RAPEA JALOTOFU MUSCOVADOSIIRAPPI GLASEERAUKSELLA

(1)
2:lle
Glaseeraus sopii kuin nenä päähän pannulla paahdetuille tofukuutioille. Tofun pintaan tulee maukkaan rapea pinta, ja kastike toimii samalla tofulle loistavana makuparina. Glaseeraa Jalotofu Maustamaton aasialaissävytteisellä Muscovadosiirappikastikkeella ja tarjoa tofukuutiot, riisin, sesongin parsan ja retiisien kanssa. Inkiväärillä terästetty Muscovadosiirappi-glaze sopii myös hyvin annoksen kastikkeeksi.
Katso video

Ainesosat

Tofu
1 pkt Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)
Muscovado glaseerauskastike
2 rkl Dansukker Muscovadosiirappia
4 rkl soijakastiketta
1 rkl riisi- tai omenaviinietikkaa
1 tl raastettua inkivääriä
1,5 rkl sitruunamehua
½ tl Dijonsinappia
½ tl maissitärkkelystä
Lisäksi:
3-4 rkl öljyä paistamiseen
nippu parsaa
6 kpl retiisiä
½ dl ruohosipulia silputtuna
2 rkl seesaminsiemeniä (tumma ja/tai vaalea)
riisiä

Näin valmistat

Avaa tofupaketti. Leikkaa tofu pituussuunnassa sivuttain puoliksi. Kääri tofupalatkeittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja painele kuivaksi tai anna kuivua painon allahetken.

Kaada kaikki Muscovado-glaseerauskastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita hyvin.Nosta sivuun odottamaan. Kuutio tofu.

Keitä riisi tai haluamasi lisuke pakkauksen ohjeen mukaan. Pese retiisit ja leikkaasiivuiksi. Laita siivut kulhoon ja täytä kylmällä vedellä. Siirrä kulho jääkaappiinodottamaan tarjoilua, niin retiisit ovat rouskuvan rapeita tarjoiluvaiheessa.

Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää kuutioidut tofupalat ruskistumaan. Paista 3-5min välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa.

Vähennä lämpötila puoleen lisää pannulle öljy. Anna tofujen paistua 5-7 min miedollalämmöllä välillä sekoittaen.

Ota paistinpannu pois kuumalta levyltä ja kaada puolet glaseerauskastikeestatofujen päälle ja kiehauta nopeasti samalla sekoittaen (varo polttamasta pohjaan).Koristele seesaminsiemenillä ja silputulla ruohosipulilla. (säästä puoletglaseerauskastikeesta annoksen viimeistelyyn)

Huuhtele parsa ja leikkaa pari senttimetriä tyvestä pois. Laita parsat suolallamaustettuun kiehuvaan veteen, niin että ne juuri ja juuri peittyvät. Parhaimpaantulokseen pääset käyttämällä parsakattilaa tai keittämällä parsat sidottuinakimppuina nuput ylöspäin. Vihreän parsan kypsennysaika on noin 5 minuuttia –kokeile kypsyyttä tyvestä tikulla tai haarukalla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kokoa haluamasi annos riisistä, parsoista, retiiseistä ja glaseeratusta tofusta.Viimeistele annos kaatamalla glaseerauskastiketta tofujen ja riisin päälle.

Maustamattoman tofun yleispaisto-ohje!

Lisää videoita YouTube-kanavallamme!

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme