Misokeitto rapealla tofulla on ruokaisa ja täyttävä lounas, joka valmistuu nopeasti. Misokeitto rapealla tofulla on ruokaisa ja täyttävä lounas, joka valmistuu nopeasti. '

10 min

1-3 annosta

RUOKAISA JA UMAMINEN MISOKEITTO (upgraded)

Miksi tämä misokeitto on "upgrade"? Siksi, että se on klassikon ruokaisampi versio ja vielä astetta umamisempi (lue: paahdettu valkosipuli). Toimii vaikka etäpäivän täyttävänä lounaana.

✅ RESEPTITOIVE

Restaurant Ooh Ma Mi Noods! 🥡🥢

🥢 AASIA

Ruokavinkki

  • Tällä toivereseptillä rakastettu misokeitto muuttuu simppelistä ja kevyestä ruokaisammaksi ateriaksi vaikkapa etäpäivän juhlavaksi lounaaksi. Umamia ei tästä keitosta puutu!
  • Vinkki: paahdettu valkosipuli kannattaa valmistaa ennakkoon (ohje alla). Sen voi myös korvata valkosipulijauheella.
  • Valmista paahdettu valkosipuli näin: lämmitä uuni 170 asteeseen. Leikkaa kokonaisen, kuorimattoman valkosipulin yläosasta noin 1cm pois, niin että kynsien yläosa tulee näkyviin. Voitele öljyllä, paahda uunissa noin 30–40 minuuttia, kunnes valkosipuli on kullanruskeaa ja pehmeää. Kynsien sisus on helppo puristaa kuoresta ulos sipulin jäähdyttyä.
  • Huom! Reseptin ohjeesta saat annoksen yhdelle, mutta sitä on helppo tehdä enemmän henkilömäärän mukaan. 300 g tofua on sopiva määrä 3 hengen annokseen.
  • Ruokaisaa, umamisen misokeiton reseptiä toivonut Jalotofun ystävä lähestyi meistä toiveellaan ihastuttuaan soijaliemeen rapealla tofulla.

Näitä tarvitset

Tofu:

n. 100-120g

Jalotofu Aasia 300g

½ rkl

öljyä paistamiseen

Misoliemi:

4dl

sieni- tai kasvislientä (vesi+1/2 liemikuutio)

1-2kpl

kevätsipulin vartta

½ kpl

pieni porkkana

2-3 kpl

siitake- tai herkkusieniä

1tl

misoa

1tl

soijakastiketta (vähäsuolainen)

1tl

miriniä

½ tl

seesamiöljyä

2kpl

paahdettua valkosipulinkynttä tai 1/2 tl valkosipulijauhetta

½ tl

togarashi-chilijauhetta (valinnainen)

½ tl

(valinnainen)

Lisäksi:

1levy

nuudeleita per/hlö (riisi- tai udon-nuudeleita)

tuoretta korianteria

paahdettuja seesaminsiemeniä

suolaa

Uunipaahdettu valkosipuli (kts vinkkiosio):

1

kokonainen valkosipuli

1rkl

öljyä

Näin valmistat

  • Pilko kevätsipulit ja sienet. Kuori porkkana ja pilko se ohuiksi tikuiksi. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, jäähdytä ja valuta. Paista sienet pienessä määrässä öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta sivuun.
  • Avaa Jalotofu Aasia -paketti ja valuta talteen pakkauksen ylimääräinen marinadi.
  • Kuutioi tofu ja laita pannulle. Paista kuivalla kuumalla pannulla 2-3 minuuttia, välillä käännellen. Vähennä lämpö puoleen ja lisää öljy. Paista 2-3 minuuttia, välillä käännellen.
  • Ota lämpö pois ja lisää marinadi. Marinadi kiehahtaa nopeasti kuumalla pannulla ja ”loppumaustaa” tofun.
  • Kiehauta sieniliemi ja pidä se kuumana. Murskaa tarjoilukulhon pohjalle 2-3 paahdettua valkosipulia (tai valkosipulijauhe), miso, soija- ja mirinkastike, togarashi, seesamiöljy ja kevätsipulit. Kaada puolet kuumasta liemestä ja sekoita, niin että miso sekoittuu hyvin liemeen. Lisää nuudelit, loput liemestä, tofut ja sienet. Koristele korianterilla ja seesaminsiemenillä. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.