Ainesosat

Tofu
  • 1 pkt Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)
Muscovado glaseerauskastike
  • 2 rkl Dansukker Muscovadosiirappia
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisi- tai omenaviinietikkaa
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1,5 rkl sitruunamehua
  • ½ tl Dijonsinappia
  • ½ tl maissitärkkelystä
Lisäksi:
  • 3-4 rkl öljyä paistamiseen
  • nippu parsaa
  • 6 kpl retiisiä
  • ½ dl ruohosipulia silputtuna
  • 2 rkl seesaminsiemeniä (tumma ja/tai vaalea)
  • riisiä

Rapea Jalotofu Muscovadosiirappi glaseerauksella ohje

  • Avaa tofupaketti. Leikkaa tofu pituussuunnassa sivuttain puoliksi. Kääri tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja painele kuivaksi tai anna kuivua painon alla hetken.

    Kaada kaikki Muscovado-glaseerauskastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Nosta sivuun odottamaan. Kuutio tofu.

    Keitä riisi tai haluamasi lisuke pakkauksen ohjeen mukaan. Pese retiisit ja leikkaa siivuiksi. Laita siivut kulhoon ja täytä kylmällä vedellä. Siirrä kulho jääkaappiin odottamaan tarjoilua, niin retiisit ovat rouskuvan rapeita tarjoiluvaiheessa.

    Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää kuutioidut tofupalat ruskistumaan. Paista 3-5 min välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa.

    Vähennä lämpötila puoleen lisää pannulle öljy. Anna tofujen paistua 5-7 min miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.

    Ota paistinpannu pois kuumalta levyltä ja kaada puolet glaseerauskastikeesta tofujen päälle ja kiehauta nopeasti samalla sekoittaen (varo polttamasta pohjaan). Koristele seesaminsiemenillä ja silputulla ruohosipulilla. (säästä puolet glaseerauskastikeesta annoksen viimeistelyyn)

    Huuhtele parsa ja leikkaa pari senttimetriä tyvestä pois. Laita parsat suolalla maustettuun kiehuvaan veteen, niin että ne juuri ja juuri peittyvät. Parhaimpaan tulokseen pääset käyttämällä parsakattilaa tai keittämällä parsat sidottuina kimppuina nuput ylöspäin. Vihreän parsan kypsennysaika on noin 5 minuuttia – kokeile kypsyyttä tyvestä tikulla tai haarukalla. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Kokoa haluamasi annos riisistä, parsoista, retiiseistä ja glaseeratusta tofusta. Viimeistele annos kaatamalla glaseerauskastiketta tofujen ja riisin päälle.

Maustamattoman tofun yleispaisto-ohje!

Katso lisää videoita YouTube-kanavaltamme

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.