30 min

4:lle

KOREALAINEN TULINEN KIMCHIPATA TOFULLA

Kimchipata sopii täydellisesti tulisen ruoan ystäville! Nopean version kimchipadasta voit tehdä ostamalla valmista kimchiä kaupasta ja ruoka valmistuu kädenkäänteessä. Jos sinulla on kuitenkin aikaa ja haluat panostaa ruokaan, alta löytyy resepti vegaanisen kimchin valmistukseen.

Ruokavinkki

Reseptin teille kehitti Emmiina Lehtonen, vuoden 2018 Suomen Nuori Kokki ja MM-pronssimitalisti

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Maustamaton (270g)

n. 300g

vegaanista kimchiä

½tl

korealaista chilihiutaletta gochugarua

3rkl

kimchin lientä

1

valkosipulin kynsi

1

sipuli

200g

kesäkurpitsaa

100g

enoki-sieniä

150g

siitakesieniä

2rkl

seesamiöljyä

7dl

vettä

2,5rkl

soijakastiketta

1

kevätsipulin varsi

½tl

suolaa (tarvittaessa)

Vegaaninen kimchi -ohje

300g

kiinankaalia

1rkl

suolaa

1rkl

soijakastiketta

1rkl

riisietikkaa

½rkl

tummaa sokeria

½rkl

raastettua inkivääriä

1,5rkl

korealaista chilijauhetta gochugarua

2

valkosipulin kynttä

½

sipuli

1

porkkana

Näin valmistat

  • Viipaloi sipuli ja hienonna valkosipuli. Leikkaa kesäkurpitsa paloiksi, viipaloi siitakesienet ja leikkaa enoki-sienistä kanta pois. Leikkaa Jalotofu annospaloiksi ja kimchi reiluiksi viipaleiksi.
  • Kuullota sipulit seesamiöljyssä ja lisää joukkoon chilijauhe, soijakastike sekä siitakesienet. Sekoita joukkoon kesäkurpitsa, kimchi, kimchin liemi ja vesi. Anna kiehua noin 10 minuutin ajan.
  • Lisää pataan paloiteltu Jalotofu, enoki-sienet ja kevätsipulin varsi. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lopuksi suolalla. Anna padan hautua vielä 5 minuutin ajan miedolla lämmöllä.
  • Tarjoile keitetyn riisin kanssa.
  • Vegaaninen kimchi -ohje
  • Halkaise kiinankaali pitkittäin puoliksi ja huuhtele. Suolaa kaali nostellen kaalin lehtiä ja ripotellen suolaa kauttaaltaan, jotta jokainen lehti on hyvin suolattu. Tämä auttaa pehmentämään kaalia ja poistaa siitä ylimääräiset nesteet. Anna suolaantua jääkaapissa kahden tunnin ajan.
  • Tällä välin valmista maustetahna. Kuori sipuli ja valkosipulit, leikkaa reiluiksi paloiksi. Lisää soijakastike, riisietikka, tumma sokeri, raastettu inkivääri, chilijauhe ja sipulit monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Kuori ja raasta porkkana. Sekoita tahnan joukkoon.
  • Huuhtele suolattu kiinankaali reilulla määrällä kylmää vettä. Mausta kaali lisäämällä maustetahnaa huolellisesti kaalin väleihin.
  • Laita kimchi puhdistettuun lasipurkkiin ja anna fermentoitua yön yli huoneenlämmössä, jonka jälkeen siirrä jääkaappiin. Voit käyttää kimchiä jo seuraavana päivänä, tai antaa makujen tiivistyä jääkaapissa parinkin viikon ajan.

Arvostelut

    Arvostelu