Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt Jalotofu Maustamaton (270g) luomu
  • 1 kesäpunasipuli
  • 1 ½ dl vegaanista majoneesia (Hellman's)
  • 3 rkl vegaanista ranskankermaa (Oatly Creme Fraiche)
  • 4 rkl vegaanista mätiä (Cavi-Art)
  • ½ luomu sitruunankuori
  • 2-3 rkl sitruunanmehua
  • 3 rkl tilliä
  • ½ tl mustapippuria myllystä
  • ½ tl sormisuolaa

Sitruunainen Toast Skagen (v) | Jaloskagen ohje

  • Avaa maustamaton tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken.

    *kuivaamalla tofu ottaa paremmin makuja vastaan.

    Murenna kuivattu tofu kulhoon sopivan kokoisiksi muruiksi. Raasta puolikkaan luomusitruuna kuori ja purista 2-3 rkl sitruunanmehua. Lisää tofujen joukkoon sitruunankuori ja mehu, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.

    Hienonna tilli ja sipuli varsineen. Sekoita tilli, sipuli, majoneesi ja vegaaninen mäti tofuseokseen. Lusikoi ranskankerma joukkoon pienissä erissä sen verran, että seos on tarpeeksi jämäkkää ja lusikoitavissa. Nosta jääkaappiin maustumaan noin puoleksi tunniksi. Tarkista maku ja tarvittaessa lisää makusi mukaan suolaa ja pippuria.

    Paahda haluamaasi leipää ja lisää tofuskagen-massa leivälle, koristele sitruunan siivulla ja tillillä.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.