10 min

2-3:lle

NOPEA PAAHTOPALA-PAPUPAISTOS JOGURTTIKASTIKKEELLA

Reseptin pääraaka-aineet ovat yksinkertaiset, mutta sitäkin herkullisemmat: paahdettua ja maustettua tofua ja papuja. Tuoreet vihreät pavut, valmiiksi revityt ja maustetut tofu-paahtopalat ovat hyvä yhdistelmä tässä nopeassa pikalounaassa. Valkosipuli-chiliöljy antaa pavuille lisämakua ja raikas jogurttikastike kruunaa annoksen.

Max10min

Näitä tarvitset

Tofu ja pavut

1pkt

Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g

n. 200g

vihreitä papuja (taitepapu, vihreä papu, haricot vert. )

2-3

valkosipulinkynttä

1

chilipalko ilman siemeniä

1+2rkl

öljyä paistamiseen

Jogurttikastike

2dl

kasvipohjaista jogurttia (Havregurt Turkkilainen)

1dl

yrttejä hienonnettuna (esim. tilli ja ruohosipuli)

½

luomusitruunan kuori ja mehu

½tl

suolaa

Lisäksi:

seesaminsiemeniä

retiisejä siivutettuna

suolaa ja pippuria

Näin valmistat

  • Aloita sekoittamalla kulhossa kaikki jogurttikastikkeen ainekset ja nosta jääkaappiin maustumaan.
  • Napsauta pavuista päät pois. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 3-5 minuuttia. Papu on sopivan kypsää, kun se vielä napsahtaa poikki keittämisen jälkeen. Kaada keitinvesi pois ja laita hetkeksi pavut kylmään veteen, jotta niiden kaunis väri säilyy.
  • Valmista tofu: Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannulla ja laita valmiiksi maustetut Paahtopalat paistumaan 3-4 minuutiksi. Kääntele tofuja. Vähennä lämpöä ja paista tofuja niin kauan, kunnes niissä on sopivan rapea pinta. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä erilliseen kulhoon.
  • Kuivaa pavut. Kuori ja hienonna valkosipuli. Poista chilistä siemenet ja hienonna. Kuullota papuja pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää paahdetut tofupalat ja paista vielä hetki.
  • Kokoa annos: pavut ja paahdetut tofut. Mausta jogurtilla ja koristele siivutetuilla retiiseillä seesaminsiemenillä.

Arvostelut

    Arvostelu