60 min

HERKUT LYTTYPERUNAT V-SKAGENILLA JA V-PASTRAMILLA

Unelmien party platter! Täyttää unelmat makukokemuksena, sekä valmistuksen helppoudella. Etenkin silloin, jos perunoita, skagenia tai pastramia on jäänyt aiemmasta herkuttelusta yli. Paras hävikkiruoka ihmismuistiin!

MerellinenResepti

Lyttyperunat

Kalaton resepti

Tofu"pastrami"

Joulumenu🎄

Ruokavinkki

  • Nerokas ruokavinkki: Tämä herkku party platter tai vegaaninen surf n turf on samalla myös aivan kingiä hävikkiruokaa! Jos aiemmasta ruokailusta on jäänyt yli perunoita, skagenia tai pastramia, käytä ne tähän ja tarjoile vaikkapa brunssilla. Helppoa ja nollahävikkiä!
  • Elämää helpottava fakta: ohuet tofusiivut paistuvat rapeaksi pastramiksi vain seitsemässä minuutissa (beef pastrami -tyylisesti)! Lopputulos on täyteläinen, helposti itse tehty vegaaninen ja gluteeniton ”kebabliha”!
  • Voit valmistaa pikkelöidyn punasipulin tällä reseptillä.

Tämäkin resepti sisältää innovatiivisia ”toimii aivan kuin…” -luomuksiamme, joista olemme erityisen innoissamme. Tofu nimittäin toimii loistavasti monen eläinperäisen ainesosan tavoin useissa ruoassa!

 

Miksi käytämme vegaanisissa reseptiversioissamme samoja nimiä kuin niiden eläinperäiset alkuperäistuotteet, kuten tämän reseptin tofupastrami, tofuskagen tai graavileivät? Siksi, että näin sinunkin on ehkä helpompi yhdistää reseptin tai jonkin ainesosan käyttötarkoitus (kasviperäinen vastine) tai käyttötilanne.

Näitä tarvitset

Lyttyperunat:

6-8kpl

keskikokoista perunaa

suolaa

juoksevaa voita/margariinia tai oliiviöljyä (Ve)

Aasia-tofuskagen:

1pkt

Jalotofu Aasia (300g)

1kpl

punasipuli

1 ½dl

vegaanista majoneesia (Hellman's)

3rkl

vegaanista ranskankermaa (Oatly Creme Fraiche)

4rkl

vegaanista mätiä (Cavi-Art)

½

luomu sitruunankuori

3-4rkl

sitruunanmehua

3rkl

tilliä hienonnettuna

½tl

mustapippuria myllystä

½tl

sormisuolaa (valinnainen)

Tofupastrami:

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu 300g (tai muu marinoitu tofu)

2rkl

öljyä paistamiseen

2rkl

teriyakikastiketta 1 rkl vettä

muutama varsi tuoretta timjamia (valinnainen)

1-2rkl

seesaminsiemeniä (valinnainen)

Tarjoiluun:

tarjoiluun valmista pikkelöityä punasipulia (valinnainen)

Näin valmistat

Lyttyperunat (tai mäiskyperunat):

  • Pese perunat hyvin ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  • Nosta kypsät perunat uunivuokaan ja litistä ne hajalle haarukan tai puulastan avulla. Mausta perunat suolalla ja pirskottele päälle kevyesti oliiviöljyä. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
  • Nosta kypsät perunat uunivuokaan ja litistä ne hajalle haarukan tai puulastan avulla. Mausta perunat suolalla ja voitele öljyllä tai juoksevalla margariinilla. Paista 225 asteessa noin 25-30 minuuttia. Voitele uudelleen peruna uudelleen paistamisen keskivaiheilla. 

Valmista tofuskagen:

  • Avaa Jalotofu Aasia -paketti varovasti ja kaada pakkauksen ylimääräinen makumarinadi kulhoon.
  • Murenna tofu kulhoon sopivan kokoisiksi muruiksi. Raasta puolikkaan luomusitruuna kuori ja purista 2-3 rkl sitruunanmehua. Lisää tofujen joukkoon sitruunankuori ja mehu ja pippuri. Sekoita hyvin.
  • Hienonna tilli ja sipuli. Sekoita tilli, sipuli, majoneesi ja vegaaninen mäti tofuseokseen. Lusikoi ranskankerma joukkoon pienissä erissä sen verran, että seos on tarpeeksi jämäkkää ja lusikoitavissa. Nosta jääkaappiin maustumaan noin puoleksi tunniksi. Tarkista maku ja tarvittaessa lisää makusi mukaan suolaa ja pippuria.

Valmista pastrami tofusta:

  • Painele tofu huolella kuivaksi keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Voit myös halutessasi valuttaa tofun esimerkiksi painon alla tai tofupressin avulla.
  • Siivuta tofu pitkittäin mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja lisää tofusiivut. Paista 4-5 minuuttia ja kääntele siivuja, niin että ne rapeutuvat tasaisesti. Voit käännellä viipaleita reippain ottein, sillä niiden on tarkoituskin murentua paistettaessa. Vähennä lämpö puoleen ja paista hetki kunnes tofu on tarpeeksi rapeaa. Lisää teriyaki-vesiseos, sekoita ja anna hautua jälkilämmöllä. Koristele seesaminsiemenillä ja tuoreella timjamilla.

Kokoa pelti tarjolle:

  • Ota perunat uunista. Lisää pellille tofuskagenia ja -pastramia. Aseta tarjolle esimerkiksi pikkelöidyn punasipulin kera.

 

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.