1 h 15 min

4:lle

PAKSUT PIZZAVOHVELIT FEAT JALOTOFU-RICOTTA

Vohvelit ja pizza ovat monen lohturuokalistan jaetulla ykkössijalla. Onneksi ne voi kuitenkin yhdistää ja asetella luomuksen päälle kuin kruunuksi itse tehty vegaaninen juusto; Jalotofusta valmistettu "ricotta". Väittikö joku joskus, että vegaaninen ruoka tai tofu ei maistu miltään?

Näitä tarvitset

Jalotofu ”Ricotta”:

1pkt

Jalotofu Maustamaton (270g) luomu

2tl

sipulijauhetta

n. ½rkl

valkoista Misotahnaa

½tl

valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1rkl

sitruunan mehua

¼tl

sitruunapippuria

1tl

oliiviöljyä

Pari ripausta merisuolahiutaleita

Rouhaisu chilimaustemyllystä

1-2rkl

vettä

+

1rkl seesaminsiemeniä ja/tai 1 rkl hampunsiemeniä, sekä ¼ tl Nori hiutaleita (valinnainen)

Pizzavohvelit / 4-6 paksua:

3dl

kaurahiutaleita

4dl

gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta

2dl

tapiokatärkkelystä

2tl

leivinjauhetta

Merisuolahiutaleita maun mukaan

n. 3tl

basilika

n. 3tl

oregano

muutama rouhaisu chilimaustemyllystä

7,5-8dl

mantelimaitoa

2tl

kookosviinietikkaa

1rkl

rypsiöljyä

Lisäksi:

kirsikkatomaatteja

tuoretta basilikaa

Mausteista tomaattikastiketta

Näin valmistat

  • Pressaa/kuivaa tofu. ”Revi” tofu paloiksi ja laita se muiden ainesten kanssa (vettä lukuun ottamatta) blenderiin/monitoimikoneeseen. Surauta varovasti pari kertaa ja lisää vesi vähitellen, mutta varo ettei seos muutu liian löysäksi. Kun rakenne on pehmeä ja ainekset ovat sekoittuneet, kaavi ”ricotta” kulhoon. Lisää sekaan lusikalla sekoittaen seesamin- ja hampunsiemenet. Ne tuovat maun lisäksi kivaa rakennetta tofu ”ricottalle” (voit korvata hampunsiemenet lisäämällä enemmän seesaminsiemeniä). Lisää halutessasi Nori-hiutaleita vielä makua tuomaan. Laita jääkaappiin kannelliseen rasiaan.
  • Valmista seuraavaksi pizzavohvelit:
  • Sekoita vohvelien kuivat ainekset keskenään ja nesteet keskenään. Kaada sitten mantelimaitoseos kuivien aineiden sekaan ja sekoita hyvin. Anna turvota noin vartti.
  • Vinkki: voit yhtä hyvin käyttää omaa luottovohvelitaikinaasi; jätä vain makeat ainekset pois ja lisää mausteet, niin saat pizzamaisen maun. Oheisella ohjeella vohveleista tulee runsaita ja aika paksuja. Taikina saa olla siis paksuhkoa, mutta jos se on liian tönkköä, lisää mantelimaitoa ja jos se on taas liian löysää, lisää vastaavasti jauhojen määrää.
  • Paista vohvelit ja tarjoile heti Jalotofu”ricottan”, kirsikkatomaattien, tuoreen basilikan ja mausteisen/tulisen tomaattikastikkeen kera (esim Sriracha).

Arvostelut

    Arvostelu