VEGAANINEN KULHO ELI BOWL TEMPELLÄ

(1)
25 min 2
Tempebowl – kaunis ja maukas kuin mikä! Katso tempevelhon kädenliikkeet ja copy with pride.
Katso video

Ainesosat

Paistettu tempe
1 pkt (125g) Jalotempe Original (luomusoijapapu)
3-5 rkl paistamiseen soveltuvaa öljyä
Marinadi
1,5 rkl soijakastiketta
1 rkl balsamicoa
1/2 rkl vaahterasiirappia
ripaus chili ja valkosipulijauhetta
Bowl ainekset
1 pieni bataatti
1 kpl paprika (punainen tai keltainen)
1 pkt broccolinia tai parsakaalia
1 iso porkkana
2 rkl sitruunanmehua
2-4 rkl granaattiomenansiemeniä
mustapippuria ja suolaa myllystä
lisäksi
korianteria
Teriyakikastiketta

Näin valmistat

Pilko Jalotempe Original siivuiksi ja kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää paistamiseen soveltuvaa öljyä pannulle niin, että se peittää pannun pohjan muutaman millin verran.

Paista tempesiivut siinä molemmilta puolin, kunnes niiden pinta ruskistuu.

Mausta esim. soijakastikkeella, vaahterasiirapilla ja balsamicolla. Mittaa marinadin ainekset lautaselle ja nosta paistetut tempesiivut lautasella ja anna marinadin imeytyä n. 3-5 min välillä käännellen. Tarjoa tempe siivuina tai kuutioina bowlin, wokin tai salaatin joukossa.

Laita uuni 200°C, pese bataatti ja halkaise se pituussuunnassa kahtia. Voitele kevyesti öljyllä ja paista uunissa n. 30-40 min, kunnes bataatissa kaunis pinta ja kypsä sisältä.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaisesti.

Keitä tai höyrytä parsakaalin kukinnot kypsäksi, älä kuitenkaan liian vetiseksi. Muutaman minuutin kypsennys riittää, jotta parsakaali jää vielä napakaksi ja kauniin vihreäksi.

Pese porkkana ja suikaloi se juustohöylällä ohuiksi siivuiksi. Laita siivut kulhoon ja purista päälle sitruunanmehu ja mausta kevyesti pippurilla ja suolalla. Sekoita hyvin ja anna maustua.

Leikkaa paprika ja broccolini sopivan kokoisiksi paloiksi. Aloita kulhon kokoaminen riisillä, jonka jälkeen muita täytteitä ja paistettu ja marinoitu tempe. Koristele annos granaattiomenansiemenillä, korianterilla ja teriyakikastikkeella.

Katso tempevelhon kädenliikkeet ja copy with pride.

Erilaiset bowlit eli kulhoruoat tekevät arkisistakin ruokahetkistä pikkuisen parempia. Bowlit ovat kasvisruokien aatelia, sillä niistä voi tehdä silmiä hivelevää taidetta asettelemalla ainekset kauniisti tarjolle. Kulhot on nopeita ja helppoja valmistaa, ne maistuvat visuaalisuutensa ja makumaailmansa puolesta hyvin vaikka koko perheelle. Ja – kuin vahingossa – bowlista voi koostaa ravinteiden suhteen täydellisen aterian Jalotempen kaltaisen luonnollisen kasviproteiinin avulla. 

Lisää videoita YouTube-kanavallamme!

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme