Ainesosat

Jalotofu ”Ricotta”:
  • 1 pkt Jalotofu Maustamaton (270g) luomu
  • 2 tl sipulijauhetta
  • ½ tl valkosipulijauhetta*
  • n. ½ rkl valkoista Misotahnaa
Yleiset reseptit
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • ¼ tl sitruunapippuria
  • 1 tl oliiviöljyä
  • Pari ripausta merisuolahiutaleita
  • Rouhaisu chilimaustemyllystä
  • 1-2 rkl vettä
  • + 1rkl seesaminsiemeniä ja/tai 1 rkl hampunsiemeniä, sekä ¼ tl Nori hiutaleita (valinnainen)
Pizzavohvelit / 4-6 paksua:
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 4 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 2 dl tapiokatärkkelystä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • Merisuolahiutaleita maun mukaan
  • n. 3 tl basilika
  • n. 3 tl oregano
  • muutama rouhaisu chilimaustemyllystä
  • 7,5-8 dl mantelimaitoa
  • 2 tl kookosviinietikkaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
Lisäksi:
  • kirsikkatomaatteja
  • tuoretta basilikaa
  • Mausteista tomaattikastiketta

PAKSUT PIZZAVOHVELIT FEAT JALOTOFU-RICOTTA ohje

  • Pressaa/kuivaa tofu. ”Revi” tofu paloiksi ja laita se muiden ainesten kanssa (vettä lukuun ottamatta) blenderiin/monitoimikoneeseen. Surauta varovasti pari kertaa ja lisää vesi vähitellen, mutta varo ettei seos muutu liian löysäksi. Kun rakenne on pehmeä ja ainekset ovat sekoittuneet, kaavi ”ricotta” kulhoon. Lisää sekaan lusikalla sekoittaen seesamin- ja hampunsiemenet. Ne tuovat maun lisäksi kivaa rakennetta tofu ”ricottalle” (voit korvata hampunsiemenet lisäämällä enemmän seesaminsiemeniä). Lisää halutessasi Nori-hiutaleita vielä makua tuomaan. Laita jääkaappiin kannelliseen rasiaan.

    Valmista seuraavaksi pizzavohvelit: Sekoita vohvelien kuivat ainekset keskenään ja nesteet keskenään. Kaada sitten mantelimaitoseos kuivien aineiden sekaan ja sekoita hyvin. Anna turvota noin vartti.

    Vinkki: voit yhtä hyvin käyttää omaa luottovohvelitaikinaasi; jätä vain makeat ainekset pois ja lisää mausteet, niin saat pizzamaisen maun. Oheisella ohjeella vohveleista tulee runsaita ja aika paksuja. Taikina saa olla siis paksuhkoa, mutta jos se on liian tönkköä, lisää mantelimaitoa ja jos se on taas liian löysää, lisää vastaavasti jauhojen määrää.

    Paista vohvelit ja tarjoile heti Jalotofu”ricottan”, kirsikkatomaattien, tuoreen basilikan ja mausteisen/tulisen tomaattikastikkeen kera (esim Sriracha).

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Required fields are marked *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.