10 min

2-3:lle

NOPEA PAAHTOPALA-PAPUPAISTOS JOGURTTIKASTIKKEELLA

Reseptin pääraaka-aineet ovat yksinkertaiset, mutta sitäkin herkullisemmat: paahdettua ja maustettua tofua ja papuja. Tuoreet vihreät pavut, valmiiksi revityt ja maustetut tofu-paahtopalat ovat hyvä yhdistelmä tässä nopeassa pikalounaassa. Valkosipuli-chiliöljy antaa pavuille lisämakua ja raikas jogurttikastike kruunaa annoksen.

Max10min

Näitä tarvitset

Tofu ja pavut

1pkt

Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g

n. 200g

vihreitä papuja (taitepapu, vihreä papu, haricot vert. )

2-3

valkosipulinkynttä

1

chilipalko ilman siemeniä

1+2rkl

öljyä paistamiseen

Jogurttikastike

2dl

kasvipohjaista jogurttia (Havregurt Turkkilainen)

1dl

yrttejä hienonnettuna (esim. tilli ja ruohosipuli)

½

luomusitruunan kuori ja mehu

½tl

suolaa

Lisäksi:

seesaminsiemeniä

retiisejä siivutettuna

suolaa ja pippuria

Näin valmistat

  • Aloita sekoittamalla kulhossa kaikki jogurttikastikkeen ainekset ja nosta jääkaappiin maustumaan.
  • Napsauta pavuista päät pois. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 3-5 minuuttia. Papu on sopivan kypsää, kun se vielä napsahtaa poikki keittämisen jälkeen. Kaada keitinvesi pois ja laita hetkeksi pavut kylmään veteen, jotta niiden kaunis väri säilyy.
  • Valmista tofu: Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannulla ja laita valmiiksi maustetut Paahtopalat paistumaan 3-4 minuutiksi. Kääntele tofuja. Vähennä lämpöä ja paista tofuja niin kauan, kunnes niissä on sopivan rapea pinta. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä erilliseen kulhoon.
  • Kuivaa pavut. Kuori ja hienonna valkosipuli. Poista chilistä siemenet ja hienonna. Kuullota papuja pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää paahdetut tofupalat ja paista vielä hetki.
  • Kokoa annos: pavut ja paahdetut tofut. Mausta jogurtilla ja koristele siivutetuilla retiiseillä seesaminsiemenillä.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.