30 min

2-3:lle

(2)

SAVUTOFUPIHVIT JA SITRUKSINEN JOGURTTIKASTIKE

Tofupihvit ovat todellista arkiruokaa ja paistuvat nopeasti pannulla. Tarjoa rapeat pihvit perunamuusin ja raikkaan sitruunaisen kastikkeen kanssa.

Tofupihvit

arkiruoka

Ruokavinkki

Varaa perunamuussia noin 250g per henkilö tai 3-4 keitettyä perunaa. Täältä löydät reseptin vegaaniselle perunamuusille!

Voit myös käyttää savutofun tilalla Jalotofu Marinoitua (valkosipuli-basilika).

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu 300g (tai Marinoitu)

1-2rkl

ruis- tai korppujauhoja leivitykseen (gluteenitonta tarvittaessa)

1,5rkl

öljyä paistamiseen

Kastike:

2 dl

kasvipohjaista jogurttia (Havregurt Turkkilainen)

1dl

yrttejä hienonnettuna (esim. tilli ja ruohosipuli)

½dl

luomusitruunan kuori ja mehu

½tl

suolaa

Lisäksi:

perunamuussia tai keitettyjä perunoita

sitruunasiivuja tarjoiluun

Näin valmistat

  • Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.
  • Avaa tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua painon alla hetken. Leikkaa tofut sopivan kokoisiksi, noin 1 cm paksuisiksi pihveiksi. Kaada korppujauhot lautaselle ja kääntele tasaisesti tofupihvejä jauhossa.
  • Kaada kuumalle pannulle öljyä ja paista tofut kullanruskeaksi molemmin puolin. Tarjoa rapeat tofupihvit jogurttikastikkeen ja perunamuusin kanssa.

Arvostelut

    Arvostelu