ARKIRUOKA BY ENNI RUKAJÄRVI: TOFUKIUSAUS
- Valmistusaika:
- 60 min
- Määrä:
- 4
- Kategoriat:
- Pikavinkit ja yleisohjeet, Uuniruoat
Savutofukiusaus on arkisten ruokien klassikko ja Enni Rukajärven ja monen perheen kestosuosikki. Helppo kasvisruokaresepti, jolla kiusaus syntyy hyvin vähällä vaivalla ja uunin edessä on aina varmasti jonoa. 🙂
“Kotona tykkään kokkailla kasvispainotteisesti. En ole ruoan suhteen kuitenkaan mikään tiukkapipo. Eikä pidäkään olla.“
ENNI RUKAJÄRVI
Lumilautailija, POW-lähettiläs
Ainesosat
Yleiset reseptit
- 500 g peruna-sipulisekoitusta
- 1 pkt Jalotofu Kylmäsavu (300 g) Reilu kauppa
- 1 prk Kaslink Aito Kauraruokaa (2-2,5 dl)
- 2 valkosipulikynttä (tai 1 tl jauhetta)
- ½ tl sitruunapippuria
- ½ tl suolaa
- 2 tl kuivattua tai 1 ruukku tuoretta tilliä
ARKIRUOKA BY ENNI RUKAJÄRVI: TOFUKIUSAUS ohje
Hienonna valkosipuli ja leikkaa Jalotofu suorakulmion muotoisiksi paloiksi. Hienonna tilli. Levitä peruna-sipulisekoitus voidellulle tai leivinpaperilla vuoratulle uunivuoalle, niin että pohja peittyy.
Lisää puolet tofuista, tillit ja valkosipuleista sekoitteen päälle. Tee samalla tavalla toinen kerros, jätä tofuja pinnalle. Näin saat tofuihin kauniin ruskean ja rapean pinnan. Sekoita kulhossa kaurakerma ja mausteet, ja kaada seos tasaisesti uunivuokaan.
Paista 200 asteessa noin 50-60 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä ja Jalotofu saanut kauniin ruskean pinnan. Tarjoile salaatin kera.
Jaa resepti
Jalotofu reseptikirjat
Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.
Jenni Kivikoski
Tämä todellakin on meidän arjen pelastaja ja lasten suosikki. Lapset toivovat tätä usein ja napsivat kilpaa rapeita tofun palasia pinnalta :)
Minna Kaipainen
Kaurakerma, savutofu ja perunasipulisekoitus - voiko enään helpommin valmistaa uuniruokaa ja vieläpä täysin vegaanisesti :) Kokeilin tähän Kaslinkin pippurikaurakermaa ja se toimi myös hyvin. Suosittelen!
jussi
Hyvä arkiruoka. Tofusta tulee rapeaa kun jättää pinnalle. Valmiiksi marinoidut tofut sopivat tähän parhaiten.
Anne
Maukasta, edukasta, ravitsevaa ja kotimaista ?? 10/10! Niin hyvää! Laitan itse kesäkurpitsaa pieninä paloina sekaan ja maustan tofua reilulla kädellä shirachalla. Kyllä maistuu!