helppo kasvisruoka airfryerillä
21.02.2024
TofuTips-ruokavinkit

TOFU 💚 AIRFRYER-RESEPTIT: KAIKKI MITÄ TARVITSEE TIETÄÄ

Hypen veroinen! Airfryer helpottaa arjen ruoanlaittoa ja tekee monesta ruoasta herkullisempaa ja samalla myös terveellisempää. Koska olemme vähintäänkin vakuuttuneita, keräsimme yhteen suosituimmat airfryer-reseptit tofulla ja kattavat ohjeet ja vinkit sillä kokkaamiseen. Kasvikset pääosassa, tietenkin.

Airfryer on kotikokin unelmien täyttymys, etenkin kiireisinä päivinä. Se valmistaa ruoan melkein itsekseen, toimien yhtä lailla uunina, friteerauskeittimenä, grillinä, patana tai vaikka leivänpaahtimena ja varmistaen ihanan rapeuden ja syvän maun. Mikä parasta, rasvaa ei tarvita ollenkaan tai sitä voi käyttää hyvinkin vähän.  

Tofu rakastaa airfryeria. Sillä saa aikaan jokseenkin täydellistä kasvisruokaa, jossa tofu on pääosassa rapeana, mutta sisältä täyteläisenä. Kuutioituna, revittynä, raastettuna — jopa proteiinipitoiset, terveelliset ranskalaiset voi valmistaa airfryerilla tofusta. Mealpreppingistä puhumattakaan. 

Ota haltuun airfryer ja siinä valmistuva rapea tofu tästä koosteesta. Jos homma on tuttua, voit hypätä suoraan resepteihin.

Rapeaa tofua ja kasviksia airfryerilla valmistettuna ja dipin kanssa vuoassa tarjoiltuna.

Miksi airfryer? 5 hyvää syytä hankkia sellainen 

 1. Vähemmän rasvaa

Airfyerilla voi jopa friteerata ilman rasvaa, mikä muuttaa monet perinteisesti epäterveelliset ruoat terveellisemmiksi vaihtoehdoiksi. Joskus pieni määrä rasvaa toki on paikallaan myös airfryer-resepteissä.

 1. Kunnolla makua ja rapeutta ilman roiskeita ja käryä

Monen herkkuruoan taika on hyvän maustumisen lisäksi rapeudessa. Airfryer on erikoistunut molempiin. Bonuksena sillä ei synny (uppo)paistamiselle tyypillistä rasvan hajua tai roiskeita. Siistiä hommaa!

 1. Supernopeaa ja helppoa mutta hyvää ruoanlaittoa

Airfryer on käyttövalmis jopa minuutissa ja se valmistaa ruoan nopeammin kuin moni muu keittomenetelmä. Mausta tinkimättä. Kätevää, etenkin kiireisinä päivinä. Airfryerin puhdistaminen on myös helppoa, monet osat voi pestä koneessa.

 1. Monipuolisempaa ruokaa arkeen

Nimestään huolimatta airfryerilla voi tehdä ruokaa laidasta laitaan. Terveellisemmän paistamisen lisäksi sillä voi tehdä esimerkiksi grilliruokia, valmistaa kasvikset lisukkeeksi ja jopa leipoa. Onko monipuolisempaa keittiölaitetta edes olemassa?

 1. Energiatehokkuus

Airfryer käyttää vain noin kolmasosan uunin käyttämästä energiasta. Lisäksi se lämpenee nopeammin, jopa minuutissa. Sen hyödyn voi siis nähdä myös sähkölaskussa. 

Airfryerissä voi paistaa terveellisempää kasvisruokaa, kuten esimerkiksi revittyä tai kuutioitua tofua.

Täydellistä tofua kasvisruokiin airfryerilla: näin onnistut

Tärkein ensin: se — onnistuminen — on todella helppoa. Koostimme tähän simppelit vinkit, joita noudattamalla ei oikeastaan voi epäonnistua. Luvassa siis hyvää, proteiinipitoista kasvisruokaa, helpommin kuin koskaan!

TEORIA LYHYESTI: miksi tofu ja airfryer toimivat niin hyvin yhdessä?

Tiivistettynä: koska airfryerilla saa todella helposti tofuun rapean pinnan pienellä rasvamäärällä (tai ilman), tofu maustuu hyvin, ja koska nopeus ja siisteys. Terveellistä, helppoa ja nopeaa, ilman roiskeita ja hajuja. What’s not to love?

ENNEN KUIN ALOITAT: Kuinka valita ja maustaa tofu airfryer-kokkailuun?

Herkullisuuden suhteen erityisen takuuvarmaa on käyttää valmiiksi marinoitua tofua. Jos haluat maustaa tofun itse, sekin onnistuu.  Näin valitset tofun airfryer-resepteihin:

VALMIIKSI MARINOITU TOFU

Ykkösvalinta! Läpimaustunut tofu on maukkainta ja se rapeutuu loistavasti airfryerissa. Jalotofu Aasian marinadin sisältämä mirin saa aikaan erityisen rapean pinnan.

Esivalmistelu: kuivaa ja purista nestettä pois tofusta (paitsi Jalotofu Aasia), revi tai kuutioi

Maustaminen: lisämaustamista ei välttämättä tarvita (etenkin Aasia), mutta halutessa glaseeraa paistamisen loppuvaiheessa teriyaki-kastikkeella tai muulla kastikkeella (erityisesti Marinoitu tai Kylmäsavu hyötyvät tästä).

Valmiiksi maustettu tofu, kuten Jalotofu Aasiaja Kylmäsavu, sopii hyvin airfryeriin.

REVITTY TOFU (PAAHTOPALA):

Nopein ja helpoin valinta! Oikeastaan mitään ei tarvitse itse tehdä, sillä öljy ja mausteet löytyvät jo valmiiksi tuotteesta. Lopputulos on todella kanamainen.

Esivalmistelu: ei tarvita

Maustaminen: ei tarvita

Valmiiksi revitty ofu valmistuu melkein luvattoman helposti ja nopeasti rapeaksi airfryerissä.

MAUSTAMATON TOFU:

DIY-maustajan valinta! Rapeutuu ihanaksi airfryerissa. Mieti maustaminen huolella tai käytä valmiiksi hyvin mausteisissa ruoissa (esim intialaiset ruoat ja curryt).  

Esivalmistelu: kuivaa ja purista nestettä pois tofublokista, raasta, revi tai kuutioi

Maustaminen: marinoi itse, glaseeraa paistamisen loppuvaiheessa tai tarjoile runsaan maustekastikkeen kera.

tofun valmistus airfryerissä, vaiheet pakkauksesta valmiisiin tofupaloihin.

KÄYTÄNTÖ: näin valmistat tofun airfryerissa

Kun olet valinnut tofun, käsitellut sen airfryer-reseptiin sopivaan tai valitsemaasi muotoon, toimi näiden yleisohjeiden mukaan:

 • Kuumenna airfryer ohjeen mukaan 200 asteeseen.
 • Tofupalat voi laittaa suoraan laitteeseen tai käyttää airfryerille suunniteltuja leivinpapereita. Suosittelemme näitä leivinpapereita erityisesti raastetulle tai valmiiksi revitylle tofulle. Kuumenna laite aina ilman leivinpaperia ja varmista vielä laitteesi ohjeesta, voiko siinä käyttää leivinpaperia.
 • Itse kuutioitujen tai revittyjen tofupalojen paistamiseen airfryerissa suosittelemme noin 10 minuuttia, tofupaloja kerran puolivälissä käännellen. Tarkista aina laitteesi ohjeista tarkempi paistoaika.  
 • Valmiiksi revityt tofupalat voi valmistaa airfryerissa esimerkiksi lisukekasvisten kypsennyksen loppuvaiheessa lisäämällä ne kasvisten joukkoon, jossa ne valmistuvat noin 5-7 minuutissa.
 • Lisää valmiit, rapeat tofupalat suoraan ruokaan tai astioihin osana mealpreppausta!

Parhaat airfryer-reseptit, joissa tofu nostaa kasvisruoan kaikkien huulille ja sydämiin

Rapeus on ehdottomasti airfryer-tofun valtti, jolla se yhdessä hyvien makuparien (eli kastikkeiden) kanssa nostaa kasvisruoan uusille leveleille. Sellaiselle, missä se maistuu ihan kaikille! Tässä muutamia airfryer-reseptiemme suosikkeja:

Airfyer-hitti: Rapeaa Aasiatofua majoneesipohjaisella Bang bang -kastikeella

Vähärasvainen leivitys: Tofu katsu curry

Itse maustettua: Pikamarinoitu rapea airfyer-tofu

Aasiahenkinen salaatti: Salaattikulho rapealla tofulla

Uskomattoman helppo kotiruoka: Savutofukiusaus airfryerilla

No more roskaruokaa: Tofuranskalaiset

Viiden tähden välipala: Kreikkalaiset pitaleivät tofulla ja bataattiranet

Koko ateria airfryerissä: Airfryer tofu-kasvisplatter feat bang bang -majoneesi

Kaikki sivustomme airfryer-reseptit löydät täältä

PS. Menovinkki airfryerilla kokkaamisesta innostuneille! Ruoka 2024-messuilla järjestetään Suomen ensimmäiset AirFryerin SM-kilpailut huhtikuussa Helsingin Messukeskuksessa.