30 min

4:lle

(2)

Sitruunainen Toast Skagen (v) | Jaloskagen

Toast "tofu" skagen on vegaaninen versio klassisesta ruotsalaisesta katkarapuleivästä. Uskomattoman helppo ja herkullinen skagenröra valmistuu puolessa tunnissa juhlapöytään tai suuremman illallisen alkupalaksi. Voit myös käyttää tätä tofuskagenröra-massaa esimerkiksi voileipäkakun täytteenä!

kala

Ruokavinkki

Tämä resepti sopii erinomaisesti kalattomaan ruokavalioon! Täältä löydät lisää merellisiä tofureseptejä.

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Maustamaton (270g) luomu

1

kesäpunasipuli

1 ½dl

vegaanista majoneesia (Hellman's)

3rkl

vegaanista ranskankermaa (Oatly Creme Fraiche)

4rkl

vegaanista mätiä (Cavi-Art)

½luomu

sitruunankuori

2-3rkl

sitruunanmehua

3rkl

tilliä

½tl

mustapippuria myllystä

½tl

sormisuolaa

Näin valmistat

  • Avaa maustamaton tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken.
  • *kuivaamalla tofu ottaa paremmin makuja vastaan.
  • Murenna kuivattu tofu kulhoon sopivan kokoisiksi muruiksi. Raasta puolikkaan luomusitruuna kuori ja purista 2-3 rkl sitruunanmehua. Lisää tofujen joukkoon sitruunankuori ja mehu, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.
  • Hienonna tilli ja sipuli varsineen. Sekoita tilli, sipuli, majoneesi ja vegaaninen mäti tofuseokseen. Lusikoi ranskankerma joukkoon pienissä erissä sen verran, että seos on tarpeeksi jämäkkää ja lusikoitavissa. Nosta jääkaappiin maustumaan noin puoleksi tunniksi. Tarkista maku ja tarvittaessa lisää makusi mukaan suolaa ja pippuria.
  • Paahda haluamaasi leipää ja lisää tofuskagen-massa leivälle, koristele sitruunan siivulla ja tillillä.

Arvostelut

    Arvostelu