Reseptissä käytetystä Baba-hummuksesta lisätietoja täällä. Suosittelemme myös tsekkaamaan Baban nerokkaita hummus-reseptejä.

Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt Jalotofu Kylmäsavu
  • 225 g Baba Hummus-tahnaa
  • 250 ml kaurakermaa (esim. Kaslink Kauraruoka*)
  • ½-1 tl merisuolaa
  • 1 tl valkosipulijauhe
  • mustapippuria myllystä
  • 2 x 390g tlk tomaatti-valkosipulipastakastiketta (esim. Pirkka)
  • 250 g gluteenittomia lasagnelevyjä
  • 200 g vegaanista juustoraastetta
-
  • *valitse makusi mukaan Kaslink Kauraruoka, Juustonmakuinen, Pippuri tai Paahdettu Sipuli
Tarjoiluun:
  • Rouskuva Silmusalaatti (herneen ja vihreän- ja punaisen linssin ituja)

MYKISTÄVÄN HYVÄ & HELPPO LASAGNE ohje

  • Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

    Levitä leikkuulaudan päälle puhdas keittiöpyyhe tai pari kerrosta talouspaperia. Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi ja aseta palat vierekkäin pyyhkeen keskelle, ja kääri kevyesti paketiksi. Puristele pakettia, jotta saat tofusta irti mahdollisimman paljon nestettä. Näin se imee itseensä mahdollisimman paljon makuja. Poista pyyhe tai paperit tofun ympäriltä.

    Murustele tofu kulhoon melko hienoksi muruksi. Lisää hummus, kaurakerma ja mausteet. Sekoita lusikalla tasaiseksi seokseksi. Tämä on valkokastikkeesi.

    Öljyä lasagnevuoka. Levitä sen pohjalle puolet toisesta tomaattikastikkeesta. Levitä kastikkeen päälle lasagnelevyjä. Levitä näiden päälle puolet tofu-hummus-kaurakermaseoksesta, eli valkokastikeesta. Levitä tämän päälle loput ensimmäisestä tomaattikastikeesta. Voit levittää sen tasaiseksi lastalla. Levitä kerros lasagnelevyjä, loput valkokastikkeesta ja puolet toisesta tomaattikastikkeesta näiden päälle. Viimeiseksi levitä lasagnelevyjen päälle loput tomaattikastikkeesta (halutessasi voit jatkaa sitä pienellä määrällä vettä, jotta lasagnen pinnasta tulee kostea). Levitä juustoraaste tomaattikastikkeen päälle tasaisesti.

    Paista lasagnea uunissa ensin kannella tai foliolla peitettynä noin 20 minuuttia ja tämän jälkeen vielä noin 30 minuuttia, tai kunnes sen pinta saa kauniin ruskeaa väriä.

  • Arvostelut
    A.M.
    5 / 5

    Tämä tuli tarpeeseen. Lasagne on yksi meidän perheen herkkuruuista, jonka valmistamiseen harvemmin on hinkua tai aikaa. Tällä reseptillä se oli kuitenkin tosi helppoa ja maistui kyllä kaikille. Jatkoon!

    Eerika
    5 / 5

    Helppo ja mehevä, maistui koko perheelle! Keliaakikkona kiitän myös siitä, että gluteenittomuus on huomioitu resepteissä.

    Jenna Hovinen
    4 / 5

    Hei! Innostuin reseptistä valtavasti ja testasimme sitä puolisoni kanssa. Yhdessä tuumin se oli tosi nopea kokattava ja vei kielen mennessään! Kiitos tästä kivasta reseptistä, tulemme valmistamaan tätä vielä yhä uudelleen.

    Jalofoods Asiakaspalvelu

    Mukava kuulla. Kiitos paljon arviosta ja kommenteista!

    Sari
    4 / 5

    Hyvä helppo resepti!

    Jenni
    5 / 5

    Tosi hyvä ja helppo lasagne! Tein heti ensimmäisen satsin loputtua uuden. Oli helppo muokata toinen satsi vähän erilaiseksi, kun vaihdoin vain kaurakerman ja hummuksen erimakuisiksi. Puolisollekkin maistui!

    jass
    4 / 5

    niin hyvää!! helppo ja savutofu aintaa kivaa makua.

    Jalofoods Asiakaspalvelu

    Mukava kuulla. Kiitos paljon arviosta ja kommenteista!

    Marjo
    5 / 5

    Tää on todella mykistävän hyvää. Ja helppoa. Laiskaltakin kokilta onnistui ja räjäytti makuhermot.

    Jalofoods Asiakaspalvelu

    Mukava kuulla. Kiitos paljon arviosta ja kommenteista!

    Jenni
    5 / 5

    Todella herkullista ja mehevää, hummus toi oman ihanan vivahduksensa lasagneen!

    Jalofoods Asiakaspalvelu

    Mukava kuulla. Kiitos paljon arviosta ja kommenteista!

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.