NOPEA PAAHTOPALA-PAPUPAISTOS JOGURTTIKASTIKKEELLA
- Määrä:
- 2-3:lle
- Kategoriat:
- Pikavinkit ja yleisohjeet, Wokit
Reseptin pääraaka-aineet ovat yksinkertaiset, mutta sitäkin herkullisemmat: paahdettua ja maustettua tofua ja papuja. Tuoreet vihreät pavut, valmiiksi revityt ja maustetut tofu-paahtopalat ovat hyvä yhdistelmä tässä nopeassa pikalounaassa. Valkosipuli-chiliöljy antaa pavuille lisämakua ja raikas jogurttikastike kruunaa annoksen.
Ainesosat
Tofu ja pavut
- 1 pkt Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g
- n. 200 g vihreitä papuja (taitepapu, vihreä papu, haricot vert. )
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 chilipalko ilman siemeniä
- 1+2 rkl öljyä paistamiseen
Jogurttikastike
- 2 dl kasvipohjaista jogurttia (Havregurt Turkkilainen)
- 1 dl yrttejä hienonnettuna (esim. tilli ja ruohosipuli)
- ½ luomusitruunan kuori ja mehu
- ½ tl suolaa
Lisäksi:
- seesaminsiemeniä
- retiisejä siivutettuna
- suolaa ja pippuria
NOPEA PAAHTOPALA-PAPUPAISTOS JOGURTTIKASTIKKEELLA ohje
Aloita sekoittamalla kulhossa kaikki jogurttikastikkeen ainekset ja nosta jääkaappiin maustumaan.
Napsauta pavuista päät pois. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 3-5 minuuttia. Papu on sopivan kypsää, kun se vielä napsahtaa poikki keittämisen jälkeen. Kaada keitinvesi pois ja laita hetkeksi pavut kylmään veteen, jotta niiden kaunis väri säilyy.
Valmista tofu: Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannulla ja laita valmiiksi maustetut Paahtopalat paistumaan 3-4 minuutiksi. Kääntele tofuja. Vähennä lämpöä ja paista tofuja niin kauan, kunnes niissä on sopivan rapea pinta. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä erilliseen kulhoon.
Kuivaa pavut. Kuori ja hienonna valkosipuli. Poista chilistä siemenet ja hienonna. Kuullota papuja pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää paahdetut tofupalat ja paista vielä hetki.
Kokoa annos: pavut ja paahdetut tofut. Mausta jogurtilla ja koristele siivutetuilla retiiseillä seesaminsiemenillä.
-
Arvostele resepti
Jaa resepti
Jalotofu reseptikirjat
Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.