60 min

4:lle

(1)

RAPEAT TOFUPALAT | KOREAN FRIED TOFU (KFT)

Ihania super rapeita tofupaloja tahmeassa, makean tulisessa kastikkeessa. Helppo valmistaa ja näillä hurmaat varmasti kaikki syöjät. Voit myös syödä ilman kastiketta, jolloin rapeat tofut sopivat täydellisesti dippailuun.

🥢 AASIA

Restaurant Ooh Ma Mi Noods! 🥡🥢

Ruokavinkki

”Aasia-tofu on Jalotofun uusin tuote ja heittämällä mun lemppari tän reseptin ansiosta, oli vaan niin hyvää ja sopi tähän ihan täydellisesti.🥢 Revi paloiksi, leivitä, uppopaista, kaada päälle kastike ja nauti, ihanaa esim baoissa, riisin kanssa tai ihan vaan näin.”

– Reseptikehittelijä ja ruokavaikuttaja Anniina’s Kitchen

Näitä tarvitset

Korean fried tofu neljälle:

2kpl

Jalotofu Aasia 300g

rypsiöljyä paistamiseen

3dl

kauramaitoa

3tl

omenaviinietikkaa 

2dl

vehnäjauhoja 

1dl

maissitärkkelystä 

1tl

valkosipulijauhetta 

1 ½tl

suolaa

½tl

valkopippuria 

½tl

chilihiutaleita 

2tl

paprikajauhetta 

Kastike:

2rkl

gochujang tahnaa (mikäli et pidä tulisesta laita korvaa 1 rkl tomaattipyreellä)

2kpl

valkosipulinkynttä hienonnettuna

2tl

seesamiöljyä 

2tl

jauhettua inkivääriä 

4rkl

fariinisokeria 

2rkl

agavesiirappia (tai korvaa fariinisokerilla)

3rkl

soijakastiketta 

2tl

seesaminsiemeniä (ei pakollinen)

Kaali-porkkanasalaatti:

200g

punakaalia

200g

valkokaalia

1kpl

porkkana

2rkl

riisiviinietikkaa

1rkl

omenaviinietikkaa 

1tl

suolaa

1rl

sokeria

Korean fried tofu baot:

Bao sämpylöitä

limemajoneesia (Ve)

pikamarinoitua kaali-porkkanasalaattia

rapeaa korean fried tofua

tuoretta korianteria

Lisäksi:

riisiä (valinnainen)

Näin valmistat

Valmista pikkelöity kaali-porkkanasalaatti:

  • Viipaloi kaalit sekä porkkana esim. mandoliinilla ohueksi suikaleeksi ja siirrä kulhoon, lisää loput ainekset, sekoita ja anna maustua 30 min välillä sekoittaen.

Paista tofut:

  • Avaa tofut, valuta ja revi käsin varovasti paloiksi. Mittaa yhteen kulhoon kasvimaito sekä viinietikka, toiseen kulhoon jauhot, maissitärkkelys sekä mausteet ja sekoita.
  • Dippaa tofupala ensin kasvimaidossa, pyöritä sitten jauhoissa, toista ja siirrä lautaselle, tofut siis leivitetään kahdesti.
  • Kun kaikki tofupalat on leivitetty, kuumenna rypsiöljy kattilassa, öljy on kuumaa kun dippaat sinne esim puisen syömäpuikon ja öljy alkaa kuplia puikon reunoilta.
  • Uppopaista tofupalat erissä, kun tofut ovat tumman kullanruskeita nosta ne reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle. Tofut saavat olla todella ruskeita jotta ovat tarpeeksi rapeita.*

Valmista kastike:

  • Mittaa kaikki kastikkeen ainekset pieneen kattilaan, nosta levylle ja keitä kastiketta n. 4 min, kunnes kastikkeesta tulee siirappinen.
  • Siirrä uppopaistetut tofut kulhoon, kaada päälle kastike ja ravistele kulhoa varovasti jotta kastike peittää jokaisen tofupalan. Nauti tofut esim. bao-sämpylöiden välissä, riisin kanssa tai ihan vain sellaisenaan dippailen.

Riisi tai baot:

  • Keitä riisi tai lämmitä baot paketin ohjeen mukaan ja rakenna annos.

* voit vaihtoehtoisesti myös paistaa tofut airfryerissä tai uunissa, tässä tapauksessa ripottele tofujen päälle hieman öljyä. Paista 210-asteisessa kiertoilmauunissa 25 min tai kunnes rapeita. Tofuista ei tule yhtä rapeita kun uppopaistaessa, mutta toimii myös.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.