MYKISTÄVÄN HYVÄ & HELPPO LASAGNE

(36)
4-6:lle
Mitä tehdä, kun haluaa tarjota mahdollisimman monen herkkuruokaa, ilman liikaa vaivaa? No, mykistävää lasagnea! Tämän mehevän kasvislasagnen salaisuus on… hummus ja savutofu! *Say whaaat?!* Valmistelut teet 10 minuutissa ja tiskattavaksi jää vain kulho ja lasta.
vegaaninen lasagne tofu hummus
vegaaninen lasagne tofu hummus
helppo vegaaninen lasagne tofu hummus

Reseptissä käytetystä Baba-hummuksesta lisätietoja täällä. Suosittelemme myös tsekkaamaan Baban nerokkaita hummus-reseptejä.

Ainesosat

1 pkt Jalotofu Kylmäsavu
225 g Baba Hummus-tahnaa
250 ml kaurakermaa (esim. Kaslink Kauraruoka*)
½-1 tl merisuolaa
1 tl valkosipulijauhe
mustapippuria myllystä
2 x 390g tlk tomaatti-valkosipulipastakastiketta (esim. Pirkka)
250 g gluteenittomia lasagnelevyjä
200 g vegaanista juustoraastetta
-
*valitse makusi mukaan Kaslink Kauraruoka, Juustonmakuinen, Pippuri tai Paahdettu Sipuli
Tarjoiluun:
Rouskuva Silmusalaatti (herneen ja vihreän- ja punaisen linssin ituja)

Näin valmistat

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Levitä leikkuulaudan päälle puhdas keittiöpyyhe tai pari kerrosta talouspaperia. Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi ja aseta palat vierekkäin pyyhkeen keskelle, ja kääri kevyesti paketiksi. Puristele pakettia, jotta saat tofusta irti mahdollisimman paljon nestettä. Näin se imee itseensä mahdollisimman paljon makuja. Poista pyyhe tai paperit tofun ympäriltä.

Murustele tofu kulhoon melko hienoksi muruksi. Lisää hummus, kaurakerma ja mausteet. Sekoita lusikalla tasaiseksi seokseksi. Tämä on valkokastikkeesi.

Öljyä lasagnevuoka. Levitä sen pohjalle puolet toisesta tomaattikastikkeesta. Levitä kastikkeen päälle lasagnelevyjä. Levitä näiden päälle puolet tofu-hummus-kaurakermaseoksesta, eli valkokastikeesta. Levitä tämän päälle loput ensimmäisestä tomaattikastikeesta. Voit levittää sen tasaiseksi lastalla. Levitä kerros lasagnelevyjä, loput valkokastikkeesta ja puolet toisesta tomaattikastikkeesta näiden päälle. Viimeiseksi levitä lasagnelevyjen päälle loput tomaattikastikkeesta (halutessasi voit jatkaa sitä pienellä määrällä vettä, jotta lasagnen pinnasta tulee kostea). Levitä juustoraaste tomaattikastikkeen päälle tasaisesti.

Paista lasagnea uunissa ensin kannella tai foliolla peitettynä noin 20 minuuttia ja tämän jälkeen vielä noin 30 minuuttia, tai kunnes sen pinta saa kauniin ruskeaa väriä.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


  • Tämä tuli tarpeeseen. Lasagne on yksi meidän perheen herkkuruuista, jonka valmistamiseen harvemmin on hinkua tai aikaa. Tällä reseptillä se oli kuitenkin tosi helppoa ja maistui kyllä kaikille. Jatkoon!

  • Helppo ja mehevä, maistui koko perheelle! Keliaakikkona kiitän myös siitä, että gluteenittomuus on huomioitu resepteissä.

  • Jenna Hovinen says:

    Hei! Innostuin reseptistä valtavasti ja testasimme sitä puolisoni kanssa. Yhdessä tuumin se oli tosi nopea kokattava ja vei kielen mennessään! Kiitos tästä kivasta reseptistä, tulemme valmistamaan tätä vielä yhä uudelleen.

  • Tosi hyvä ja helppo lasagne! Tein heti ensimmäisen satsin loputtua uuden. Oli helppo muokata toinen satsi vähän erilaiseksi, kun vaihdoin vain kaurakerman ja hummuksen erimakuisiksi. Puolisollekkin maistui!

  • Tää on todella mykistävän hyvää. Ja helppoa. Laiskaltakin kokilta onnistui ja räjäytti makuhermot.

  • Todella helppo ja valkosipulihummuksella todella hyvä. Omalla tomaattikastikkeella tulee tietysti paras. Puolittamalla muut kuin hummuksen määrän saa noin 20×24 cm2 lasagnen, jos syöjiä on vähemmän.

  • Lasagneksi helppo ja nopea tehdä. Sekasyöjä puolisokin tykkäsi enemmän kuin perus(liha)lasagnesta

Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme