11.11.2021
Vegeruoka

Vegaaninen skagen – top 6 reseptiä

Juhlaruoka, joka on klassinen, juhlava ja näyttävä herkku? Niin, ja vegaaninen? Tofuskagen! Hittireseptimme, joka kruunaa monen ruokalajin. Ja luulemme, että tämä on vasta alkua. Tee oma luomuksesi, tai nappaa tästä vegaaninen skagenresepti jos toinenkin, vaikkapa jouluun tai uuteen vuoteen!

Syitä rakastaa raikasta, merellistä, ruotsalaishenkistä skagenröraa on monia. Etenkin nyt, kun perinteisesti katkaravuista, majoneesista ja ranskankermasta valmistetusta tahnasta tai täytteestä on nyt olemassa vegaaninen skagen. Se valmistuu todella helposti tofusta ja aiheuttaa yllättävääkin ihastusta juhlapöydässä.

Vegaaninen skagen innostaa reseptikokeiluihin

Ruokalajina skagen on todella monipuolinen, koska se toimii täytteenä niin monessa ruoassa. Mikä muu kuin skagen muka istuu yhtä moneen ruokaan täytteeksi, oli sitten kyseessä voileipä, perunasalaatti, blinit, joulutortut, suolaiset vohvelit tai arkisesti ihanat uuniperunat? Mutta nyt sanotaan ”bye bye, katkaravut”, sillä vegaaninen skagen on täällä!

Jos hyvä kasvisruoka on keittiösi kulmakivi, lähde toteuttamaan skagen galore -reseptitestausta ja kerro meillekin, mikä resepti nousee suosikiksi keittiössäsi, juhlassa tai ihan siinä tavallisessa arkiruokailussa. Parasta skagenissa onkin, että joskus esimerkiksi uuniperuna tofuskagenilla toimii perusmaanantaina, toisinaan uudenvuoden juhlapöydässä.

Blinit tofuskagen -täytteellä

Nämä merelliset blinit tofuskagen-täytteellä paitsi näyttävät upeilta mutta ne myös maistuvat niin hyviltä, että niitä voi huoletta tarjota koko juhlaseurueelle. Oli joukossa sitten sekaaneja, vegaaneja tai vain hyvän ruoan ystäviä.

Resepti: Vegaaniset blinit goes skagen

Monipuolinen bliniresepti.

Perunasalaatti skagen-kruunulla

Onko sellaista juhlaa, jossa perunasalaatti ei löytäisi paikkaansa juhlaruokien listalta? Vuodenvaihde, vappu tai juhannus, perunasalaatti jolla on skagen-kruunu löytää aina herkkusuiden lautasille.

Resepti: perunasalaatti tofuskagenilla

Merellinen tofu salaatti ohje.

Vegaaninen toast skagen

Klassinen toast skagen, eli paahtoleipää skagen-täytteellä, onnistuu näyttävästi vegaanisena – mäteineen kaikkineen! Toimii alkuruokana, canapé-tyylisenä suupalana osana juhlaruokaa tai miksei ihan rehtinä leipänäkin.

Resepti: vegaaninen toast skagen

Saaristolaisvohvelit vegenä

Pehmeät, lohdulliset vohvelit ovat kuin halaus ystävältä. Siksi niitä kannattaakin tarjoilla ystäville merellisillä, mutta vegaanisilla täytteillä. Mukana menossa muun muassa skagenröra ja kylmäsavu-porkkala.

Resepti: saaristolaisvohvelit

Uuniperunat ja täytevalinnan vaikeus

Kumman valitset: savutofutahna vai tofuskagenröra? Valinnat sikseen, ota molemmat! Ja miksipä ei, koska nämä uuniperunan täytteet valmistuvat molemmat tofusta ja vieläpä minuuteissa.

Resepti: uuniperunat kylmäsavutahnalla ja tofuskagenilla

Skagen joulutortut

Koska miksi torttujen pitäisi sisältää vain makeaa täytettä. Ja koska miksi skagenin pitäisi sisältää katkarapuja. Joulutorttu vegaanisella skagen-täytteellä on varsinainen ajatusmaailmaa monella tapaa muuttava show stopper.

Resepti: vegaaniset skagen-joulutortut