30.11.2020
Tempe
Vegeruoka
Tofu

Arjen kasvisruoat: viikon ruokalista idea-avuksi

Kun arki muuttui kertaheitolla ja kotiruoka on odottamatta ja yhtäkkiä noussut uuteen rooliin, saattavat ideat olla välillä vähissä. Ideointia helpottamaan kehitimme joka viikolle kasvisruokalistat. 

Poikkeustilanteeseen sopeutuminen vie aikansa. Kotikoulu ja etätyöt ovat osa monen arkea ja edellyttää pitkää pinnaa ja normaalia kiireisempää keittiöelämää. Toiset käyvät töissä ja osa tekee kriittisen tärkeää työtä meidän kaikkien terveytemme eteen, eikä kodin ruokalista tai ainakaan pidemmän kaavan mukaan kokkailu ehkä ole ihan päällimmäisiä ajatuksia mielessä. 

Kasvisruoka, joka sisältää myös hyvän määrän proteiinia, on usein jopa liharuokaa helpompaa ja nopeampaa arjessa. Ja tietenkin laadukkaita kasviksia kannattaa suosia hyvän terveyden peruspilareinakin. 

Tämä ajatus mielessä päätimme koota joka viikolle kasvisruokalistan, jonka jaamme sellaisesta kiinnostuneille (lataa listat alta). Lista sisältää useamman helpon reseptin koko perheen etälounaaksi, kun aikaa valmistelulle ei ainakaan liikaa ole ja kun pöydän ääressä saattaa istua kriittinen ruokailija.  

Kasvisruokaa joka viikolle

Jaamme joka viikon sunnuntaina Jalotofun Facebookissa ja Instagramissa ruokalistan seuraavalle viikolle ja päivitämme ladattavat listat reseptilinkkeineen myös tälle sivulle.

Se sisältää seitsemälle päivälle ehdottamamme kasvisruoat näitä kuvailevilla otsikoilla. Reseptit annoksiin löydät verkkosivuiltamme kohdasta Reseptit. Viikon ruokalistassa mainitut annokset löydät täältä helposti, viimeisimpänä päivitettyjen reseptien joukossa. Päivitämme listat reseptilinkkeineen myös tälle sivulle.

Kasvisruokalista sisältää nopeita ja helppoja arkea helpottavia kasvisruokia, mutta aina myös jotain enemmän fiilistelyä ja pientä näperrystäkin kaipaavalle, vaikkapa sellaiselle illalle (tai lounaalle), kun ylimääräistä aikaa on ja kun tekee mieli jotain vähän erikoisempaa. 

Tsemppiä uuteen arkeen, maukkaita kotiruokahetkiä (vaikka ne olisivatkin nopeita power luncheja) ja hyvää terveyttä kaikille!

KASVISRUOKALISTAT

Lataa tästä viikon kasvisruokalistat reseptilinkkeineen.