Ainesosat

Paistettu tempe
  • 1 pkt (125g) Jalotempe Original (luomusoijapapu)
  • 3-5 rkl paistamiseen soveltuvaa öljyä
Marinadi
  • 1,5 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl balsamicoa
  • 1/2 rkl vaahterasiirappia
  • ripaus chili ja valkosipulijauhetta
Bowl ainekset
  • 1 pieni bataatti
  • 1 kpl paprika (punainen tai keltainen)
  • 1 pkt broccolinia tai parsakaalia
  • 1 iso porkkana
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 2-4 rkl granaattiomenansiemeniä
  • mustapippuria ja suolaa myllystä
lisäksi
  • korianteria
  • Teriyakikastiketta

Tempen paistaminen ja marinoiminen

  • Pilko Jalotempe Original siivuiksi ja kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää paistamiseen soveltuvaa öljyä pannulle niin, että se peittää pannun pohjan muutaman millin verran.

    Paista tempesiivut siinä molemmilta puolin, kunnes niiden pinta ruskistuu.

    Mausta esim. soijakastikkeella, vaahterasiirapilla ja balsamicolla. Mittaa marinadin ainekset lautaselle ja nosta paistetut tempesiivut lautasella ja anna marinadin imeytyä n. 3-5 min välillä käännellen. Tarjoa tempe siivuina tai kuutioina bowlin, wokin tai salaatin joukossa.

Bowl

  • Laita uuni 200°C, pese bataatti ja halkaise se pituussuunnassa kahtia. Voitele kevyesti öljyllä ja paista uunissa n. 30-40 min, kunnes bataatissa kaunis pinta ja kypsä sisältä.

    Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaisesti.

    Keitä tai höyrytä parsakaalin kukinnot kypsäksi, älä kuitenkaan liian vetiseksi. Muutaman minuutin kypsennys riittää, jotta parsakaali jää vielä napakaksi ja kauniin vihreäksi.

    Pese porkkana ja suikaloi se juustohöylällä ohuiksi siivuiksi. Laita siivut kulhoon ja purista päälle sitruunanmehu ja mausta kevyesti pippurilla ja suolalla. Sekoita hyvin ja anna maustua.

    Leikkaa paprika ja broccolini sopivan kokoisiksi paloiksi. Aloita kulhon kokoaminen riisillä, jonka jälkeen muita täytteitä ja paistettu ja marinoitu tempe. Koristele annos granaattiomenansiemenillä, korianterilla ja teriyakikastikkeella .

Katso tempevelhon kädenliikkeet ja copy with pride.

Erilaiset bowlit eli kulhoruoat tekevät arkisistakin ruokahetkistä pikkuisen parempia. Bowlit ovat kasvisruokien aatelia, sillä niistä voi tehdä silmiä hivelevää taidetta asettelemalla ainekset kauniisti tarjolle. Kulhot on nopeita ja helppoja valmistaa, ne maistuvat visuaalisuutensa ja makumaailmansa puolesta hyvin vaikka koko perheelle. Ja – kuin vahingossa – bowlista voi koostaa ravinteiden suhteen täydellisen aterian Jalotempen kaltaisen luonnollisen kasviproteiinin avulla. 

Katso lisää videoita YouTube-kanavaltamme
  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Required fields are marked *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.