HOISIN! WE COME IN PEAS -HERNETEMPEKULHO

(1)
2-3:lle
Hernetempe on suomalaiseen, hernettä rakastavaan makuun kerrassaan oivallinen kasviproteiini. Myös siksi, että se imee itseensä muitakin makuja tehokkaasti. Tässä tapauksessa tällainen maku on hoisin, perinteinen, suolaisenmakea kiinalainen kastike. Kaksi perinteikästä makua eri ääripäistä, tässä kulhoreseptissä täydellisesti liittoutuneena. Peas out!
Katso video

Ainesosat

Tempebowl
1 pkt Jalotempe Herne tai Härkäpapu 250g (2x125g tempepihviä)
1 ps salaattisekoitusta (esim. Mimis)
1 dl hoisin-kastiketta
1 iso porkkana höylättynä tai 100g valmista porkkalaa
n. 150g punakaalia
½ (luomu)sitruunan mehu
½ tuore punainen chili
n. 100g maissia (pakaste)
200-250g parsakaalia
seesaminsiemeniä koristeluun
suolaa ja pippuria
öljyä paistamiseen
Tarjoiluun
n. 2 dl valmista piparjuurikastiketta (Wicked Kitchen 250ml Piparjuuri-Sinappikastike)
tai
Suolaisenmakea maapähkinäkastike
1 dl maapähkinälevitettä
1 dl vettä
2 rkl soijaa
2 rkl limetinmehua
(luomu)limenkuori raastettuna
1 rkl sokeria (esim. ruoko)

Näin valmistat

Valmista maapähkinäkastike. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta. Voit lisätä hyppysellisen sormisuolaa kastikkeen päälle tarjoiluvaiheessa tuomaan kastikkeen makuja esiin.

tai

Voit myös oikaista ja käyttää tarjoiluun esimerkiksi kaupan valmista piparjuuri-sinappikastiketta, joka on myös oiva makupari hernetempelle.

Puolita chili, poista siemenet ja silppua pieneksi. Pese porkkana ja suikaloi juustohöylällä ohuiksi siivuiksi. Leikkaa punasipuli pieneksi siivuiksi. Laita punasipuli ja porkkana siivut kulhoon ja purista päälle sitruunamehu. Mausta kevyesti pippurilla ja suolalla. Lisää chili, sekoita hyvin ja jätä maustumaan. Sulata maissi.

Keitä tai höyrytä parsakaalin kukinnot kypsäksi, älä kuitenkaan liian pehmeäksi. Muutaman minuutin kypsennys riittää, jotta parsakaali jää vielä napakaksi ja kauniin vihreäksi. Jäähdytä parsakaali kylmän veden alla ja valuta kuivaksi.

Pilko hernetempe siivuiksi tai kuutioiksi. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää paistamiseen soveltuvaa öljyä pannulle niin, että se peittää melkein koko pannun pohjan. Paista tempesiivut molemmilta puolin, kunnes niissä on kauniin ruskea pinta. Ota pannu pois levyltä. Mausta tempepalat valmiilla hoisin-kastikkeella tasaisesti ja jätä pannu jälkilämmölle hautumaan.

Aloita kulhon kasaaminen salaattisekoituksella ja seuraavaksi lisää parsakaali, maissi, kaali ja porkkanat ja tempe. Pirskota annoksen päälle ruokalusikallinen hoisin-kastiketta ja koristele seesaminsiemenillä. Tarjoile annos suolaisenmakean maapähkinäkastikkeen tai valmiin, raikkaan makuisen piparjuuri-sinappikastikkeen kera.

Vinkkejä tempen paistamiseen ja maustamiseen!

Lisää videoita YouTube-kanavallamme!

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme