10 min

Jalotofu-tuorejuusto

Maukkaan tuorejuuston tekemiseen et tarvitse maitotuotteita. Yrttinen levite syntyy kätevästi manteleista, siemenistä ja maustamattomasta Jalotofusta.

Max10min

Näitä tarvitset

1dl

Kuorettomia manteleita

1dl

pinjasiemeniä

½pkt

Maustamatonta Jalutofua

1rkl

omenaviinietikkaa

1rkl

Sitruunasta puristettua mehua

1rkl

oliiviöljyä

½tl

merisuolaa

1tl

kookospalmusokeria

mustapippuria

2rkl

Silputtua ruohosipulia

1rkl

Silputtua tuoretta rosmariinia

2rkl

vettä

Näin valmistat

  • Maukkaan tuorejuuston tekemiseen et tarvitse maitotuotteita. Yrttinen levite syntyy kätevästi manteleista, siemenistä ja maustamattomasta Jalotofusta. Lisää sekaan mausteita, kypsytä yön yli ja joulun pehmoinen levite on valmis.
  • Hienonna mantelit ja pinjansiemenet monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa tasaiseksi jauheeksi. Leikkaa tofupalasta puolet ja paloittele tofu siemen-manteli-jauheen sekaan. Lisää suola, sokeri, viinietikka, sitruunamehu ja oliiviöljy sekä muutama rouhausta mustapippuria ja sekoita seos tasaiseksi paksuksi massaksi. Silppua sekaan yrtit ja sekoita. Vuoraa pieni kulho kelmulla ja lusikoi tuorejuustomassa kulhoon. Painele seos lusikalla tiiviiksi. Peitä kulho ja laita tuorejuusto tekeytymään jääkaappiin yön yli. Aamulla pyörittele massasta iso pallo ja kieritä se mantelimurussa. Voit myös säilyttää tuorejuuston kuperan muotoisena ja painella pinnalle mantelimurua. Nauti tuorejuustoa keksien tai kräkkereiden kanssa. Säilytä jääkaapissa kelmuun käärittynä.
  • Huom! Kokeile erilaisia tuorejuustoja vaihtamalla yrttien paikalle vaikka pippureita tai paprikaa tai tee makea versio esimerkiksi säilykekirsikoista ja vaniljasta.

Arvostelut

    Arvostelu