2-3:lle

SUOLAISEN MAKEAA TEMPEÄ JA KASVIKSIA (2:LLA KASTIKKEELLA)

Tämä suolaisen makea temperesepti on arjen pikaruokaa parhaimmillaan! Kotimaisesta tempestä ja satokauden parsasta tai broccoliinista syntyy nopeasti herkullinen Jalotempe-annos. Nälkäisenä ei tarvitse odotella pitkään, sillä tämä valmistuu jo vartissa.

Ruokavinkki

Käytä reseptissä joko sesongin tuoretta vihreää parsaa tai satokauden rouskuvaa broccoliinia, joka on parsakaalin ja kiinalaisen parsakaalin yhdistelmä. Kaikki sivustomme parsareseptit löydät kootusti tästä linkistä! 

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotempe Soijapapu 250g

1ps

broccolinia tai nippu sesongin parsaa

1dl

valmista teriyaki- tai hoisinkastiketta *

1

punainen chili silputtuna

2rkl

öljyä paistamiseen (rypsi)

2rkl

seesaminsiemeniä koristeluuun (valinnainen)

3-4rkl

maapähkinäkastiketta **

LIsäksi riisiä

tai itsetehty Teriyakikastike*

1dl

soijakastiketta

2tl

seesamiöljyä

1dl

miriniä eli makeaa riisiviiniä

2

valkosipulin kynttä, puristettuna

2cm

pala inkivääriä raastettuna

maapähkinäkastike**

1dl

maapähkinävoita (sokeriton)

1dl

vettä

1

limen mehu

1rkl

rkl soijaa (vähäsuolainen)

1rkl

nestemäistä makeuttajaa esim. vaahterasiirappia

1rkl

riisiviinietikkaa

Näin valmistat

  • Valmista teriyakikastike JOS et käytä valmista kaupan kastiketta. Annostele kaikki raaka-aineet pieneen kattilaan ja kiehauta kasaan koko ajan sekoittaen (n. 10 min). Siivilöi valmis kastike kun sitä on jäljellä noin 1,5 dl ja se on sopivan paksua. Teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon.

Valmista maapähkinäkastike

  • Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja pyöräytä tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos kastike on liian paksua.
  • Pilko tempe: Kuutio, siivu, kolmio – valitse fiiliksen mukaan mieleisesi muoto ja paksuus. Mitä ohuempaa, sitä rapeampi lopputulos.
  • Höyrytä broccoliinit tai parsat. Keitä riisi.
  • Kuumenna kaksi ruokalusikallista öljyä pannulla. Lisää tempekuutiot kuumaan öljyyn ja paista kummaltakin puolelta, kunnes pinta on ruskean rapea. Laita pannun lämpö pois ja kaada teriyakikastike tempepalojen päälle. Sekoita ja anna hautua jälkilämmöllä noin 5 minuuttia. Koristele silputulla chilillä ja seesaminsiemenillä.
  • Kokoa annos: riisiä, broccoliinia/parsaa ja teriyakilla maustettua tempeä. Viimeistele annos maapähkinäkastikkeella.

Vinkkejä tempen paistamiseen!

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.