30 min

2:lle

(3)

KOREALAINEN TOFU-BIBIMBAP RIISILLÄ

Bibimbap on suosittu kulhoissa tarjoiltava korealainen ruoka, jossa riisin päälle asetellaan vihannekset, tofu ja gochujang-chilitahnaa (korealainen fermentoitu chilitahna). Terveellinen, ihanan mausteinen vegaaninen katuruoka parhaimmillaan!

ViimeistäMuruaMyöten-resepti

🥢 AASIA

Näitä tarvitset

1,5dl

kuivaa riisiä

2

porkkanaa

3

kevätsipulin vartta

1

iso avokado

silmusalaattia

tuoretta korianteria

Pikkelöity punakaali

sopiva palanen punakaalia (n. 2,5 dl silputtuna)

1tl

omenaviinietikkaa (tai riisiviini-)

1rkl

seesamöljyä

2tl

sokeria

½tl

suolaa

Gochujang-kastike

2rkl

gochujang-tahnaa (vaihtoehtoisesti korvaa srirachalla)

2rkl

vettä

2rkl

sokeria

1rkl

seesamöljyä

1tl

omenaviinietikkaa (tai riisiviini-)

1rkl

paahdettuja seesaminsiemeniä

Tofu-bulgogi

1pkt

Jalotofu Maustamaton 270g

½rkl

raastettua inkivääriä

2rkl

seesamöljyä

3rkl

soijakastiketta

2rkl

(fariini)sokeria

1

valkosipulinkynsi

Näin valmistat

  • Aloita punakaalista: Suikaloi punakaali ohueksi mandoliinilla tai leikkaa veitsellä. Sekoita muut ainekset punakaalin joukkoon ja nosta jääkaappiin muiden valmistelujen ajaksi.
  • Esivalmistele tofu: Leikkaa tofu kuutioiksi. Painele palasia kahden talouspaperin välissä kuiviksi. Jätä palaset kahden talouspaperipalan väliin kuivumaan ja lisää päälle vielä paino, jotta tofusta irtoaa mahdollisimman paljon nestettä.
  • Keitä riisi kypsäksi ja valmista gochujang-kastike: Sekoita kastikkeen ainekset yhteen.
  • Valmista tofu: Kuumenna paistinpannu. Lisää tofupalat kuumalle pannulle ja anna ruskistua hiukan. Raasta sillä välin inkivääri ja silppua valkosipuli. Lisää sitten seesamöljyä ja ruskista lisää. Älä sekoittele tofuja liikaa. Lisää lopuksi raastettu inkivääri, soija ja sokeri. Kääntele tofuja sen verran, että kastike sekoittuu joka puolelle.
  • Suikaloi vielä porkkana, pilko kevätsipulit ja viipaloi avokado. Kokoa ainekset kulhoon. Kaada päälle gochujang-chilikastiketta.
  • Vinkki: Gochujang-chilitahna tuo annokselle ominaisen maun. Se myydään isoissa punaisissa muovirasioissa, mutta tämä fermentoitu tahna säilyy avattunakin jääkaapissa vaikka kuinka kauan! Omani on lymyillyt siellä yli puoli vuotta, eikä sillä ole tapahtunut mitään. Jos kuitenkaan et halua investoida purkkiin, niin korvaa gochujang-tahna vaikkapa srirachalla.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.