30 min

noin 6 pientä burgeria

HELPPO KIINALAINEN BURGERI (V)

Kiinalainen ruoka ja niiden täyteläiset, mausteiset kastikkeet ovat taas pop. Trendikkäät kiinalaiset burgerit perustuvat ihanaan kastikkeeseen, joka on tosi helppo tehdä itse. Ainekset vaan kattilaan, lämmitys ja avot. Vielä helpompaa on täyttää burgerit Jalotofu Paahtopaloilla. Paahdettu fenkoli valmistuu helposti siinä sivussa, älä skippaa! Rou Jia Mo on suosittu kiinalainen katuruoka, ja se tarkoittaa "lihaa leivän välissä", mutta meidän versiomme on tietenkin vegaaninen.

Näitä tarvitset

Täyte

1pkt

Jalotofu Paahtopala Maustamaton 250g

1

fenkoli

1rkl

sitruunamehua

1+2rkl

oliiviöljyä

1rs

herkkusieniä

1

paprika

suolaa ja pippuria myllystä

Kastike

1

tähtianis

1

kanelitanko

1

laakerinlehti

4

valkosipulinkynttä silputtuna

1rkl

inkivääriä raastettuna

½tl

sichuanpippuria jauhettuna (voit korvata mustapippurilla)

3rkl

paahdettua seesamiöljyä

3rkl

soijakastiketta (suolapitoisuus 16g/100g)

½dl

riisiviinietikkaa

½dl

appelsiinimehua

2rkl

sitruunamehua

1

chili silputtuna (jätä siemenet, jos haluat tulisen kastikkeen)

1rkl

sokeria (esim ruoko)

1

nippu tuoretta korianteria (erottele lehdet myöhempää käyttö varten, säästä varret ja lisää ne kastikkeen joukkoon silputtuna)

lisäksi

6-8

valmiita bao-sämpylöitä tai pieniä pitaleipiä

1rs

salaattisekoitusta

½ -1

kypsä mango kuutioituna

1-2 dl

valmista aiolia tai mieleistä hampurilaiskastiketta

korianterin lehtiä

Näin valmistat

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leikkaa fenkoli ohuiksi siivuiksi ja levitä ne pellille tai uunivuokaan. Pirskota päälle 1 rkl sitruunamehua ja oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paah­da uu­nis­sa noin 30 mi­nuut­tia, kun­nes fen­ko­lit kypsyvät sopivasti ja saa­vat vä­riä. Ota pelti uunista ja kun fenkolit ovat jäähtyneet, pilko ne pieneksi.
  • Mittaa ja valmistele kaikki kastikkeen ainekset pieneen kattilaan. Kiehauta koko ajan sekoittaen ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  • Pilko sienet ja paprika pieniksi kuutioiksi. Kuumenna kuiva paistinpannu ja paista Jalotofu Paahtopaloja 2-3 minuuttia. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Lisää sienet, paprika ja 2 rkl oliiviöljyä ja paista muutama minuutti käännellen. Kaada valmistamasi kastike joukkoon, kiehauta ja anna hautua noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Poista laakerinlehti, tähtianis ja kanelitanko. Tarkista maku ja lisämausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
  • Lämmitä bao-sämpylät tai pitaleivät uunissa. Avaa sämpylä ja voitele sisus valitsemallasi kastikkeella. Lisää täytteeksi salaattisekoitusta, mangokuutioita ja tofukastiketta. Koristele korianterin lehdillä ja aiolilla.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu