30 min

n. 25-30 pyörykkää

Helpot ja maistuvat luomu “Jalofel”-pyörykät

Maukkaita ja proteiinipitoisia falafel-pyöryköitä ja pihvejä on helppo valmistaa tällä yksinkertaisella reseptillä! Tarvitset vain falafel-mixin ja paketin Jalotofua.

Näitä tarvitset

Tofupyörykät

1pkt

luomu Jalotofu Maustamaton (Jalotofu Marinoitu ja Kylmäsavu sopii myös)

1ps

luomu falafelmix 275g (esim. Urtekram)

Lisäksi:

1tl

suolaa

½-1tl

juustokuminaa

öljyä paistamiseen

pippuria myllystä

Näin valmistat

  • Ota tofu pakkauksesta ja kuivaa se talouspaperiin tai keittiöpyyhkeeseen. Murustele Jalotofu käsillä kulhoon, niin pieneksi muruseksi kuin pystyt. Kaada joukkoon falafelmix ja sekoita massa hyvin haarukalla. Keitä 4 dl kiehuvaa vettä ja kaada se massan sekaan. Sekoita hyvin ja anna vetäytyä 15 min.
  • Pyörittele yksi pyörykkä ja paista se kokeeksi – tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, juustokuminaa ja mustapippuria. Pyörittele massa pyöryköiksi ja paista öljyssä pannulla kullanruskeiksi.
  • VINKKI: Tämä resepti sopii myös hyvin falafel-pihvien ja nugettien valmistamiseen.

Arvostelut

    Arvostelu