1 h 15 min

GLUTEENITON TOFUPELTIPIIRAKKA

Muisteletko kaiholla mummon leipomaa, kunnon vanhanajan lihapiirakkaa? Kaihoaminen seis NYT. Vegaaninen “lihapiirakka” on täällä. Ja se vakuuttaa mummon, faijan, muut sukulaiset, ystävät ja lapset (huom! myös gluteeniton taikina). Tofupeltipiirakka, kiitos kun olet!

Ruokavinkki

Gluteenittoman piirakkataikinan reseptin kehitti ja tarjosi teille kaapistapuuttuukakku.fi -ruokablogi! Löydät alkuperäisen reseptin tästä linkistä.

Näitä tarvitset

Tofutäyte

1pkt

Jalotofu Maustamaton (270g)

1dl

kaurafraichea (Oatly)

1

sipuli

2dl

puuroriisiä (+4 dl vettä ja 0,5 tl suolaa keittämiseen)

½tl

valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1tl

mustapippuria myllystä

1/4tl

currya

1rkl

persiljaa silputtuna

2rkl

gluteenitonta soijakastiketta

3rkl

rypsiöljyä paistamiseen

Taikina 1 (valmis, pakaste)

2pkt

gluteeniton lehtitaikina (Schär 250g)

Taikina 2 (itsetehty)

3,5dl

makeuttamatonta soijamaitoa

3/4rkl

kuivahiivaa

6,5dl

Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

1tl

suolaa

(fariini)sokeria

100g

huoneen lämpöistä vegaanista leivontamargariinia (Sunnuntai Laktoositon)

Voiteluun

kasvimaitoa

Näin valmistat

  • Ota taikina (tai valmista alusta asti itse – ohje reseptin lopusssa) sulamaan ja anna olla huoneenlämmössä noin 45-60 min (sitä mukaa kun sulaa, niin avaa varovasti taikinarullaa auki). Laita uuni lämpenemään 200 asteiseksi.
  • Avaa maustamaton tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken.

*kuivaamalla tofu ottaa paremmin makuja vastaan.

  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
  • Pilko sipuli ja hienonna persilja. Murenna tofu kulhoon pieneksi jauhelihan kokoiseksi muruksi. Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofumuru pannulle. Paista muutama minuutti sekoittaen, niin että loput kosteudesta haihtuu ja tofu hieman rapeutuu. Vähennä lämpötilaa puoleen, lisää sipuli ja öljy ja paista sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää kuivamausteet ja silputtu persilja, sekoita. Nosta pannu pois kuumalta levyltä ja kaada soijakastike seoksen päälle. Sekoita paistosta, nosta sivuun odottamaan. Kun seos on jäähtynyt, niin sekoita joukkoon riisi ja kaurafraiche.
  • Kun pakastetaikina on sulanut tarpeeksi, kauli yksi taikina kahden leivinpaperin tai kelmun välissä uunipellin kokoiseksi. Nosta taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä täyte pohjan päälle jättämällä noin 1 cm varaa reunoille. Kauli toinen taikinarulla samankokoiseksi ja kumoa kanneksi täytteen päälle. Paina pohjan ja kannen reunat kiinni toisiinsa haarukalla.
  • Voitele piirakka soijamaidolla ja pistele haarukalla.
  • Paista keskitasolla 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.
  • Taikina 2:
  • Sekoita kulhossa jauhot, suola, fariinisokeri ja kuivahiiva. Lämmitä soijamaito noin 42-asteiseksi. Lisää jauhojen sekaan lämmin soijamaito ja pehmeä margariini. Vaivaa käsillä tasaiseksi taikinapalloksi. Peitä kulho liinalla ja laita lämpimään paikkaan kohoamaan puoleksi tunniksi.
  • Kun taikina on kohonnut jaa se kahteen osaan. Kauli leivinpaperin päällä puolesta taikinasta pyöreä pohja (noin 30 cm halkaisija). Käytä kaulimisen apuna leivinpaperia kaulimen ja taikinan välissä. Voit myös ripotella jauhoja kaulimisen avuksi.
  • Levitä täyte pohjan päälle jättämällä noin 1 cm varaa reunoille.
  • Kauli päällinen samalla tavalla käyttäen apuna leivinpaperia ja jauhoja. Kumoa kansi leivinpaperin avulla täytteen päälle. Paina pohjan ja kannen reunat kiinni toisiinsa haarukalla.
  • Voitele piirakka soijamaidolla ja pistele haarukalla.
  • Paista keskitasolla 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.

Nopea ja helppo tofun pannumarinointi

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu