Ainesosat

Tofuskagen
  • 1 pkt Jalotofu Maustamaton (270g) luomu
  • 1 kesäpunasipuli
  • 1 ½ dl vegaanista majoneesia (Hellman's)
  • 3 rkl vegaanista ranskankermaa (Oatly Creme Fraiche)
  • 3-4 rkl vegaanista mätiä (Cavi-Art)
  • ½ luomu sitruunankuori
  • 3 rkl sitruunanmehua
  • 3 rkl tilliä
  • ½ tl mustapippuria myllystä
  • ½ tl sormisuolaa
Vegaaniset blinit 6:lle
  • 4 dl kauramaitoa
  • 20 g hiivaa
  • 2 tl siirappia esim. vaahtera
  • 1 tl suolaa
  • 3 ½ dl tattarijauhoja
  • ½ dl maissitärkkelystä (Maizenaa)
  • 1 dl vaaleaa olutta tai vichyä (gluteenitonta olutta tarvittaessa)
  • 1 ½ dl kaurafraichea (Oatly)
  • juoksevaa kasvimargariinia (paistamiseen)
Porkkala vegaaninen ''kylmäsavulohi''
  • n. 5 paksua porkkanaa (500 g siivuina)
  • 1 l vettä
  • 1 ½ rkl sokeria
  • 1 rkl merisuolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 tl savuaromia
  • ½ tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • roseepippuria koristeeksi
Rapeat "savuporo"-tofukuutiot
  • 1 pkt Jalotofu Kylmäsavu (300 g)
  • 1-2 rkl öljyä paistamiseen
Lisäksi:
  • tilliä
  • smetanaa
  • marinoitua punasipulia
  • Caviarttia

VEGAANISET BLINIT JA TÄYTTEET (G, V) ohje

  • VALMISTA TOFUSKAGEN: Avaa maustamaton tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken.

    *kuivaamalla tofu ottaa paremmin makuja vastaan.

    Murenna kuivattu tofu kulhoon sopivan kokoisiksi muruiksi. Raasta puolikkaan luomusitruuna kuori ja purista 2-3 rkl sitruunanmehua. Lisää tofujen joukkoon sitruunankuori ja mehu, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.

    Hienonna tilli ja sipuli varsineen. Sekoita tilli, sipuli, majoneesi ja vegaaninen mäti tofuseokseen. Lusikoi ranskankerma joukkoon pienissä erissä sen verran, että seos on tarpeeksi jämäkkää ja lusikoitavissa. Nosta jääkaappiin maustumaan noin vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli. Tarkista maku ja tarvittaessa lisää makusi mukaan suolaa ja pippuria.

  • VALMISTA BLINIT: Liota hiiva kädenlämpöiseen kauramaitoon. Lisää joukkoon siirappi, suola ja 2 dl tattarijauhoja. Anna taikinan turvota peitettynä n. 2-3 tuntia

    Sekoita taikinaan olut tai vichy, soijajogurtti (huoneenlämpöisenä) ja maissitärkkelys ja loput tattarijauhoista. Anna taikinan seistä vielä 15 minuuttia.

    Paista blinit kuumalla margariinilla voidellulla pannulla rapeiksi molemmin puolin.

  • VALMISTA PORKKALA: Kuori ja siivuta porkkanat ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä tai juureskuorimella.

    Kiehauta vesi, suola ja sokeri. Siirrä kattila pois levyltä, lisää porkkanat ja laita kansi päälle. Anna hautua noin 15 minuuttia.

    Kaada vesi pois ja kuivaa porkkanat, laita kannelliseen astiaan. Sekoita marinadin ainekset, kaada porkkanoiden sekaan, sekoita hyvin, sulje kansi tiiviisti ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

  • VALMISTA SAVUTOFUKUUTIOT: Ota savutofu pois paketista ja leikkaa se neljäksi ohueksi pihviksi. Lado keittiöpyyhkeen tai talouspaperin väliin ja painele kuivaksi. Kuutioi tofu pannulle pieniksi kuutioiksi. Paahda kuutioita kuumalla kuivalla pannulla, niin että tofun pinta saa väriä ja loput nesteet höyrystyvät pois. Vähennä lämpö puoleen, lisää öljy ja paista noin 5-7 min, kunnes tofussa on kauniin kullanruskea ja rapea pinta. Käytä vegaanisen smetanan kanssa blinien täytteenä.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.