30 min

3-4 annosta

(2)

KOUKUTTAVAT DANDAN-NUUDELIT RAPEALLA TOFUMURULLA

Koukuttavan hyvät dandan-nuudelit, eli yksi tunnetuimmista kiinalaisista katuruoista on yhdistelmä mausteisuutta, pähkinävoin samettisuutta ja umamia. Tässä reseptissä perinteinen possun liha on korvattu raastetulla ja rapeaksi paistetulla tofumurulla. Vegaaninen ja gluteeniton.

Raastettu Tofu

Restaurant Ooh Ma Mi Noods! 🥡🥢

🥢 AASIA

Ruokavinkki

Löydä lisää raastettu tofu tai nuudelireseptejä näistä linkeistä!

Näitä tarvitset

Dandan-liemi

3,5dl

kuumaa kasvislientä (1/2 liemikuutio + vesi)

1rkl

soijakastiketta (vähäsuolainen)

4kpl

valkosipulin kynttä raastettuna

1rkl

inkivääriä raastettuna

2rkl

maapähkinävoita tai kiinalaista seesamtahnaa

1rkl

riisiviinietikkaa

1rkl

siirappia

2-3rkl

chiliöljyä (riippuen halutusta tulisuudesta)

1tl

paahdettuja ja jauhettuja sichuaninpippureita (valinnainen) (valinnainen)

Raastettu tofu:

1pkt

Jalotofu Aasia tai Kylmäsavu 300g

1,5rkl

seesam- tai oliiviöljyä

2rkl

hoisinkastiketta

Lisäksi:

1-2kpl

riisinuudelilevyä per henkilö

6kpl

paistettuja paksoilehteä tai kevätsipulinvarsia

6kpl

siitake- tai herkkusieniä

öljyä paistamiseen

silputtua ruohosipulia

seesaminsimeniä ja chiliöljyä koristeluun

suolaa ja pippuria

Näin valmistat

  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
  • Raastettu uunitofu: laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Avaa valmiiksi marinoitu Jalotofu-paketti* ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä painellen. Raasta tofu raastimen isoimmalla terällä ja nosta raaste kulhoon. Sekoita joukkoon 1,5 rkl öljyä, esim paahdettua seesamiöljyä.

*Mikäli käytät Jalotofu Aasiaa, ota pakkaukseen jäävä ylimääräinen marinadi talteen ja lisää se liemen joukkoon, sen valmistamisen yhteydessä.

 

  • Levitä raaste uunipellille tasaisesti leivinpaperin päälle. Mitä ohuempi kerros, sitä rapeampi lopputulos. Nosta pelti uunin keskitasolle tai toiseksi ylimmälle tasolle. Paista 20 minuuttia ja kääntele tofuraastetta paistamisen puolessa välissä. Varo polttamasta raastetta ja seuraa paistoa tasaisen väliajoin. Ota rapeaksi paistunut tofuraaste uunista ja sekoita joukkoon 2 rkl valitsemaasi maustekastiketta (hoisin- tai teriyakikastiketta). Nosta sivuun.
  • Valmista liemi: kiehauta kasvisliemi pienessä kattilassa ja sekoita kaikki loput ainekset yhteen, paitsi chiliöljystä* vain puolet. Sekoita liemi tasaiseksi vispilällä tai sauvasekoittimella. Jätä hautumaan levyn jälkilämmölle. Paista tämän jälkeen kevyesti pannulla kokonaiset tai puolitetut sienet sekä paksoin lehdet. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

*Lisää chiliöljyä ensiksi vain puolet määrästä ja loput liemen valmistuksen loppuvaiheessa, kun olet maistanut tulisuuden.

  • Kokoa annos: annostele kuuma kastike kulhoihin ja nosta päälle nuudelit ja paistetut kasvikset. Ripottele annoksille raastettua tofu-muruseosta, koristele seesaminsiemenillä ja kevätsipulisilpulla. Jokainen syöjä voi sekoittaa dan dan -annoksensa juuri ennen syömistä.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.