15 - 20 min

3-4 annosta

TOFU CHOW MEIN NUUDELIT

Chow mein eli paistetut nuudelit on suosittu kiinalainen takeaway-annos. Tämä helppo vegaaninen ja gluteeniton klassikkoannos sisältää rapeaa tofua aasialaisittain, paljon vihanneksia ja maukasta kastiketta luoden herkullisen aasialaisen nuudeliruoan. Reseptiä on helppo varioida jääkaapin sisällön mukaan!

Jalotofu Aasia

Chow Mein

Ruokavinkki

Jalotofu-klassikkoperheen uusin tuote Jalotofu Aasia, toteuttaa aasialaisia makuja rakastavien ruokaunelmat. Japanilaisen keittiön parhaat maut on nyt nimittäin tiivistetty luontaiseen ympäristöönsä, tofuun. 
Laadukkaan japanilaisen soijakastikkeen ja mirinin täyteläisen umaminen yhdistelmä sekä luonnolliset sitruunan, inkiväärin ja valkosipulin aromit ja sopivan kevyt chilin potkaisu tekevät Aasia-tofusta erityisen toimivan. 
Käyttö on varsin helppoa: 
  • Jalotofu Aasiaa ei tarvitse kuivata, vaikka muille klassikkosarjan tofuille sitä suositellaankin.
  • Kun otat tofun pakkauksesta, säästä pakkaukseen jäävä pieni määrä marinadia. 
  • Kuutioi tofu sopiviksi suupaloiksi ja paista välillä käännellen. Rapea, kaunis paistopinta syntyy kuutioihin helposti.
  • Viimeistele kaatamalla pakkauksen marinadi pannulle kun olet jo paistanut tofukuutiot, tai suoraan valmiiseen ruokaan. 

Näitä tarvitset

TOFU:

1pkt

Jalotofu Aasia (300g)

tai Jalotofu Kylmäsavu / Marinoitu

1rkl

öljyä paistamiseen

1rkl

raastettua inkivääriä

2

valkosipulinkynttä silputtuna

KASTIKE:

3rkl

Hoisin- tai Teriyakikastiketta

1rkl

riisiviinietikkaa

2rkl

soijakastiketta

1rkl

seesamiöljyä

1rkl

siirappia (esim vaahterasiirappi)

1rkl

srirachaa tai vastaavaa chilikastiketta

LISÄKSI:

200-300g

spagettipastaa tai nuudeleita

1pkt

valmiita wokkikasviksia (200-300g)

tai

paprika, porkkana, punasipuli, 1/2 kiinankaali pilkottuna

2

kourallista sokeriherneitä

1-2rkl

seesaminsiemeniä

2dl

edamamepapuja (valinnainen)

nippu tuoretta korianteria

öljyä paistamiseen

Näin valmistat

  • Keitä pasta/nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko kasvikset tai käytä valmista wokkisekoitusta. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Raasta inkivääri ja silppua valkosipulit.
  • Pastan kiehuessa, avaa Aasia-tofupaketti päältä veitsenkärjellä viiltämällä pysty- ja vaakasivuilta. Kaada pakkauksen ylimääräinen marinadi talteen. Kuutioi tofu arpakuution kokoisiksi paloiksi.
  • Kuumenna kuiva pannu kuumaksi. Laita tofukuutiot paistumaan ja kääntele tasaisesti muutama minuutti (noin 2-3 min). Kun tofuun alkaa muodostumaan paistopintaa, vähennä lämpö puoleen ja kaada öljy 1 rkl sekaan. Paista vielä käännellen 2-3 minuttia, kunnes tofussa on toivottu rapea pinta.
  • Lisää pilkotut wokkikasvikset, raastettu inkivääri ja valkosipulit. Paista tofuja ja kasviksia muutama minuutti käännellen. Kaada tofupaketin ylimääräinen marinadi päälle ja sekoita hyvin. Nosta paistos pois pannulta erilliseen kulhoon.
  • Kuumenna 1-2 rkl öljyä kuumaksi wokki- tai paistinpannulla. Lisää pannulle keitetty pasta ja kaada päälle kastike. Paista muutama 2-3 minuuttia käännellen. Lisää kasvikset ja tofut. Sekoita hyvin ja paista hetki.
  • Kokoa annos kulhoon ja koristele seesaminsiemenillä ja korianterilla. Tarjoa lisukkeena edamamepapuja.

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu