30 min

2-4:lle

Parsaa, uunipaahdettua rapeaa savutofua ja perunasalaattia

Oispa aina nälkä!  Tässä must-resepti, joka jokainen luova kotikokki tarvitsee.

Näitä tarvitset

Uunipaahdettu savutofu 2-3:lle

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu tai Marinoitu

1-2rkl

oliiviöljyä

Parsa 2:lle

1

puntti parsaa

suolaa ja pippuria myllystä

1tl

seesaminsiemeniä koristeeksi

Lisäksi parsalle:

Hollaindaisekastiketta tai muuta lempikastikettasi (kuvassa currylla maustettua maapähkinäkastiketta).

Perunasalaatti (4 annosta)

6-8kpl

uusia perunoita

pieni punasipuli

pieni omena

pieni purkki kapriksia

½kpl

maustekurkku (esim. Myrttinen)

½dl

Silputtua ruohosipulia

Kastike (perunasalaatti)

1prk

kaurafraichea

1rkl

sitruunanmehua tai viinietikkaa

1-2rkl

Dijon-sinappia (maun mukaan)

1tl

sokeria

ripaus suolaa ja mustapippuria

Näin valmistat

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Pese ja keitä perunat. Anna jäähtyä ja pilko kuutioiksi. Hienonna sipuli, kuutioi maustekurkut ja kuorittu omena. Lado ainekset kulhoon. Mausta kaurafraiche ja kaada salaattiainesten joukkoon. Sekoita kahdella lusikalla nostellen. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua. Lisää pinnalle hienonnettu ruohosipuli.
  • Avaa Jalotofu Kylmäsavun paketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken. Painona voit käyttää esim. leikkuulautaa ja vaikka jääkaapista löytyviä kastike- tai muita pulloja.
  • *kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan.
  • Revi kuivattu tofu sopiviksi suupaloiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pirskota kevyesti oliiviöljyä tofujen päälle ja laita pelti uuniin noin 10-15* minuutiksi.

*Revitty tofu imee paremmin makuja itseensä ja lopputulos on selkeästi rapeampi, kuin kuutioidusta versiosta valmistettava tofu. Revittyä tofua on myös helpompi käyttää eri ruokalajeissa, kuten tacojen ja tortillojen välissä, salaateissa tai eri kastikkeissa, ja se on näyttävämmän näköinen.

*Riippuen uunin tehosta. Seuraa tofujen kypsymistä.

  • Ota tofut pois uunista, kun niihin alkaa muodostua rapea pinta. Käännä samalla uunin grillivastus päälle. Käännä tofut uunipellillä kerran ja laita pelti takaisin uuniin sen keskitasolle, grillivastuksen alle. Grillaa tofuja 5-10 min, kunnes ne ovat tarpeeksi rapeita.
  • Huuhtele parsa ja leikkaa pari senttimetriä tyvestä pois. Laita parsat suolalla maustettuun kiehuvaan veteen, niin että ne juuri ja juuri peittyvät. Parhaimpaan tulokseen pääset käyttämällä parsakattilaa tai keittämällä parsat sidottuina kimppuina nuput ylöspäin. Vihreän parsan kypsennysaika on noin 5 minuuttia – kokeile kypsyyttä tyvestä tikulla tai haarukalla. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kun parsat ovat kypsiä ja uunitofut tarpeeksi rapeita, niin rakenna annos. Aloita haluamallasi kastikkeella esimerkiksi vegaanisella hollandaisekastikkeella, tai mikäli tykkäät mausteisemmasta makuparista, niin käytä esimerkiksi currylla maustettua maapähkinäkastiketta. Nosta seuraavaksi parsat ja uunipaahdetut tofut. Viimeistele annos seesaminsiemenillä.

Katso lisää videoita YouTube-kanavaltamme!

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu