MYKISTÄVÄN HYVÄ & HELPPO LASAGNE
Mitä tehdä, kun haluaa tarjota mahdollisimman monen herkkuruokaa, ilman liikaa vaivaa? No, mykistävää lasagnea! Tämän mehevän kasvislasagnen salaisuus on… hummus ja savutofu! Say whaaat?! Valmistelut teet 10 minuutissa ja tiskattavaksi jää vain kulho ja lasta.
Reseptissä käytetystä Baba-hummuksesta lisätietoja täällä. Suosittelemme myös tsekkaamaan Baban nerokkaita hummus-reseptejä.
Ainesosat
Yleiset reseptit
- 1 pkt Jalotofu Kylmäsavu
- 225 g Baba Hummus-tahnaa
- 250 ml kaurakermaa (esim. Kaslink Kauraruoka*)
- ½-1 tl merisuolaa
- 1 tl valkosipulijauhe
- mustapippuria myllystä
- 2 x 390g tlk tomaatti-valkosipulipastakastiketta (esim. Pirkka)
- 250 g gluteenittomia lasagnelevyjä
- 200 g vegaanista juustoraastetta
-
- *valitse makusi mukaan Kaslink Kauraruoka, Juustonmakuinen, Pippuri tai Paahdettu Sipuli
Tarjoiluun:
- Rouskuva Silmusalaatti (herneen ja vihreän- ja punaisen linssin ituja)
MYKISTÄVÄN HYVÄ & HELPPO LASAGNE ohje
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Levitä leikkuulaudan päälle puhdas keittiöpyyhe tai pari kerrosta talouspaperia. Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi ja aseta palat vierekkäin pyyhkeen keskelle, ja kääri kevyesti paketiksi. Puristele pakettia, jotta saat tofusta irti mahdollisimman paljon nestettä. Näin se imee itseensä mahdollisimman paljon makuja. Poista pyyhe tai paperit tofun ympäriltä.
Murustele tofu kulhoon melko hienoksi muruksi. Lisää hummus, kaurakerma ja mausteet. Sekoita lusikalla tasaiseksi seokseksi. Tämä on valkokastikkeesi.
Öljyä lasagnevuoka. Levitä sen pohjalle puolet toisesta tomaattikastikkeesta. Levitä kastikkeen päälle lasagnelevyjä. Levitä näiden päälle puolet tofu-hummus-kaurakermaseoksesta, eli valkokastikeesta. Levitä tämän päälle loput ensimmäisestä tomaattikastikeesta. Voit levittää sen tasaiseksi lastalla. Levitä kerros lasagnelevyjä, loput valkokastikkeesta ja puolet toisesta tomaattikastikkeesta näiden päälle. Viimeiseksi levitä lasagnelevyjen päälle loput tomaattikastikkeesta (halutessasi voit jatkaa sitä pienellä määrällä vettä, jotta lasagnen pinnasta tulee kostea). Levitä juustoraaste tomaattikastikkeen päälle tasaisesti.
Paista lasagnea uunissa ensin kannella tai foliolla peitettynä noin 20 minuuttia ja tämän jälkeen vielä noin 30 minuuttia, tai kunnes sen pinta saa kauniin ruskeaa väriä.
Jaa resepti
Jalotofu reseptikirjat
Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.
A.M.
Tämä tuli tarpeeseen. Lasagne on yksi meidän perheen herkkuruuista, jonka valmistamiseen harvemmin on hinkua tai aikaa. Tällä reseptillä se oli kuitenkin tosi helppoa ja maistui kyllä kaikille. Jatkoon!
Eerika
Helppo ja mehevä, maistui koko perheelle! Keliaakikkona kiitän myös siitä, että gluteenittomuus on huomioitu resepteissä.
Jenna Hovinen
Hei! Innostuin reseptistä valtavasti ja testasimme sitä puolisoni kanssa. Yhdessä tuumin se oli tosi nopea kokattava ja vei kielen mennessään! Kiitos tästä kivasta reseptistä, tulemme valmistamaan tätä vielä yhä uudelleen.
Jalofoods Asiakaspalvelu
Mukava kuulla. Kiitos paljon arviosta ja kommenteista!
Sari
Hyvä helppo resepti!
Jenni
Tosi hyvä ja helppo lasagne! Tein heti ensimmäisen satsin loputtua uuden. Oli helppo muokata toinen satsi vähän erilaiseksi, kun vaihdoin vain kaurakerman ja hummuksen erimakuisiksi. Puolisollekkin maistui!
jass
niin hyvää!! helppo ja savutofu aintaa kivaa makua.
Jalofoods Asiakaspalvelu
Mukava kuulla. Kiitos paljon arviosta ja kommenteista!
Marjo
Tää on todella mykistävän hyvää. Ja helppoa. Laiskaltakin kokilta onnistui ja räjäytti makuhermot.
Jalofoods Asiakaspalvelu
Mukava kuulla. Kiitos paljon arviosta ja kommenteista!
Jenni
Todella herkullista ja mehevää, hummus toi oman ihanan vivahduksensa lasagneen!
Jalofoods Asiakaspalvelu
Mukava kuulla. Kiitos paljon arviosta ja kommenteista!
Tanja
Mielettömän hyvä ja helppo, vaikka hummuksen tekisi itse. Lasten kestosuosikki😊
Wilhelmiina
Kunnon lohturuokaa, mutta terveellisempi valinta!
K
Todella helppo ja valkosipulihummuksella todella hyvä. Omalla tomaattikastikkeella tulee tietysti paras. Puolittamalla muut kuin hummuksen määrän saa noin 20x24 cm2 lasagnen, jos syöjiä on vähemmän.