10 min
2-3:lle
NOPEA PAAHTOPALA-PAPUPAISTOS JOGURTTIKASTIKKEELLA
Reseptin pääraaka-aineet ovat yksinkertaiset, mutta sitäkin herkullisemmat: paahdettua ja maustettua tofua ja papuja. Tuoreet vihreät pavut, valmiiksi revityt ja maustetut tofu-paahtopalat ovat hyvä yhdistelmä tässä nopeassa pikalounaassa. Valkosipuli-chiliöljy antaa pavuille lisämakua ja raikas jogurttikastike kruunaa annoksen.
Max10min
Näitä tarvitset
Tofu ja pavut
1pkt
Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g
n. 200g
vihreitä papuja (taitepapu, vihreä papu, haricot vert. )
2-3
valkosipulinkynttä
1
chilipalko ilman siemeniä
1+2rkl
öljyä paistamiseen
Jogurttikastike
2dl
kasvipohjaista jogurttia (Havregurt Turkkilainen)
1dl
yrttejä hienonnettuna (esim. tilli ja ruohosipuli)
½
luomusitruunan kuori ja mehu
½tl
suolaa
Lisäksi:
seesaminsiemeniä
retiisejä siivutettuna
suolaa ja pippuria
Näin valmistat
- Aloita sekoittamalla kulhossa kaikki jogurttikastikkeen ainekset ja nosta jääkaappiin maustumaan.
- Napsauta pavuista päät pois. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 3-5 minuuttia. Papu on sopivan kypsää, kun se vielä napsahtaa poikki keittämisen jälkeen. Kaada keitinvesi pois ja laita hetkeksi pavut kylmään veteen, jotta niiden kaunis väri säilyy.
- Valmista tofu: Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannulla ja laita valmiiksi maustetut Paahtopalat paistumaan 3-4 minuutiksi. Kääntele tofuja. Vähennä lämpöä ja paista tofuja niin kauan, kunnes niissä on sopivan rapea pinta. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä erilliseen kulhoon.
- Kuivaa pavut. Kuori ja hienonna valkosipuli. Poista chilistä siemenet ja hienonna. Kuullota papuja pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää paahdetut tofupalat ja paista vielä hetki.
- Kokoa annos: pavut ja paahdetut tofut. Mausta jogurtilla ja koristele siivutetuilla retiiseillä seesaminsiemenillä.