiketta. Asettele patongin sisään ja nauti heti, kun tempepalat ovat vielä lämpimiä.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.