30 min

2-3:lle

(3)

SAVUTOFUPIHVIT aka KALAPUIKOT JA SITRUKSINEN JOGURTTIKASTIKE

Tofupihvit ovat todellista arkiruokaa ja paistuvat nopeasti pannulla. Tarjoa rapeat pihvit perunamuusin ja raikkaan sitruunaisen kastikkeen kanssa.

Tofupihvit

arkiruoka

Kalapuikot

Ruokavinkki

Varaa perunamuussia noin 250g per henkilö tai 3-4 keitettyä perunaa. Täältä löydät reseptin vegaaniselle perunamuusille!

 

Voit myös käyttää savutofun tilalla Jalotofu Marinoitua (valkosipuli-basilika).

 

Valmista halutessasi kerma-pippurikastike kruunaamaan annoksen!

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu 300g (tai Marinoitu)

1-2rkl

ruis- tai korppujauhoja leivitykseen (gluteenitonta tarvittaessa)

1,5rkl

öljyä paistamiseen

Kastike:

2 dl

kasvipohjaista jogurttia (Havregurt Turkkilainen)

1dl

yrttejä hienonnettuna (esim. tilli ja ruohosipuli)

½dl

luomusitruunan kuori ja mehu

½tl

suolaa

Lisäksi:

perunamuussia tai keitettyjä perunoita

sitruunasiivuja tarjoiluun

Nopea kerma-pippurikastike Ve, G (valinnainen)

2rkl

kasvimargariinia tai -voita

2dl

kaurakermaa

1,5 rkl

sinappia

½rkl

soijakastiketta

mustapippurioa myllystä

suolaa

Näin valmistat

  • Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.
  • Avaa tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua painon alla hetken. Leikkaa tofut sopivan kokoisiksi, noin 1 cm paksuisiksi pihveiksi. Kaada korppujauhot lautaselle ja kääntele tasaisesti tofupihvejä jauhossa.
  • Kaada kuumalle pannulle öljyä ja paista tofut kullanruskeaksi molemmin puolin. Tarjoa rapeat tofupihvit jogurttikastikkeen ja perunamuusin kanssa.
  • Valmista kerma-pippurikastike: sulata margariini/voi pienessä kattilassa. Lisää kerma, sinappi, soijakastike ja pippuri. Sekoita ja anna kiehua kasaan muutama minuutti. Maista kastiketta ja lisämausta tarvittaessa suolalla.

Arvostelut

    Arvostelu