30 min

4:lle

Kesäinen tofu-perunasalaatti

Uunipaahdettu ja marinoitu tofu on tämän perunasalaatin salaisuus. Salaattiin saadaan raikkautta sipulilla, omenalla ja syvyyttä maustekurkulla ja kapriksilla. Kaurafraiche tekee siitä pehmeän kermaisen ja rapea tofu viimeistelee annoksen!

kesäruoka

kesä

marinoitutofu

vappusalaatti

Näitä tarvitset

Uunipaahdettu tofu

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu tai Marinoitu

1-2 rkl

oliiviöljyä

Perunasalaatti (4 annosta)

6-8kpl

uusia perunoita

pieni punasipuli

pieni omena

pieni purkki kapriksia

½kpl

maustekurkku (esim. Myrttinen)

½dl

Silputtua ruohosipulia

Kastike (perunasalaatti)

1prk

kaurafraichea

1rkl

sitruunanmehua tai viinietikkaa

1-2rkl

Dijon-sinappia (maun mukaan)

1tl

sokeri

ripaus suolaa ja mustapippuria

Näin valmistat

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Pese ja keitä perunat. Anna jäähtyä ja pilko kuutioiksi. Hienonna sipuli, kuutioi maustekurkut ja kuorittu omena. Lado ainekset kulhoon. Mausta kaurafraiche ja kaada salaattiainesten joukkoon. Sekoita kahdella lusikalla nostellen. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Avaa Jalotofu Kylmäsavun paketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken. Painona voit käyttää esim. leikkuulautaa ja vaikka jääkaapista löytyviä kastike- tai muita pulloja.

*kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan.

Revi kuivattu tofu sopiviksi suupaloiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pirskota kevyesti oliiviöljyä tofujen päälle ja laita pelti uuniin noin 10-15* minuutiksi.

*Revitty tofu imee paremmin makuja itseensä ja lopputulos on selkeästi rapeampi, kuin kuutioidusta versiosta valmistettava tofu. Revittyä tofua on myös helpompi käyttää eri ruokalajeissa, kuten tacojen ja tortillojen välissä, salaateissa tai eri kastikkeissa, ja se on näyttävämmän näköinen.

*Riippuen uunin tehosta. Seuraa tofujen kypsymistä.

Ota tofut pois uunista, kun niihin alkaa muodostua rapea pinta. Käännä samalla uunin grillivastus päälle. Käännä tofut uunipellillä kerran ja laita pelti takaisin uuniin sen keskitasolle, grillivastuksen alle. Grillaa tofuja 5-10 min, kunnes ne ovat tarpeeksi rapeita.

Ota tofut pois uunista ja anna niiden hetken jäähtyä. Lisää tofut ja hienonnettu ruohosipuli perunasalaatin joukkoon ja sekoita hyvin.

Arvostelut

    Arvostelu