30 min

(1)

TOFUPASTRAMI JA MUHKEAT TÄYTETYT PATONGIT (Ve, gf)

Kerrassaan nokkelaa! Savutofusta valmistuu mieletön pastrami, ja vieläpä helposti pannulla nopeasti paistaen. Kokoa siitä, vegaanisesta piparjuuritahnasta ja muista herkuista makuhermot räjäyttävät täytetyt patongit!

Joulumenu🎄

✅ RESEPTITOIVE

Tofu"pastrami"

Ruokavinkki

  • Vinkki: valmista pikkelöity punasipuli edellisenä päivänä, niin pastrami-leipien valmistus sujuu alle puolessa tunnissa.
  • Elämää helpottava fakta: ohuet tofusiivut paistuvat rapeaksi vain seitsemässä minuutissa (beef pastrami -tyylisesti)! Kerrassaan loistava, helposti itse tehty vegaaninen ja gluteeniton ”kebabliha”!
  • Suositus: vahva vinkkaus, että tätä kannattaa tehdä suoraan tupla-annos, arvaat ehkä miksi! Paista tofut 2 erässä.
  • Pro tip: Valmista Naughty Tofupastrami lisäämällä leipiin paholaisen hilloa muiden täytteiden lisäksi! 🤤

Tämäkin resepti on yksi innovatiivisista ”toimii aivan kuin…” -luomuksistamme, joista olemme erityisen innoissamme. Savutofu nimittäin toimii loistavasti pastrami-leikkeleen tavoin!

 

Miksi käytämme vegaanisissa reseptiversioissamme samoja nimiä kuin niiden eläinperäiset alkuperäistuotteet, kuten tämä tofupastrami tai tofuskagen,  ndujapasta ”butter chicken”, ”kanakeitto” tai Lyonin ”kana”? Siksi, että tällä tavoin sinunkin on ehkä helpompi mieltää reseptin tai jonkin ainesosan käyttötarkoitus (kasviperäinen vastine) tai käyttötilanne. Mausta tinkimättä!

Näitä tarvitset

Tofupastrami:

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu 300g (tai muu marinoitu tofu)

2rkl

öljyä paistamiseen

2rkl

teriyakikastiketta 1 rkl vettä

muutama varsi tuoretta timjamia

1-2rkl

seesaminsiemeniä (valinnainen)

Pikkelöity punasipuli:

2kpl

isoa punasipulia

2/3rkl

punaviinietikkaa

2rkl

sokeria

1tl

suolaa

Piparjuuri-tuorejuusto:

1rkl

piparjuurta raastettuna

1rkl

kapriksia hienonnettuna

150-200g

tuorejuustoa (Ve)

2tl

sitruunankuorta raastettuna

1-2rkl

sitruunanmehua

Lisäksi:

1-2kpl

patonkia tai 5 pientä sämpylää

salaattia tai versoja

voita voiteluun, Ve (valinnainen)

paholaisen hilloa (valinnainen)

Näin valmistat

  • Valmista punasipuli: Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Laita sipulit kulhoon tai purkkiin. Kiehauta kattilassa punaviinietikka, sokeri ja suola. Kaada punasipulien päälle. Anna marinoitua kylmässä vähintään tunti, mutta mielellään yön yli.
  • Valmista piparjuuri-tuorejuusto: Kuori pala piparjuurta ja raasta 1 rkl hienolla terällä. Raasta sitruuna ja purista mehu. Hienonna veitsellä kevyesti kapriksia. Yhdistä piparjuuriraaste, sitruunamehu ja -raaste, kaprikset ja tuorejuusto. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
  • Valmista tofupastrami: painele tofu huolella kuivaksi keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Voit myös halutessasi valuttaa tofun esimerkiksi painon alla tai tofupressin avulla.
  • Siivuta tofu pitkittäin mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja lisää tofusiivut. Paista 4-5 minuuttia ja kääntele siivuja, niin että ne rapeutuvat tasaisesti. Voit käännellä viipaleita reippain ottein, sillä niiden on tarkoituskin murentua paistettaessa. Vähennä lämpö puoleen ja paista hetki kunnes tofu on tarpeeksi rapeaa. Lisää teriyaki-vesiseos, sekoita ja anna hautua jälkilämmöllä. Koristele seesaminsiemenillä ja tuoreella timjamilla.
  • Leikkaa patonki annospaloiksi ja voitele voilla. Lisää päälle piparjuuri-tahnaa, versoja tai salaattia, tofupastramia, paholaisen hilloa (valinnainen), punasipulia ja tuoretta timjamia.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.