15 - 20 min
2-3:lle
Värikäs salaatti luonnon monimuotoisuuden puolesta
Tämä värikäs satokauden salaatti juhlistaa yhteistyötämme WWF:n kanssa (bongaa panda Jalotofu maustamaton -pakkauksissa!). Luonnon monimuotoisuus ja sen säilyttäminen on meillä tekemisen ytimessä ja siksi syntyi tämä kaunis, vegaaninen salaatti. Suolaista ja makeaa, olkaa hyvät!
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Maustamaton (luomu, 270g)
1pkt
lehtikaalia tai salaattisekoitusta
1kpl
punakaali (pieni/puolikas)
1kpl
raitajuuri
1kpl
kypsä mango
1dl
granaattiomenan siemeniä
2kpl
(veri)appelsiini
n. 2-3rkl
hoisin-kastiketta
2-4rkl
öljyä paistamiseen
2rkl
seesaminsiemeniä
Näin valmistat
- Ota tofu paketista, halkaise ja painele se kuivaksi talouspaperin avulla. Kuutioi tofu.
- Pese lehtikaali ja revi se kulhoon. Pilko punakaali, raitajuuri, mango ja 1,5 appelsiinia lehtikaalin joukkoon. Purista puolikkaan appelsiinin mehu ainesten päälle ja sekoita hyvin.
- Paista tofukuutioita öljyssä noin 5-10 min, kunnes niihin tulee rapea pinta. Ota levy pois päältä ja lisää Hoisin-kastike tofujen joukkoon ja sekoita hyvin. Paista vielä hetki.
- Rakenna salaattiannos ja koristele granaattiomenan ja seesaminsiemenillä.