Marinoituja kasviksia ja Jalotofua

(1)
Marinoidut satokauden kasvikset ja Jalotofu on tyylikäs tarjottava esimerkiksi illanistujaisissa vaikkapa tuoreen leivän seurana. Valmista tätä myös syksyn juhliin tai joulupöydän alkupalaksi.

Ainesosat

300 g Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu
100 g mustakaalia
1 iso violetti porkkana
1 iso oranssi porkkana
1 iso keltainen porkkana (tai kolme isoa porkkanaa yhteensä)
200 g ruusukaalia
200 g miniluumutomaatteja
150 g sokeriherneenpalkoja
2 l vettä + 1 tl suolaa
1 dl oliiviöljyä
dl ½balsamiviinietikkaa
1 punainen chilipaprika
mustapippuria myllystä
suolaa
2 isoa valkosipulinkynttä
muutama oksa tuoretta salviaa
100 g paahdettuja cashewpähkinöitä

Näin valmistat

Kuutioi Jalotofu tasakokoisiksi kuutioiksi. Puolita miniluumutomaatit ja leikkaa sokeriherneenpalot ohuiksi viipaleiksi tai käytä kokonaisina. Poista mustakaalista kovat lehtiruodit ja hienonna lehdet reiluiksi paloiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa suikaleiksi tai ohuiksi viipaleiksi. Poista ruusukaaleista tarvittaessa hieman kantaa ja päällimmäinen lehti. Kiehauta vesi ja lisää suola. Lisää porkkanat ja ruusukaalit veteen ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää mustakaalin lehdet ja kiehauta pikaisesti. Valuta. Jäähdytä.

Laita kaikki kasvikset kulhoon ja sekoita joukkoon marinadi. Mittaa kulhoon oliiviöljy ja balsamiviinietikka. Hienonna joukkoon chilipaprika, rouhi sekaan mustapippuria myllystä ja hieman suolaa. Hienonna joukkoon valkosipulinkynnet ja tuoretta salviaa. Sekoita ainekset ja kaada kasvisten ja Jalotofupalojen joukkoon. Anna maustua muutama tunti tai yön yli jääkaapissa suojattuna. Ripottele pinnalle kuumalla pannulla paahdettuja cashewpähkinöitä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit halutessasi käyttää Jalotofukuutiot kuumalla pannulla öljyssä ennen marinointia.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme