1 h 15 min

n. 12-15 pientä rullaa

VIETNAMILAISET KEVÄTKÄÄRYLEET

Valmista terveelliset kevätkääryleet täyttäen riisipaperit raikkailla kasviksilla ja mausteisella tofulla. Näihin rapeisiin herkkuihin voi upottaa melkein mitä tahansa kasviksia ja yrttejä. Paista riisipaperirullat airfryerillä (lähes) öljyttömästi. Dippaa valmiit kevätkääryleet pehmeän kermaisessa maapähkinävoi-kastikkeessa. NAM!

✅ RESEPTITOIVE

Airfryer-reseptit

[u:mami]

🥢 AASIA

Ruokavinkki

  • Löydät ohjeen alalaidasta kokopitkän 🎥 reseptivideon!
  • Kesärulliin tarvittavat riisipaperit löytyvät yleensä marketin Aasia-hyllystä. Riisipaperirullien teko ei ole lainkaan vaikeaa. Voi myös valmistaa riisipaperirullat paistinpannulla tällä reseptillä!
  • Valmista rinnalle muutama ihana dippikastike. Kokeile myös suosittua Bang Bang -majoneesia rullien dippinä. 
  • Tästä koosteesta löydät lisää airfryer-reseptejä!

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Aasia 300g

10-15kpl

riisipaperiarkkeja

200g

tummia tai vaaleita herkkusieniä

1+1rkl

öljyä paistamiseen

100g

kaalia ja/tai 1 paprika

1kpl

porkkana

2kpl

kevätsipulin vartta tai 1 sipuli

3kpl

valkosipulinkynttä

1rkl

raastettua inkivääriä

1rkl

sriracha-kastiketta

1tl

chiliöljyä (valinainen)

2rkl

seesamiöljyä

1-2nippua

tuoretta korianteria

Maapähkinädippi: Sekoita kaikki aineet keskenään.

1dl

maapähkinävoita (smooth)

1rkl

soijakastiketta (vähäsuolaista)

2rkl

limetin mehua

2rkl

vaahterasiirappia tai fariinisokeria

3-4rkl

lämmintä vettä

suolaa tarvittaessa

Soijadippi: Sekoita kaikki aineet keskenään.

½dl

soijakastiketta (vähäsuolaista)

1rkl

miriniä

½kpl

chili hienonnettuna

1kpl

valkosipulinkynsi hienonnettuna

2rkl

juoksevaa makeuttajaa (esim. vaahterasiirappia)

½kpl

limetin mehu

Tarjoiluun/dippaukseen:

1kpl

pieni pullo sweet&sour-kastiketta

Näin valmistat

  • Pilko sienet pieneksi ja silppua sipulit. Kuumenna kuiva paistinpannu ja paahda hetki sieniä ja sipuleita. Vähennä lämpö puoleen ja lisää 1 rkl öljyä. Paista hetki ja nosta kulhoon.
  • Pilko kaali ja raasta porkkana. Nosta sivuun.
  • Avaa aasia-tofupaketti ja ota extramarinadi talteen. Silppua valkosipuli ja raasta inkivääri. Mittaa pieneen kulhoon 1 rkl sriracha-kastiketta, 1 tl chiliöljyä (valinnainen), tofun extramarinadi, valkosipuli ja inkivääri. Sekoita ja nosta sivuun.
  • Raasta tofu raastimen isoimmalla terällä. Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofuraaste. Paista välillä käännellen noin 4-6 minuuttia, kunnes tofu alkaa saamaan väriä. Vähennä lämpö puoleen ja lisää 1 rkl öljyä. Anna murun paahtua, välillä käännellen, kunnes se on tarpeeksi rapeaa.
  • Lisää sienet ja kastike. Sekoita ja nosta sivuun.
  • Taittele riisipaperit: Ota iso reunallinen lautanen ja kaada (kädenlämpöistä) vettä niin, että riisipaperi peittyy veden alle. Liota riisipaperia vedessä noin 10-15 sekuntia, niin että se ei repeydy vedestä varovaisesti nostettaessa.
  • Laita paperi leikkulaudalle ja lisää keskelle sopivasti* täytteitä (tofusieni-paistos (n. 1,5 rkl), kaalia ja porkkanaa, tuoretta korianteria). Taittele arkin alaosa ja reunat täytteen päälle suorakulmion muotoisesti. Rullaa kiinni. Rullaa riisipapereita niin kauan kuin täytteitä riittää.

 

*Varo, ettei täytteitä tule liikaa, jonka takia riisipaperi voi revetä.

  • Kaada isolle lautaselle 1-2 rkl seesamiöljyä ja pyöritä riisipaperirullat öljyssä. Nosta rullat airfryeriin, koristele seesaminsiemenillä ja paista 200 asteessa noin 10-15, riippuen laitteesta.
  • Nauti riisipaperirullat dippien kera.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.