SUOLAISEN MAKEAA TEMPEÄ JA KASVIKSIA (2:LLA KASTIKKEELLA)

(1)
2-3:lle
Tämä suolaisen makea temperesepti on arjen pikaruokaa parhaimmillaan! Kotimaisesta tempestä ja satokauden parsasta tai broccoliinista syntyy nopeasti herkullinen Jalotempe-annos. Nälkäisenä ei tarvitse odotella pitkään, sillä tämä valmistuu jo vartissa.
Katso video

Käytä reseptissä joko sesongin tuoretta vihreää parsaa tai satokauden rouskuvaa broccoliinia, joka on parsakaalin ja kiinalaisen parsakaalin yhdistelmä. Kaikki sivustomme parsareseptit löydät kootusti tästä linkistä! 

Ainesosat

1 pkt Jalotempe Soijapapu 250g
1 ps broccolinia tai nippu sesongin parsaa
1 dl valmista teriyaki- tai hoisinkastiketta *
1 punainen chili silputtuna
2 rkl öljyä paistamiseen (rypsi)
2 rkl seesaminsiemeniä koristeluuun (valinnainen)
3-4 rkl maapähkinäkastiketta **
LIsäksi riisiä
tai itsetehty Teriyakikastike*
1 dl soijakastiketta
2 tl seesamiöljyä
1 dl miriniä eli makeaa riisiviiniä
2 valkosipulin kynttä, puristettuna
2 cm pala inkivääriä raastettuna
maapähkinäkastike**
1 dl maapähkinävoita (sokeriton)
1 dl vettä
1 limen mehu
1 rkl rkl soijaa (vähäsuolainen)
1 rkl nestemäistä makeuttajaa esim. vaahterasiirappia
1 rkl riisiviinietikkaa

Näin valmistat

Valmista teriyakikastike JOS et käytä valmista kaupan kastiketta. Annostele kaikki raaka-aineet pieneen kattilaan ja kiehauta kasaan koko ajan sekoittaen (n. 10 min). Siivilöi valmis kastike kun sitä on jäljellä noin 1,5 dl ja se on sopivan paksua. Teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon.

Valmista maapähkinäkastike

Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja pyöräytä tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos kastike on liian paksua.

Pilko tempe: Kuutio, siivu, kolmio – valitse fiiliksen mukaan mieleisesi muoto ja paksuus. Mitä ohuempaa, sitä rapeampi lopputulos.

Höyrytä broccoliinit tai parsat. Keitä riisi.

Kuumenna kaksi ruokalusikallista öljyä pannulla. Lisää tempekuutiot kuumaan öljyyn ja paista kummaltakin puolelta, kunnes pinta on ruskean rapea. Laita pannun lämpö pois ja kaada teriyakikastike tempepalojen päälle. Sekoita ja anna hautua jälkilämmöllä noin 5 minuuttia. Koristele silputulla chilillä ja seesaminsiemenillä.

Kokoa annos: riisiä, broccoliinia/parsaa ja teriyakilla maustettua tempeä. Viimeistele annos maapähkinäkastikkeella.

Vinkkejä tempen paistamiseen!

Lisää videoita YouTube-kanavallamme!

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme