Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt Jalotofu Kylmäsavu tai Marinoitu (300g)
  • 2,5 dl kaurakermaa
  • 1 rkl maissijauhoa / maizenaa
  • 1 nippu parsaa
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 1 tl valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • valmis piirakkataikina (n. 350g)
  • 150 g juustoraastetta (kasvipohjainen)

PARSAPIIRAKKA SAVUTOFU-TWISTILLÄ ohje

  • Valmista oma piirakkataikina tai käytä kaupan valmispohjaa. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

    Pilko sipuli ja parsa. Revi tofu pieneksi muruksi tai pilko arpakuution kokoisiksi paloiksi.

    Kaulitse piirakkapohja hieman käyttämääsi piirakkavuokaa isommaksi, niin että se peittää myös sen reunat. Nosta taikina piirakkavuokaan ja painele kaikki reunat tiiviiksi. Levitä sipuli, parsa (säästä muutama parsankukinto piirakan koristelua varten) ja tofu vuokaan. Ripottele puolet juustoraasteesta päälle.

    Kaada kaurakerma erilliseen kulhoon ja lisää 1 rkl maizenaa siivilän läpi koko ajan sekoitaen. Lisää joukkoon mustapippuri ja valkosipulijauhe. Sekoita hyvin. Kaada seos tasaisesti piirakkavuokaan ja lisää viimeisenä loput juustoraasteesta. Koristele parsankukinnoilla. Paista uunissa noin 45 min, kunnes piirakan pinta on kauniin ruskean värinen ja kerma on hyytynyt. Anna piirakan vetäytyä rauhassa ennen tarjoilua.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.