30 min

4

Hernetempe-kookoscurry – nopea arkiruoka

Hernetempeä, riisinuudeleita, kookosmaitoa ja papuja, nam! Tämä curry valmistuu puolessa tunnissa – täydellistä vegeruokaa siis!

Ruokavinkki

Hernetempeä valmistetaan Tammisaaressa perinteisin menetelmin kotimaisista kuorituista luomuherneenpuolikkaista. Hernetempe on monikäyttöinen ja helppo raaka-aine arjen jokaiseen hetkeen.

Luomu tempe: kotimaista kuorittua luomuhernettä – Proteiinia 13%

Näitä tarvitset

CURRY

1

punasipuli

1prk

punaista currytahnaa

3

porkkanaa

3

perunaa

1

punainen paprika

1pkt

broccolionia tai parsakaalia

800g

kookosmaitoa

1dl

vettä

3-5kpl

kaffirlimetinlehteä

3rkl

sokeria

1tl

kurkumaa

3rkl

öljyä

Hernetempe

1pkt

Jalotempe Herne

3rkl

soijakastiketta

3-4rkl

öljyä paistamiseen

LISÄKSI

keittettyjä nuudeleita tai riisiä ja korianteria

Näin valmistat

  • Kuumenna kattila, pilko sipuli, porkkana, peruna,paprika ja broccolini. Lisää 3 rkl öljyä, sipulit ja currytahna,freesaa. Lisää muut kasvikset freesaa hetki jakaada kookosmaito sekä vesi kasvisten päälle. Lisää kaffirlimetinlehti, kurkuma ja sokeri. Keitä kasvikset kypsäksi.
  • Kuumenna pannu ja lisää öljy. Paista Hernetempe kullanruskeaksi ja kaada soija päälle. Ota pannu liedeltä pois. Kasvisten ollessa kypsiä lisää paistettu Hernetempe curryn sekaan.
  • Tarjoile noodeleiden tai riisin ja korianterin kanssa.

Arvostelut

    Arvostelu