HELPPO KIINALAINEN BURGERI (V)

(1)
30 min noin 6 pientä burgeria
Kiinalainen ruoka ja niiden täyteläiset, mausteiset kastikkeet ovat taas pop. Trendikkäät kiinalaiset burgerit perustuvat ihanaan kastikkeeseen, joka on tosi helppo tehdä itse. Ainekset vaan kattilaan, lämmitys ja avot. Vielä helpompaa on täyttää burgerit Jalotofu Paahtopaloilla. Paahdettu fenkoli valmistuu helposti siinä sivussa, älä skippaa! Rou Jia Mo on suosittu kiinalainen katuruoka, ja se tarkoittaa ”lihaa leivän välissä”, mutta meidän versiomme on tietenkin vegaaninen.
Katso video
kiinalaiset-tofuburgerit-scaled
kasvisburgeri pitaleivät

Ainesosat

Täyte
1 pkt Jalotofu Paahtopala Maustamaton 250g
1 fenkoli
1 rkl sitruunamehua
1+2 rkl oliiviöljyä
1 rs herkkusieniä
1 paprika
suolaa ja pippuria myllystä
Kastike
1 tähtianis
1 kanelitanko
1 laakerinlehti
4 valkosipulinkynttä silputtuna
1 rkl inkivääriä raastettuna
½ tl sichuanpippuria jauhettuna (voit korvata mustapippurilla)
3 rkl paahdettua seesamiöljyä
3 rkl soijakastiketta (suolapitoisuus 16g/100g)
½ dl riisiviinietikkaa
½ dl appelsiinimehua
2 rkl sitruunamehua
1 chili silputtuna (jätä siemenet, jos haluat tulisen kastikkeen)
1 rkl sokeria (esim ruoko)
1 nippu tuoretta korianteria (erottele lehdet myöhempää käyttö varten, säästä varret ja lisää ne kastikkeen joukkoon silputtuna)
lisäksi
6-8 valmiita bao-sämpylöitä tai pieniä pitaleipiä
1 rs salaattisekoitusta
½ -1 kypsä mango kuutioituna
1-2 dl valmista aiolia tai mieleistä hampurilaiskastiketta
korianterin lehtiä

Näin valmistat

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leikkaa fenkoli ohuiksi siivuiksi ja levitä ne pellille tai uunivuokaan. Pirskota päälle 1 rkl sitruunamehua ja oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paah­da uu­nis­sa noin 30 mi­nuut­tia, kun­nes fen­ko­lit kypsyvät sopivasti ja saa­vat vä­riä. Ota pelti uunista ja kun fenkolit ovat jäähtyneet, pilko ne pieneksi.

Mittaa ja valmistele kaikki kastikkeen ainekset pieneen kattilaan. Kiehauta koko ajan sekoittaen ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Pilko sienet ja paprika pieniksi kuutioiksi. Kuumenna kuiva paistinpannu ja paista Jalotofu Paahtopaloja 2-3 minuuttia. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Lisää sienet, paprika ja 2 rkl oliiviöljyä ja paista muutama minuutti käännellen. Kaada valmistamasi kastike joukkoon, kiehauta ja anna hautua noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Poista laakerinlehti, tähtianis ja kanelitanko. Tarkista maku ja lisämausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Lämmitä bao-sämpylät tai pitaleivät uunissa. Avaa sämpylä ja voitele sisus valitsemallasi kastikkeella. Lisää täytteeksi salaattisekoitusta, mangokuutioita ja tofukastiketta. Koristele korianterin lehdillä ja aiolilla.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme