15 - 20 min

4-10 kpl

(1)

4 x BRUNSSIBAGELIT

Täytetyt bagelit sopivat täydellisesti brunsseille, aamupalaksi, piknikille tai lounaalla nautittavaksi. Niiden sisään voit varioida mitä tahansa lempitäytteitäsi. Kokeile ainakin tofu-porkkala, skagen, ja tofupastrami-yhdistelmää.

🥯 tofubagel

Ruokavinkki

  • Valmista marinoitu punasipuli, tällä ohjeella edellisenä päivänä, niin kokoat bagelit noin 10-15 minuutissa. 🧅
  • Valmista savustettu porkkana (porkkala) edellisenä päivänä tai käytä kätevää valmista Kalavale-tuotetta. 🥕
  • Vain tofu tarvitsee paistaa. Yhdestä marinoidusta tofupaketista (300g) riittää noin 4-6 bagelin täytteeksi.
  • Bageleina voit käyttää perinteisiä vesirinkeleitä (reiällä) tai tavallisia esim. siemensämpylöitä. Gluteenittomia tarvittaessa. 🥯
  • Bagelin klassinen täyteyhdistelmä on tietysti maustamaton tuorejuusto, rapeaksi paistettu tofu, marinoitu punasipuli sekä avokado. 🥑 

 

Kokeile näitä, linkeistä pääset yksittäiseen bagelreseptiin:

🇰🇷🥯 Korean tofubagel aasiatofulla ja porkkalalla

🇺🇸🍖 New York tofupastrami

🇫🇮🍤 Skagen bagel (max 5min.)

🇮🇹🥯 Mediterranean tofuhummus-bagel

Näitä tarvitset

Korean tofubagel:

4kpl

bagelia tai vastaavaa sämpylää

1pkt

Jalotofu Aasia 300g

1rkl

öljyä paistamiseen

1-2rkl

seesaminsiemeniä koristeluun

200g

maustamatonta tuorejuustoa esim. Mö Dreamy (Ve)

150-200g

valmista porkkalaa tai Kalavale-tuotetta

1kpl

kypsä avokado

salaatti- tai versoseosta

tuoretta korianteria silputtuna

valmista marinoitua punasipulia (valinnainen)

New York tofupastrami-bagel

4kpl

bagelia tai vastaavaa sämpylää

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu 300g

2rkl

öljyä paistamiseen

2rkl

teriyakikastiketta + 1 rkl vettä

muutama varsi tuoretta timjamia (valinnainen)

1-2rkl

seesaminsiemeniä (valinnainen)

200g

maustamatonta tuorejuustoa esim. Mö Dreamy (Ve)

+ 1 rkl raastettua piparjuurta ja 1 rkl sitruunamehua

2rkl

siputtua ruohosipulia

1dl

pilkottua aurinkokuivattu tomaattia

1dl

pieniä kapriksia tai isoja pilkottuna

salaattia tai versoseosta (valinnainen)

valmista marinoitua punasipulia (valinnainen)

Skagen bagel:

4kpl

bagelia tai vastaavaa sämpylää

½pkt

Jalotofu Aasia 300g

n. 100g

maustamatonta tuorejuustoa esim. Mö Dreamy (Ve)

n. 70-100g

valmista porkkalaa tai Kalavale-tuotetta

1rkl

sitruunamehua

muutama siivu sushi-inkivääriä (valinnainen)

pippuria myllystä

2rkl

vegaanista mätiä (Cavi-art)

1/4nippu

tilliä

Meriterranean tofuhummus-bagel

4kpl

bagelia tai vastaavaa sämpylää

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu tai Marinoitu 300g

2rkl

öljyä paistamiseen

2rkl

teriyakikastiketta + 1 rkl vettä

muutama varsi tuoretta timjamia (valinnainen)

1-2rkl

seesaminsiemeniä (valinnainen)

1pkt

brie-juustoa (esim. Casheury black garlic, Ve)

dl

hummusta (punajuuri tai tavallista), esim. baba

valmista marinoitua punasipulia (valinnainen)

5-6kpl

marinoituja oliiveja

salaatti- tai versoseosta

Näin valmistat

  • Valmista Korean tofubagel: Avaa Jalotofu Aasia -paketti ja ota talteen pakkauksen ylimääräinen marinadi. Leikkaa tofu siivuiksi ja laita pannulle. Paista kuivalla kuumalla pannulla 2-3 minuuttia. Käännä kerran. Vähennä lämpö puoleen ja lisää öljy. Paista 2-3 minuuttia, välillä käännellen.
  • Ota lämpö pois ja lisää marinadi. Marinadi kiehahtaa nopeasti kuumalla pannulla ja ”loppumaustaa” tofun. Koristele seesaminsiemenillä.
  • Leikkaa bagelit kahtia ja lämmitä leivänpaahtimessa tai uunissa. Levitä puoliskoille tuorejuustoa. Lisää paistettu tofu, savustettu porkkana ja loput täytteet.
  • Valmista tofupastrami-bagel: painele savutofu huolella kuivaksi keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Voit myös halutessasi valuttaa tofun esimerkiksi painon alla tai tofupressin avulla.
  • Sekoita tuorejuusto, sitruunamehu ja raastettu piparjuuri. Laita kylmään maustumaan.
  • Siivuta tofu pitkittäin mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja lisää tofusiivut. Paista 4-5 minuuttia ja kääntele siivuja, niin että ne rapeutuvat tasaisesti. Voit käännellä viipaleita reippain ottein, sillä niiden on tarkoituskin murentua paistettaessa. Vähennä lämpö puoleen ja paista hetki kunnes tofu on tarpeeksi rapeaa. Lisää teriyaki-vesiseos, sekoita ja anna hautua jälkilämmöllä. Koristele seesaminsiemenillä ja tuoreella timjamilla.
  • Leikkaa bagelit kahtia ja lämmitä leivänpaahtimessa tai uunissa. Levitä puoliskoille tuorejuustoa. Lisää paistettu tofu ja loput valitsemasi täytteet.
  • Valmista Skagen bagel: Laita leikkuulaudalle tilli, murustettu tofu, porkkala, sushi-inkivääri (valinnainen), sitruunamehu, pippuri. Pilko pieneksi isolla veitsellä. Lisää Cavi-Art ja sekoita. Leikkaa bagelit kahtia ja lämmitä leivänpaahtimessa tai uunissa. Lisää skagentäyte.
  • Valmista meriterranean bagel: painele savutofu tai marinoitu huolella kuivaksi keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Voit myös halutessasi valuttaa tofun esimerkiksi painon alla tai tofupressin avulla.
  • Siivuta tofu pitkittäin mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja lisää tofusiivut. Paista 4-5 minuuttia ja kääntele siivuja, niin että ne rapeutuvat tasaisesti. Voit käännellä viipaleita reippain ottein, sillä niiden on tarkoituskin murentua paistettaessa. Vähennä lämpö puoleen ja paista hetki kunnes tofu on tarpeeksi rapeaa. Lisää teriyaki-vesiseos, sekoita ja anna hautua jälkilämmöllä. Koristele seesaminsiemenillä ja tuoreella timjamilla.
  • Leikkaa bagelit kahtia ja paahda leivänpaahtimessa tai uunissa. Levitä puoliskoille hummusta. Pilko oliivit siivuksi ja leikkaa brie sopivan kokoisiksi paloiksi. Lisää paistettu tofu ja loput valitsemasi täytteet.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.