15 - 20 min

Marinoituja kasviksia ja Jalotofua

Marinoidut satokauden kasvikset ja Jalotofu on tyylikäs tarjottava esimerkiksi illanistujaisissa vaikkapa tuoreen leivän seurana. Valmista tätä myös syksyn juhliin tai joulupöydän alkupalaksi.

Näitä tarvitset

300g

Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu

100g

mustakaalia

1

iso violetti porkkana

1

iso oranssi porkkana

1

iso keltainen porkkana (tai kolme isoa porkkanaa yhteensä)

200g

ruusukaalia

200g

miniluumutomaatteja

150g

sokeriherneenpalkoja

2l

vettä + 1 tl suolaa

1dl

oliiviöljyä

dl

½balsamiviinietikkaa

1

punainen chilipaprika

mustapippuria myllystä

suolaa

2

isoa valkosipulinkynttä

muutama oksa tuoretta salviaa

100g

paahdettuja cashewpähkinöitä

Näin valmistat

  • Kuutioi Jalotofu tasakokoisiksi kuutioiksi. Puolita miniluumutomaatit ja leikkaa sokeriherneenpalot ohuiksi viipaleiksi tai käytä kokonaisina. Poista mustakaalista kovat lehtiruodit ja hienonna lehdet reiluiksi paloiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa suikaleiksi tai ohuiksi viipaleiksi. Poista ruusukaaleista tarvittaessa hieman kantaa ja päällimmäinen lehti. Kiehauta vesi ja lisää suola. Lisää porkkanat ja ruusukaalit veteen ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää mustakaalin lehdet ja kiehauta pikaisesti. Valuta. Jäähdytä.
  • Laita kaikki kasvikset kulhoon ja sekoita joukkoon marinadi. Mittaa kulhoon oliiviöljy ja balsamiviinietikka. Hienonna joukkoon chilipaprika, rouhi sekaan mustapippuria myllystä ja hieman suolaa. Hienonna joukkoon valkosipulinkynnet ja tuoretta salviaa. Sekoita ainekset ja kaada kasvisten ja Jalotofupalojen joukkoon. Anna maustua muutama tunti tai yön yli jääkaapissa suojattuna. Ripottele pinnalle kuumalla pannulla paahdettuja cashewpähkinöitä hetki ennen tarjoilua.
  • Vinkki! Voit halutessasi käyttää Jalotofukuutiot kuumalla pannulla öljyssä ennen marinointia.

Arvostelut

    Arvostelu