15 - 20 min

2:lle

RAPEA JALOTOFU MUSCOVADOSIIRAPPI GLASEERAUKSELLA

Glaseeraus sopii kuin nenä päähän pannulla paahdetuille tofukuutioille. Tofun pintaan tulee maukkaan rapea pinta, ja kastike toimii samalla tofulle loistavana makuparina.Glaseeraa Jalotofu Maustamaton aasialaissävytteisellä Muscovadosiirappikastikkeella ja tarjoa tofukuutiot, riisin, sesongin parsan ja retiisien kanssa. Inkiväärillä terästetty Muscovadosiirappi-glaze sopii myös hyvin annoksen kastikkeeksi.

Näitä tarvitset

Tofu

1pkt

Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)

Muscovado glaseerauskastike

2rkl

Dansukker Muscovadosiirappia

4rkl

soijakastiketta

1rkl

riisi- tai omenaviinietikkaa

1tl

raastettua inkivääriä

1,5rkl

sitruunamehua

½tl

Dijonsinappia

½tl

maissitärkkelystä

Lisäksi:

3-4rkl

öljyä paistamiseen

nippu parsaa

6kpl

retiisiä

½dl

ruohosipulia silputtuna

2rkl

seesaminsiemeniä (tumma ja/tai vaalea)

riisiä

Näin valmistat

  • Avaa tofupaketti. Leikkaa tofu pituussuunnassa sivuttain puoliksi. Kääri tofupalatkeittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja painele kuivaksi tai anna kuivua painon allahetken.
  • Kaada kaikki Muscovado-glaseerauskastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita hyvin.Nosta sivuun odottamaan. Kuutio tofu.
  • Keitä riisi tai haluamasi lisuke pakkauksen ohjeen mukaan. Pese retiisit ja leikkaasiivuiksi. Laita siivut kulhoon ja täytä kylmällä vedellä. Siirrä kulho jääkaappiinodottamaan tarjoilua, niin retiisit ovat rouskuvan rapeita tarjoiluvaiheessa.
  • Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää kuutioidut tofupalat ruskistumaan. Paista 3-5min välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa.
  • Vähennä lämpötila puoleen lisää pannulle öljy. Anna tofujen paistua 5-7 min miedollalämmöllä välillä sekoittaen.
  • Ota paistinpannu pois kuumalta levyltä ja kaada puolet glaseerauskastikeestatofujen päälle ja kiehauta nopeasti samalla sekoittaen (varo polttamasta pohjaan).Koristele seesaminsiemenillä ja silputulla ruohosipulilla. (säästä puoletglaseerauskastikeesta annoksen viimeistelyyn)
  • Huuhtele parsa ja leikkaa pari senttimetriä tyvestä pois. Laita parsat suolallamaustettuun kiehuvaan veteen, niin että ne juuri ja juuri peittyvät. Parhaimpaantulokseen pääset käyttämällä parsakattilaa tai keittämällä parsat sidottuinakimppuina nuput ylöspäin. Vihreän parsan kypsennysaika on noin 5 minuuttia –kokeile kypsyyttä tyvestä tikulla tai haarukalla. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kokoa haluamasi annos riisistä, parsoista, retiiseistä ja glaseeratusta tofusta.Viimeistele annos kaatamalla glaseerauskastiketta tofujen ja riisin päälle.

Maustamattoman tofun yleispaisto-ohje!

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu