Käytä reseptissä joko sesongin tuoretta vihreää parsaa tai satokauden rouskuvaa broccoliinia, joka on parsakaalin ja kiinalaisen parsakaalin yhdistelmä. Kaikki sivustomme parsareseptit löydät kootusti tästä linkistä! 

Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt Jalotempe Soijapapu 250g
  • 1 ps broccolinia tai nippu sesongin parsaa
  • 1 dl valmista teriyaki- tai hoisinkastiketta *
  • 1 punainen chili silputtuna
  • 2 rkl öljyä paistamiseen (rypsi)
  • 2 rkl seesaminsiemeniä koristeluuun (valinnainen)
  • 3-4 rkl maapähkinäkastiketta **
  • LIsäksi riisiä
tai itsetehty Teriyakikastike*
  • 1 dl soijakastiketta
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 1 dl miriniä eli makeaa riisiviiniä
  • 2 valkosipulin kynttä, puristettuna
  • 2 cm pala inkivääriä raastettuna
maapähkinäkastike**
  • 1 dl maapähkinävoita (sokeriton)
  • 1 dl vettä
  • 1 limen mehu
  • 1 rkl rkl soijaa (vähäsuolainen)
  • 1 rkl nestemäistä makeuttajaa esim. vaahterasiirappia
  • 1 rkl riisiviinietikkaa

SUOLAISEN MAKEAA TEMPEÄ JA KASVIKSIA (2:LLA KASTIKKEELLA) ohje

  • Valmista teriyakikastike JOS et käytä valmista kaupan kastiketta. Annostele kaikki raaka-aineet pieneen kattilaan ja kiehauta kasaan koko ajan sekoittaen (n. 10 min). Siivilöi valmis kastike kun sitä on jäljellä noin 1,5 dl ja se on sopivan paksua. Teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon.

    Valmista maapähkinäkastike Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja pyöräytä tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos kastike on liian paksua.

    Pilko tempe: Kuutio, siivu, kolmio - valitse fiiliksen mukaan mieleisesi muoto ja paksuus. Mitä ohuempaa, sitä rapeampi lopputulos.

    Höyrytä broccoliinit tai parsat. Keitä riisi.

    Kuumenna kaksi ruokalusikallista öljyä pannulla. Lisää tempekuutiot kuumaan öljyyn ja paista kummaltakin puolelta, kunnes pinta on ruskean rapea. Laita pannun lämpö pois ja kaada teriyakikastike tempepalojen päälle. Sekoita ja anna hautua jälkilämmöllä noin 5 minuuttia. Koristele silputulla chilillä ja seesaminsiemenillä.

    Kokoa annos: riisiä, broccoliinia/parsaa ja teriyakilla maustettua tempeä. Viimeistele annos maapähkinäkastikkeella.

Vinkkejä tempen paistamiseen!

Katso lisää videoita YouTube-kanavaltamme
  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.