60 min

4:lle

(1)

NOPEA JA OVELA KASVISMAKARONILAATIKKO

Kasvismakaronilaatikko, joka maistuu mehevältä ja freesisti tutulta. Versio, joka on tuunattu kokille helpommaksi ja vastuullisemmaksi valmiiksi paahdetulla tofulla ja kaurakermalla (heippa munamaito!). Myös kukkakaalia on piilotettu mukaan, vaikka kukaan ei sitä uskoisi.Kasvismakaronilaatikkoon tarjoiluehdotuksessamme on “tomaattia kahdella tapaa”, koska ketsuppiahan nyt vaan pitää olla ja koska arjen saa kuulostamaan astetta juhlavammalta näin. Ja kukaan ei tule tietämään, että laatikkoon on piilotettu kukkakaalia.

Makaronilaatikko

kotiruoka

Ruokavinkki

4:lle kahtena päivänä syötäväksi tai pakastettavaksi

Näitä tarvitset

1iso

sipuli

öljyä paistamiseen

1pkt

Jalotofu Paahtopalat Maustettu (250g)

1kpl

kasvisliemikuutio

400g

makaronia (gluteeniton tarvittaessa)

1kpl

pieni kukkakaali (tai puolikas isompaa)

5dl

(sipulinmakuista) kaurakermaa

150g

(vegaanista) juustoraastetta (tässä Oddly Good Veggie Mozzarella)

suolaa ja mustapippuria

Näin valmistat

 • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
 • Kuori ja silppua sipuli. Murustele Jalotofu Paahtopalat hienommaksi haluamaasi karkeuteen. Paista sipulia öljyssä muutama minuutti, kunnes se on läpikuultavaa. Lisää tofumuru ja paista noin viitisen minuuttia, kunnes se saa hieman väriä pintaansa ja sipulit pehmenevät. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
 • Tofun ja sipulien paistuessa kuumenna reilu litra vettä ja lisää mukaan kasvisliemikuutio. Poista kukkakaalista suurimmat lehdet ja varren tummuneet kohdat. Lisää kiehuvaan veteen makaronit ja sekoita kiehumisen alkuvaiheessa, jotta ne eivät takerru toisiinsa. Lisää makaronien päälle kukkaakaali kokonaisena. Keitä puolet makaronipakkauksen kypsennysohjeen ajasta. Valuta erikseen kukkakaali ja makaronit. Siirrä makaronit öljyttyyn paistovuokaan ennen kuin ne ovat valuneet täysin kuivaksi, sillä ne saattavat takertua tällöin toisiinsa.
 • Kun kukkakaali on hieman jäähtynyt, hakkaa se muruksi pitkällä, terävällä veitsellä leveällä leikkuulaudalla. Lisää makaronien sekaan kukkakaalimuru sekä tofusipulisekoitus. Kaada sekaan kaurakerma ja sekoita huolella. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Taputtele tiiviiksi ja tasaiseksi ja ripottele päälle juustoraaste.
 • Peitä vuoka esim foliolla ja paista uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Poista kansi ja paista vielä noin 10-15 minuuttia, kunnes pinta on saanut sopivasti väriä pintaansa. Anna jäähtyä hetken ja tarjoile!

Arvostelut

  Arvostelu

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.