15 - 20 min

2-3:lle

Kasvisruokien arkiklassikko: satokauden tofupyttipannu

Paljon kyselty one-pot -resepti. Tosiasiassa tämä klassinen tofupyttis on yhden pannun, mutta kahden nopean paistokerran superhelppo klassikko kasvisruokaresepti. Se ei ole myöskään mikään one-hit wonder, vaan se tulee esiintymään keittiössäsi useasti. Vältä hävikki käyttämällä edellisen päivän ylijääneitä ruoka-aineksia.

kesäruoka

satokauden

sesongin

onepot

pyttipannu

Näitä tarvitset

Tofu

1pkt

Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu

Pyttipannu

1kpl

nippu parsaa

2kpl

valkosipulia

1-2kpl

sipulia

½-1kpl

kesäkurpitsa

5-8kpl

pientä kypsää perunaa

5-8kpl

pientä herkkusientä

1kpl

keltainen ja punainen paprika

2-3rkl

öljyä paistamiseen

1rkl

seesaminseimeniä

½dl

Silputtua ruohosipulia

2-3dl

vettä

suolaa ja pippuria myllystä

Omavalintainen kastike:

2-3rkl

Chipotle Glaze, Teriyaki, HoiSin, Sriracha…

Näin valmistat

Avaa tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken.

*kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan.

Pilko kaikki kasvikset ja laita ne sivuun odottamaan. Kuutioi tofu.

Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofukuutiot ruskistumaan. Paista 3-5 min välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa.

Vähennä lämpötila puoleen lisää pannulle öljy. Anna tofujen paistua muutama minuutti miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.

Ota paistinpannu pois kuumalta levyltä ja kaada 2-3 rkl glaseerauskastiketta (esim Chipotle Glaze tai Teriyaki-kastiketta) tofujen päälle ja kiehauta nopeasti samalla sekoittaen (varo polttamasta pohjaan). Koristele seesaminsiemenillä ja silputulla ruohosipulilla. Kaada tofut erilliseen kulhoon.

Pese paistinpannu ja palauta se takaisin liedelle. Kuumenna. Kaada kaikki pilkotut kasvikset kuumalle pannulle ja paahda 3-5 minuuttia. Lisää öljyä ja paista vielä hetki käännellen. Kaada joukkoon 2-3 dl vettä ja kiehauta niin kauan, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä ja suurin osa vedestä haihtunut. Kaada tofut joukkoon ja paista vielä hetki.

Mausta vielä valitsemallasi kastikkeella, suolalla ja pippurilla. Nosta pannu pöytään tarjolle!

Arvostelut

    Arvostelu