TÄYTETYT PATONGIT RAPEALLA TEMPELLÄ

(1)
20 min 1
Älä anna nälkäkiukulle yliotetta oman tai lasten treenien / kiireisen työpäivän / saunan / retken / jonkun muun venähtäneen hetken jälkeen. Vegaaninen täytetty patonki, jonka kruunaa rapea tempe ja suolaisenmakea kastike. Resepti, joka pelastaa tilanteen kuin tilanteen!
Katso video

Nälkäkiukku vs mielessä pyörivä proteiinipitoinen kasvisruoka-ateria. Nopeasti rapeaksi paistettu Jalotempe, pintaan suolaisen makeaa hoisin-kastiketta ja valikoima meheviä suosikkikasviksia. Täyteläinen ja täydellinen pikaruoka!

Jalotempe valmistetaan luomusoijapavuista perinteisellä indonesialaisella reseptillä fermentoimalla. Se on siis erittäin luonnollinen, neutraalin makuinen kasviproteiini. Tempen kiinteä koostumus tekee siitä melkeinpä luvattoman helpon käsitellä, ja siksipä se toimii erityisesti nopeissa ruoissa. Tempe imee itseensä makuja sienen lailla, joten se taipuu vaikka mihin kasvisruokiin.

Käytämme tässä reseptissä täyteläistä ja paksua Spice Up! Hoi Sin -kastiketta, jota on saatavilla kätevissä 260g lasipurkeissa.

Ainesosat

1 pkt Jalotempe (original soija, härkäpapu, herne tai lupiini)
1 patonki (gluteeniton)
1 kpl avocado (muussattuna)
1/2 sitruunanmehu
salaattia esim. lehtikaalia
1 kpl porkkana ohuina siivuina tai porkkalaa
hoi sin -kastiketta (esim. Spice Up!)
öljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä

Vinkki: voit myös voidella patongin kaurafraicella ja käyttää muita lempitäytteitäsi esim marinoitua- tai savutofua!

Näin valmistat

Pese ja kuivaa lehtikaali. Revi se kulhoon sopivan kokoisiksi paloiksi ja raasta porkkana juustohöylällä sekaan. Kaada joukkoon puolikkaan sitruunanmehu ja suolaa ja pippuria myllystä. Sekoita hyvin ja anna marinoitua noin 10-15 min.

Leikkaa patonkiin viilto siten, että se jää toisesta reunasta “kiinni”. Asettele sen sisään ensin muussattu avokado ja muut kasvikset valmiiksi. Leikkaa tempepala varovasti halki ja tämän jälkeen viistoon puoliksi, jotta saat neljä kolmionmallista palaa.

Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää paistamiseen soveltuvaa öljyä pannulle niin, että se peittää pannun pohjan muutaman millin verran. Kun öljy on kuumaa, paista tempekolmiot siinä molemmilta puolin, kunnes niiden pinta ruskistuu. Poista tempekolmiot pannulta ja sivele niiden pintaan hoisin-kastiketta. Asettele patongin sisään ja nauti heti, kun tempepalat ovat vielä lämpimiä.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme