10 min

4 kpl

MEDITERRANEAN TOFUHUMMUS-BAGEL

Tuorejuuston sijaan nämä kasvisbagelit sivellään värikkäällä ja makuja pursuavalla punajuurihummuksella. Täytteenä on myös rapeaksi paistettua tofua ja marinoitua punasipulia. Lisäksi voit sujauttaa väliin käsityönä kypsytettyä Casheury Cashembert (Black Garlic) vegaanista juustoa.

✅ RESEPTITOIVE

🥯 tofubagel

Ruokavinkki

  • Valmista marinoitu punasipuli tällä ohjeella edellisenä päivänä, niin kokoat bagelit noin 10-15 minuutissa. 🧅
  • Vain tofu tarvitsee paistaa. Yhdestä marinoidusta tofupaketista (300g) riittää noin 4-6 bagelin täytteeksi.
  • Bageleina voit käyttää perinteisiä vesirinkeleitä (reiällä) tai tavallisia esim. siemensämpylöitä. Gluteenittomia tarvittaessa. 🥯
  • Bagelin klassinen täyteyhdistelmä on tietysti maustamaton tuorejuusto, rapeaksi paistettu tofu, marinoitu punasipuli sekä avokado. 🥑 

Kokeile myös näitä:

🇺🇸🍖 New York tofupastrami

🇫🇮🍤 Skagen bagel (max 5min.)

🇰🇷🥯 Korean tofubagel aasiatofulla ja porkkalalla

 

Näitä tarvitset

Mediterranean tofuhummus-bagel:

4kpl

bagelia tai vastaavaa sämpylää

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu tai Marinoitu 300g

2rkl

öljyä paistamiseen

2rkl

teriyakikastiketta + 1 rkl vettä

muutama varsi tuoretta timjamia (valinnainen)

1-2 rkl seesaminsiemeniä (valinnainen)

vegaanista juustoa (esim. Casheury black garlic, Ve)

dl

hummusta (punajuuri tai tavallista) esim Baba

valmista marinoitua punasipulia (valinnainen)

5-6kpl

marinoituja oliiveja

salaatti- tai versoseosta

Näin valmistat

  • Valmista tofu: painele savutofu tai marinoitu huolella kuivaksi keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Voit myös halutessasi valuttaa tofun esimerkiksi painon alla tai tofupressin avulla.
  • Siivuta tofu pitkittäin mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja lisää tofusiivut. Paista 4-5 minuuttia ja kääntele siivuja, niin että ne rapeutuvat tasaisesti. Voit käännellä viipaleita reippain ottein, sillä niiden on tarkoituskin murentua paistettaessa. Vähennä lämpö puoleen ja paista hetki kunnes tofu on tarpeeksi rapeaa. Lisää teriyaki-vesiseos, sekoita ja anna hautua jälkilämmöllä. Koristele seesaminsiemenillä ja tuoreella timjamilla.
  • Leikkaa bagelit kahtia ja paahda leivänpaahtimessa tai uunissa. Levitä puoliskoille hummusta. Pilko oliivit siivuksi ja leikkaa juusto sopivan kokoisiksi paloiksi. Lisää paistettu tofu ja loput valitsemasi täytteet.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.