30 min

3-4 annosta

GREEN GODDESS SALAATTI (upgraded)

Teimme (taas) oman versiomme somehitistä! 🤩 Tämä Green goddess -salaatti tofulla on alkuperäistäkin ruokaisampi ja vähintään yhtä herkullinen muunnos uskomattoman paljon vihreää sisältävästä terveyspommista. Ihana cashewpesto vetää kaiken yhteen.

Raastettu Tofu

Green Goddess -salaatti 🥗

Ruokavinkki

  • 🎬 Reseptivideon löydät sivun alaosasta! 👇
  • Tofulla upgreidaamisen myötä suosittelemme laajentamaan tämän somehitin, Green goddess -salaatin, käyttötapoja. Kun salaattiin lisätään vihreiden kasvisten ja täyteläisen cashewpeston ”kruunuksi” rapeaa tofua, se toimii sellaisenaan terveellisenä lounaana tai vaikka grillikasvisten lisukkeena, bao bunien tai tortillojen täytteenä.
  • Tofun voit myös halutessasi kuutioida ja paistaa rapeaksi raastamisen sijaan.
  • Alkuperäisen Green goddess -salaatin resepti on Baked by Melissa -käsialaa.
  • Varioi näin: tämä resepti on tehty Aasia-tofulla. Kylmäsavu- tai yrttinen Marinoitu tofu tuovat yhtä toimivaa vaihtelua koukuttavaan reseptiin.

Näitä tarvitset

Tofu:

1pkt

Jalotofu Aasia tai Kylmäsavu 300g

1rkl

öljyä paistamiseen

2rkl

sweet&sour- tai teriyakikastiketta (esim. SpiceUp)

Kastike:

1kpl

ruukku basilikaa

1kpl

nippu ruohosipulia

1kpl

sitruunan (luomu) kuori

3-4rkl

sitruunan mehua

1kpl

salottisipuli

1kpl

valkosipulinkynsi

1dl

liotettuja cashewpähkinöitä

2rkl

ravintohiivahiutaleita (valinnainen)

½ dl

oliiviöljyä

1,5tl

sokeria tai vaahterasiirappia

½ tl

suolaa

Salaatti:

300g

(varhais)kaalia

1kpl

nippu parsaa tai broccoliineja

1kpl

kurkku

Lisäksi:

180g

paahdettuja pinjansiemeniä

2kpl

avokadoa pikottuna

versosalaattia

200g

fetaa esim. Mö, Ve

3-4kpl

kevätsipulin vartta silputtuna (valinnainen)

bao buneja tai tortilloja (valinnainen)

Näin valmistat

  • Kiehauta nopeasti parsakaali ja jäähdytä kylmän veden alla. Hienonna parsat, (varhais)kaali ja kurkku mahdollisimman pieniksi. Laita kasvikset isoon tarjoilukulhoon.
  • Laita hetkeksi cahewpähkinät veteen likoamaan. Soseuta kaikki kastikkeen ainekset sauvasekoittimella tai blenderissä. Sekoita keskenään kasvikset ja kastike.
  • Raasta tofu raastimen isoimmalla terällä. Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofuraaste. Paista välillä käännellen noin 5-6 minuuttia, kunnes tofu alkaa saamaan väriä. Vähennä lämpö puoleen ja lisää 1 rkl öljyä. Anna murun paahtua, välillä käännellen, kunnes se on tarpeeksi rapeaa. Lisää lopuksi sweet&sour-kastike ja sekoita. Anna hetki olla jälkilämmöllä.
  • Kokoa kulhoon salaatti pohjalle ja lisää päälle versoja, tofua, pilkottua avokadoa, murustettua fetaa, silputtua kevätsipulia ja pinjansimeniä. Suosittelemme myös kokeilemaan salaattia bao bunien välissä. Tee bao buneihin lisäksi tällä reseptillä majoneesipohjainen Bang bang -kastike.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.