Hernetempe-kookoscurry – nopea arkiruoka

(1)
30 min 4
Hernetempeä, riisinuudeleita, kookosmaitoa ja papuja, nam! Tämä curry valmistuu puolessa tunnissa – täydellistä vegeruokaa siis!

Hernetempeä valmistetaan Tammisaaressa perinteisin menetelmin kotimaisista kuorituista luomuherneenpuolikkaista. Hernetempe on monikäyttöinen ja helppo raaka-aine arjen jokaiseen hetkeen.

Luomu tempe: kotimaista kuorittua luomuhernettä – Proteiinia 13%

Ainesosat

CURRY
1 punasipuli
1 prk punaista currytahnaa
3 porkkanaa
3 perunaa
1 punainen paprika
1 pkt broccolionia tai parsakaalia
800 g kookosmaitoa
1 dl vettä
3-5 kpl kaffirlimetinlehteä
3 rkl sokeria
1 tl kurkumaa
3 rkl öljyä
Hernetempe
1 pkt Jalotempe Herne
3 rkl soijakastiketta
3-4 rkl öljyä paistamiseen
LISÄKSI
keittettyjä nuudeleita tai riisiä ja korianteria

Näin valmistat

Kuumenna kattila, pilko sipuli, porkkana, peruna,paprika ja broccolini. Lisää 3 rkl öljyä, sipulit ja currytahna,freesaa. Lisää muut kasvikset freesaa hetki jakaada kookosmaito sekä vesi kasvisten päälle. Lisää kaffirlimetinlehti, kurkuma ja sokeri. Keitä kasvikset kypsäksi.

Kuumenna pannu ja lisää öljy. Paista Hernetempe kullanruskeaksi ja kaada soija päälle. Ota pannu liedeltä pois. Kasvisten ollessa kypsiä lisää paistettu Hernetempe curryn sekaan.

Tarjoile noodeleiden tai riisin ja korianterin kanssa.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme