30 min

2-3:lle

Vegaaniset wingsit feat Tabasco Buffalo Wings

Kasvisversio klassikko-wingseistä saattaa olla pian paras kasvisruokaresepti sinunkin kokoelmassasi. Savutofu toimii loistavasti siipinä, jotka uunipaahto ja Tabascon kastike viimeistelevät niin, että vannoutunut wings-fanikaan ei ehkä uskoisi syövänsä kasvisruokaa. Tofuwingsit ovat nopeaa ja maukasta vegaanista mättöä illanistujaisiin, leffailtaan tai vaan arki-illan kohokohta.

Näitä tarvitset

Tofuwings

2pkt

Jalotofu Kylmäsavu (Jalotofu Marinoitu sopii myös)

1pl

Tabasco Buffalo wing sauce

2-3rkl

öljyä

Dippailuun

dippikastikkeita

keitettyjä uusia perunoita

kypsää parsaa

paprikaa

selleriä

porkkanaa

kurkkua

kukkakaalia

kirsikkatomaatteja

Näin valmistat

 • Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pilko dipattavat kasvikset ja laita dipit valmiiksi tarjoiluastioihin.
 • Avaa Jalotofu Kylmäsavun paketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken. Painona voit käyttää esim. leikkuulautaa ja vaikka jääkaapista löytyviä kastike- tai muita pulloja.

*kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan.

 • Revi kuivattu tofu sopiviksi suupaloiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pirskota kevyesti oliiviöljyä tofujen päälle ja laita pelti uuniin noin 10-15* minuutiksi.

*Revitty tofu imee paremmin makuja itseensä ja lopputulos on selkeästi rapeampi, kuin kuutioidusta versiosta valmistettava tofu. Revittyä tofua on myös helpompi käyttää eri ruokalajeissa, kuten tacojen ja tortillojen välissä, salaateissa tai eri kastikkeissa, ja se on näyttävämmän näköinen.

*Riippuen uunin tehosta. Seuraa tofujen kypsymistä.

 • Ota tofut pois uunista, kun niihin alkaa muodostua rapea pinta. Käännä samalla uunin grillivastus päälle. Käännä tofut uunipellillä kerran ja laita pelti takaisin uuniin sen keskitasolle, grillivastuksen alle. Grillaa tofuja 5-10 min, kunnes ne ovat tarpeeksi rapeita. Kaada tofupalat kulhoon ja lisää joukkoon Tabascon Buffalo Wings -kastike. Sekoita hyvin. Voit myös pirskottaa kastiketta suoraan pellillä olevien tofujen päälle ja laittaa vielä hetkeksi uuniin.
 • Laita tofut tarjoiluastiaan ja dippaile kasvisten kera wings-tyylisesti.
 • VINKKI: voit myös uppopaistaa savutofupalat.

Arvostelut

  Arvostelu

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.