04.05.2021
TofuTips-ruokavinkit
Vegeruoka

Vegaaniset reseptit, jotka eivät jätä ketään kylmäksi

Tiedätkö sen fiiliksen, kun tekisi mieli kokeilla tehdä jostain klassikkoliharuoasta vegaaninen versio? Tai kun tarvitaan joku todella nopea proteiinipitoinen, vegaaninen arkiruoka perheelle tai itselle treenin jälkeen? Tai kun vain haluat panostaa ja tehdä jotain aivan ihanaa aasiahenkistä vegaaniruokaa? Tai pastaa? Me tiedämme kaikki nämä, ja vielä paljon enemmänkin vegaaniruokaan liittyviä himoja. Siksi kasasimme teille muillekin Jalotofun parhaat tofureseptit.

Luonnollisesti vegaaninen ruoka on meille elämäntapa ja intohimo. Lisäksi olemme yksinkertaisesti persoja hyvälle ruoalle ja ruokaelämyksille ja rakastamme ruoanlaittoa. Se onkin aika hyvä kombo, jos tavoitteena on kehittää ja jakaa niin hyviä vegaanisia reseptejä, että kukaan ei nyrpistä nenäänsä. 

Itse asiassa voimme ylpeinä kertoa, että kehittämämme vegaaniset tofureseptit ovat saaneet niin paljon kehuja, että välillä ihan punastuttaa.  Mutta hyvä niin, koska sitä suuremmalla syyllä jaamme nyt niiden parhaimmiston yhteen paikkaan koostettuna. Näin kenenkään ei tarvitse kahlata kirjanmerkkejään läpi löytääkseen sen yhden vegaanireseptin, jonka nimi jo unohtui. 

Superhelpot vegaaniset ruoat

Koostetta kasatessamme huomasimme, että meillä on ehkä eniten reseptejä kategoriassa “nopea ja helppo vegaaninen resepti”! Sanoiko joku muka joskus, että kasvisruoka on vaikeaa?! Todistamme nyt toisin. 

Ennen sukellusta suosikkireseptiemme syvään päähän suosittelemme ihan ensin tutustumaan suosittuun tofun pannumarinointiin tai kätevään teriyaki pannumarinointiin. Sillä nimittäin valmistuu rapea, maukas tofu, joka on salaisuutesi todella moneen onnistuneeseen vegaaniseen ruokaan ja ihastelevaan kommenttiin. 

Helpot vegaanireseptien suosikkimme ovat:

Vegaaniset pastareseptit, joihin voi luottaa aina

Onko joku muka eri mieltä siitä, että pasta on parasta hyvän mielen ruokaa? Pastan olemus vaan on jotenkin niin ihanan lohdullinen, kuin lämmin halaus ystävältä. Tältä tuntuvia vegaanisia pastareseptejä on onneksi myös pilvin pimein. 

Pastan universaali ihanuus on varmistanut sen, että lähes jokainen klassikkopasta on mahdollista valmistaa vegaanisena. Jopa pasta carbonara voi olla vegaaninen, kunhan vain saatavilla on sen aateloivaa Jalotofu Kylmäsavua. 

Ihanimmat vegaaniset pastat

Vegaaninen pasta carbonara resepti

Parhaat aasialaiset vegaanireseptit

Tämän aasialaisten vegaaniruokien listan pituudesta voi hyvinkin helposti päätellä, että meillä Jalofoodsilla rakastetaan aasialaisia ruokia. Asian voi toki ilmaista niinkin, että tofu on täydellinen kasviproteiini aasialaisiin klassikkoruokiin ja niiden umamisiin makuihin. Se tietenkin johtuu siitä, että tofu (kuin tempekin) on kirjaimellisesti kotonaan sellaisissa, koska sitä on käytetty useissa Aasian maissa jo vuosituhansia. 

Valinnan vaikeus on todellinen haaste, kun mielitekona on vegaaninen aasiaviba. Ensinnäkin, olisiko se kiinalainen, thaimaalainen, malesialainen, indonesialainen vai japanilainen? Kokeile kaikki ja päätä, tai ole päättämättä, vasta sitten!

Aasialaiset vegaaniruoat Top 7

All-inclusive vegaaninen aamupala tai brunssi

Enää ei tarvitse miettiä päätään puhki tehdessään menu-suunnitelmia viiden tähden vegaaniselle aamiaiselle tai brunssille. Reseptejä ja ihania, vegaanisia raaka-aineita riittää koostamaan aivan täydellinen aamiais- tai brunssikattaus. Oikeastaan ongelmana on nykyään se, että mitä kaikkea edes jaksaa aamiaisella syödä. Hävikkiähän ei halua kukaan. 

Unelmien vegaaninen aamiainen tai brunssi onkin oikeastaan jo olemassa, sillä keräsimme yhteen suosikkireseptimme erilliseen koosteeseen. Vegaaninen munakas tai kokkeli, 3 x täytetyt leivät, vohvelit, tortilla wrap hack? Lue lisää ja valitse nimeäsi huutava aamun aloitus täältä

tofuresepti ruokaohje

Lapsiperheen parhaat kasvisruoat

Lapsiperheistä löytyy usein ne kärkkäimmät ruokakriitikot, etenkin mitä tulee kasvisruokaan. Tämä on tiedossa täälläkin ja siksipä tavoitteemme onkin kehittää vegaanisia reseptejä siten, että niistä löytyisi tuttuja makuja ja aineksia, sopivasti purutuntumaa, ruokaisuutta ja luonnollista proteiinia tofusta. 

Kokemuksemme mukaan tofu on sopivan neutraali lastenkin makuun, mutta siitä on saatava sopivan rapeaa ja se on syytä yhdistää hyvien makuparien kanssa, jotta perheen pienemmätkin tykästyvät siihen. Kanaruokien pienille ystäville tofu on täydellinen ainesosa, jolla vegaaniruoka maistuu melkeinpä ihan vahingossa vähintään yhtä hyvältä.

Suosittelemme: vegaanireseptit lapsiperheelle

Urheilullisen elämän vegaanireseptit

Mistä vegaani tai kasvissyöjä saa proteiinia? Voiko paljon urheileva saada tarpeeksi proteiinia vegaaniruoasta? Tuttuja kysymyksiä urheilijan kasvisruokavaliosta monelle. Jos vastaukset ovat vielä hakusessa, kokosimme yhteen vinkit, joilla valjastaa kasvisruoka tukemaan urheilijan kehitystä (yhteistyössä WWF Nuoret).

Paljon urheilevan proteiinintarve on luonnollisesti tärkeä varmistaa. Onneksi tofu ja tempe ovat molemmat loistavia, luonnollisia ja hyvällä aminohappokoostumuksella varustettuja proteiininlähteitä. Pitemmittä puheitta, ruoan kimppuun!

Urheilijoiden vegaaniruokien suosikit:

Vegaaniset reseptit, check!

Joko mahassa kurnii? Ainakin tämän pläjäyksen läpi kahlattuaan uskallamme väittää, että kukaan ei puolestaan voi väittää, että vegaaniruokaa olisi vaikeaa keksiä. Tai edes tehdä. Tai saada maistumaan hyvältä. Mutta jos siltä kuitenkin vielä tuntuu, ole mielellään yhteydessä meihin ja kerro, millainen vegaaniresepti meiltä mielestäsi puuttuu, niin kehitämme sellaisen ilolla.

Tosiasiassa kehitämme jatkuvasti uusia vegaanisia reseptejä, koska minkäs sitä (vastuullinen) herkkusuu luonnolleen mahtaa!