Reseptin teille kehitti Emmiina Lehtonen, vuoden 2018 Suomen Nuori Kokki ja MM-pronssimitalisti

Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt Jalotofu Maustamaton (270g)
  • n. 300 g vegaanista kimchiä
  • ½ tl korealaista chilihiutaletta gochugarua
  • 3 rkl kimchin lientä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 sipuli
  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 100 g enoki-sieniä
  • 150 g siitakesieniä
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 7 dl vettä
  • 2,5 rkl soijakastiketta
  • 1 kevätsipulin varsi
  • ½ tl suolaa (tarvittaessa)
Vegaaninen kimchi -ohje
  • 300 g kiinankaalia
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisietikkaa
  • ½ rkl tummaa sokeria
  • ½ rkl raastettua inkivääriä
  • 1,5 rkl korealaista chilijauhetta gochugarua
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ sipuli
  • 1 porkkana

KOREALAINEN TULINEN KIMCHIPATA TOFULLA ohje

  • Viipaloi sipuli ja hienonna valkosipuli. Leikkaa kesäkurpitsa paloiksi, viipaloi siitakesienet ja leikkaa enoki-sienistä kanta pois. Leikkaa Jalotofu annospaloiksi ja kimchi reiluiksi viipaleiksi.

    Kuullota sipulit seesamiöljyssä ja lisää joukkoon chilijauhe, soijakastike sekä siitakesienet. Sekoita joukkoon kesäkurpitsa, kimchi, kimchin liemi ja vesi. Anna kiehua noin 10 minuutin ajan.

    Lisää pataan paloiteltu Jalotofu, enoki-sienet ja kevätsipulin varsi. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lopuksi suolalla. Anna padan hautua vielä 5 minuutin ajan miedolla lämmöllä.

    Tarjoile keitetyn riisin kanssa.

    Vegaaninen kimchi -ohje

    Halkaise kiinankaali pitkittäin puoliksi ja huuhtele. Suolaa kaali nostellen kaalin lehtiä ja ripotellen suolaa kauttaaltaan, jotta jokainen lehti on hyvin suolattu. Tämä auttaa pehmentämään kaalia ja poistaa siitä ylimääräiset nesteet. Anna suolaantua jääkaapissa kahden tunnin ajan.

    Tällä välin valmista maustetahna. Kuori sipuli ja valkosipulit, leikkaa reiluiksi paloiksi. Lisää soijakastike, riisietikka, tumma sokeri, raastettu inkivääri, chilijauhe ja sipulit monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Kuori ja raasta porkkana. Sekoita tahnan joukkoon.

    Huuhtele suolattu kiinankaali reilulla määrällä kylmää vettä. Mausta kaali lisäämällä maustetahnaa huolellisesti kaalin väleihin.

    Laita kimchi puhdistettuun lasipurkkiin ja anna fermentoitua yön yli huoneenlämmössä, jonka jälkeen siirrä jääkaappiin. Voit käyttää kimchiä jo seuraavana päivänä, tai antaa makujen tiivistyä jääkaapissa parinkin viikon ajan.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.