25 min
4-5:lle
✅ VIIKON RESEPTI: NACHOPELTI DELUXE JA SAVUMAJONEESI TOFUSTA
📻 Yhteistyössä Ruokatunti-ohjelma
👩🍳 Pipsa Hurmerinta & Meri-Tuuli Väntsi
KUUNTELE MITÄ PIPSA JA MERI-TUULI SANOVAT RESEPTISTÄ!
Ruokavinkki
Tämä luksusluokan nachopellin resepti on osa Viikon kasvisresepti -yhteistyötä, jossa paljastamme uuden, suosikkikokkien kehittämän kasvisreseptin viikottain. Reseptien takana ovat ihanat ruokavaikuttajakokit, Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi. Reseptit käydään läpi heidän viihdyttävässä Ruokatunti-radio-ohjelmassaan Radio Helsingissä (podcast-tallenne kuunneltavissa).
- Osallistu kilpailuun!
- Testaa uusi kasvisresepti ja osallistu kilpailuun vaikka joka viikko täältä.
- Pro-vinkki nachopeltiin:
- Jos haluat nachopeltiin todella rapeita tofupaloja, paista ne ensin pannulla rapeaksi ja lisää nachopeltiin ennen uuniin menoa.
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu 300g
1ps
nachoja
1prk
mustapapuja
100g
tomaattia kuutioituna
1kpl
lime
2-3rkl
silputtua tuoretta korianteria
1kpl
valkosipulinkynsi silputtuna
1-2kpl
kevätsipulinvartta silputtuna
1kpl
tuore maissintähkä
3rkl
margariinia tai voita (ve)
Tofumajoneesi:
200g
Jalotofu Pehmeä
tai
valmista majoneesia (ve)
1kpl
sitruunan mehu
1rkl
dijonsinappia
¼tl
chipotlea tai savupaprikaa
suolaa ja mustapippuria
Näin valmistat
- Tee ensin tomaattisalsa. Sekoita tomaatit, kevätsipuli, korianteri ja valkosipuli. Mausta limellä, suolalla ja pippurilla ja anna maustua sillä aikaa, kun valmistat nachopellin ja majoneesin.
- Laita pehmeä tofu (tai kaupan valmis majoneesi) korkeaan ja kapeaan kulhoon ja lisää sitruunamehu, dijonsinappi, suolaa ja savupaprikaa tai chipotlea. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarkista maut ja lisää tarvittaessa suolaa ja savupaprikaa.
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Levitä nachot uunipellille. Murenna päälle savutofu ja ripottele päälle valutetut pavut. Laita pelti uuniin ja valmista sillä aikaa maissi.
- Leikkaa tuoreen maissin jyvät irti pitämällä maissia pystyssä leikkuulaudalla ja ikään kuin vuole maissit irti tähkästä.
- Lisää paistinpannulle margariini ja paista maisseja kuumalla pannulla muutaman minuutin, kunnes ne pehmenevät vain hieman. Mausta suolalla.
- Ota pelti ulos uunista ja kaada maissit pellille ja ripottele päälle tomaattisalsa. Tarjoile savumajoneesin kanssa.